;
سرگرمی

دانستنی های جالب درباره قرون وسطی: چرا لباس راه راه باعث مرگ می شد؟

دانستنی های جالب درباره قرون وسطی: تاریخ قرون وسطی در تاریخ غرب از جایگاه مهمی برخوردار است و تقریبا طولانی‌ترین دوره در تاریخ غرب تاکنون است. ویژگی اصلی این دوره آمیختگی دین و تقدم ایمان بر فهم است. ما در این مقاله به جایگاه آن نزد تفکر دینی این دوره می‌پردازیم. اینکه در واقع آیا تفکر مسیحی فلسفه است یا نه، نگریستن به تفکر مسیحی ظاهر شده است. در واقع در این مقاله برآنیم تا خواننده را با یکی از مسایلی که در کل تاریخ قرون وسطی وجود داشته است، آشنا کنیم و تاثیر ایمان بر فهم و‌ اندیشه را در برخی از متفکرین تا حدی مطرح سازیم.

«ایان باربور» بحث درباره علم و دین در قرون وسطی (middle Ages) را به‌عنوان مدخل و مقدمه‌ای بر مباحث علم و دین در قرن هفدهم قرار داده است؛ قبل از آن که به تلخیص مطالب وی در این خصوص و تحقیق درباره آنها بپردازیم، برای روشن شدن دوره قرون وسطی و دوران قبل و بعد از آن، بحث تاریخی کوتاهی را لازم می‌دانیم: از دوره پس از قرون وسطی، به عنوان رنسانس (Renaissance) یا نوزائی علمی یاد می‌شود، و دوره قبل از آن را عصر ظلمت و تاریکی (Dark Ages) می‌نامند، و پیش از این دوره، قرون اولیه مسیحیت واقع شده است، و قبل از آن عصر، دوران مربوط به روم و یونان قدیم است.

در ادامه این مطلب از بخش سرگرمی مجله گفتنی شما با حقایق جالبی درباره قرون وسطی روبرو خواهید شد که قطعاً تاکنون کمتر به آن برخورد داشته اید. این حقایق بیشتر در کتاب های تاریخ اجتماعی به ان پرداخته شده است و لذا طبیعی است که شما که بیشتر تاریخ سیاسی می خوانید با این حقایق کمتر برخورد کرده باشید.

دانستنی های جالب درباره قرون وسطی

با دانستن این حقایق متوجه می شوید تاریخ با آنچه در سریال بازی تاج و تخت دیدید فرق دارد! قرون وسطی یا سده های میانه یکی از تاریک ترین دوره ها در طول تاریخ اروپا بوده است. جنگ های فراوان، بیماری ها و فقدان بهداشت چیزهایی بود که باعث به وجود امدن مشکلات زیادی می شد. اما قرون وسطی درواقع برهه تاریخی جالبی بوده که ما به اندازه کافی در مورد آن دوران نمی دانیم.

برای مثال شما می دانستید که چرا پوشیدن لباس های راه راه را بد می دانستند یا چرا شوالیه ها با حلزون ها می جنگیدند؟! اگر جواب اینها را نمی دانید پیشنهاد می کنیم مقاله حقایق جالبی درباره قرون وسطی را بخوانید: ما می خواهیم این افسانه که در دوران قرون وسطی هیچ اتفاق جالبی روی نمی داد را نقض کنیم.

لباس های راه راه نشانه بدی بود

دانستنی های جالب درباره قرون وسطی1

در دوران قرون وسطی پوشیدن لباس های راه راه امنیت نداشت. یک کفاش در سال 1310 به خاطر پوشیدن لباس راه راه اعدام شد!در آن زمان پوشیدن لباس راه راه فقط برای بازیگران، موسیقی دانها، فاحشه ها، دلقک ها، افراد مرتد از دین و کلا کسانی که موقعیت تثبیت شده ای در جامعه نداشتند مجاز و قانونی بود. پوشیدن لباس راه راه روشی بود تا این افراد از مردم عادی جدا دانسته شوند. شاید به همین دلیل بوده که لباس زندانیان در غرب راه راه بوده است.

داشمندان امروزی واقعا دلیل و ریشه اصلی اینکه چرا لباس راه راه بد شمرده می شده را نمی دانند. برخی از متخصصین اعتقاد دارند لباس راه راه می توانسته شل بدن را پنهان کرده و تلاشی در جهت تغییر ظاهر واقعی یک فرد بوده است.

 فضای خالی ورودی در دیوارهای کلیساهای جامع

کارشناسان باستان شناس در مرمت های تاریخی متوجه فضای خالی کوچکی در میان درب ها مساجد شدند. این سوراخ ها hagioscopes نامیده می شوند و مردم می توانستند از انها برای دیدن انچه داخل کلیسا می گذرد استفاده کنند.

چون برخی از افراد بودند که نمی توانستند وارد کلیسا بشوند و برای همین این سوراخ ها برای آنها درست شده بود. مثل افرادی که بیماری جذام داشتند. شکل این سوراخ ها نیز با هم فرق داشت و بستگی به کلیسا داشت، برخی از آنها گرد یا مربع یا حتی صلیب داشتند. در قرن 16 بعد از اینکه بیماری جذام به طور کامل ریشه کن شد، اکثر این سوراخ ها نیز مهر و موم و بسته شد.

چرخش راه پله های مارپیچی در جهت عقربه های ساعت

دانستنی های جالب درباره قرون وسطی2

راه پله های مارپیچی قلعه ها در قرون وسطی همیشه طوری ساخته می شد که به جهت عقربه های ساعت دور می زد. دلیل این گونه ساختن پله ها مربوط به زمانی می شد که قلعه در محاصره بود؛ مدافعین باید می توانستند زمانی که از پله ها پایین می آمدند از دست راستشان استفاده کرده و بجنگند و اکثر مردم هم راست دست بودند.

یک حقه دیگر نیز در ساخت این پله ها دخیل بود: پله ها از نظر ارتفاع و پهنا متفاوت بودند. این نامتناسب بودن باعث می شد مهاجمین که با این پله ها آشنا نیستند زمین خورده و یا بیفتند. صاحبین قلعه تک تک پله ها را می شناختند و می توانستند سریع فرار کنند. به واقع به گفته معماران آشنا به سبک ساختمان‌سازی آن برهه تاریخی، معماران قلعه‌ها و ساختمان‌های جنگی از عمد راه‌پله‌ها را در جهت گردش عقربه‌های ساعت می‌ساختند تا باعث کندی حرکت و هجوم سربازارن دشمن شوند و نتوانند به راحتی صعود کنند.

جنگیدن شوالیه ها با حلزون ها

در انتهای قرن 13، کتاب های خطی که در شمال فرانسه خلق شده بودند عکس هایی از شوالیه ها در حال جنگیدن با حلزون ها داشتند. دانشمندان واقعا نمی دانند چرا هنرمندان زمان قرون وسطایی این مخلوقات خداوند را دوست نداشتند، اما چند داستان در مورد این حیوانات وجود داشت.

در یکی از آنها آمده: این حلزون ها که از صدفشان بیرون می آمدند نمادی از رستاخیز دانسته می شدند و این نقاشی های استعاره ای هستند. در داستان دیگر آمده است که یک حلزون نمادی از تنبلی و بزدلی بوده که هنرمند در نوشته های خطی قرار می داد. اما نزدیک ترین نظریه به واقعیت می گوید که حلزون نمادی از لامبردها بوده که با فرانسه در جنگ بودند.

روی ماسک طاعون دکترها یک منقار بود

دانستنی های جالب درباره قرون وسطی3

دکترهای معروف طاعون ماسک های مخصوصی با یک منقار روی صورت می گذاشتند. با این حال منقار روی ماسک قرار نگرفته بود تا مردم را بترسانند، بلکه ماده با بو و رایحه قوی درون آن قرار داده می شد. برای مثال یک لباس آغشته به شراب، گل ها، گیاهان یا جیزی شبیه به آن درون منقار قرار می گرفت.

چون آنها باور داشتند با وجود چنین فیلتری طاعون به آنها سرایت نمی کند. سوالی که اینجا پیش می آید این است که چه زمانی چنین پوششی برای دکترها ساخته شد؟ طبق یک نظریه مشهور این ماسک های مخصوص طاعون در قرن 14 میلادی اختراع شدند، اما هیچ مدرک دقیقی برای اثبات آن وجود ندارد. برخی از متخصصین هم اعتقاد دارند که آنها تا قرن 17 اختراع نشده بودند.

اولین دوره سرایت همه گیر طاعون در میانه قرن 6 اتفاق افتاد و بیش از 125 میلیون نفر از مردم را در اروپا و آسیا به کام مرگ فرستاد.
دومین سری از همه گیری طاعون در قرن چهاردهم اتفاق افتاد: این بیماری از چین به اروپا و بعد به روسیه رسید و در روسیه باعث مرگ و میر جمعیت زیادی از چندین شهر شد. در اروپا بیش از 25 میلیون نفر از مردم در اثر طاعون کشته شدند. که در ان زمان یک سوم جمعیت اروپا را شامل می شد.

زنان آنقدر زیبا و تمیز نبودند!

البته که زنان قرون وسطایی نیز زیبا بودند. اما انها لوازم آرایش و دسترسی به حمام ودیگر امکانات نداشتند. پس هروقت دوباره بازی تاج و تخت را دیدی یادتان باشد اینها همه فیلم بوده و واقعیت خیلی خشن تر است. در اینجا چند نمونه می آوریم:

وقتیکه زنان نیاز به کاشت ابرو پیدا می کردند از موی جانوران جونده مثل موش استفاده می کردند.
همچنین اعتقاد داشتند تمام مشکلات پوستی مثل خال ها و لکه های پوستی از طرف شیطان ایجاد شده است و باید پنهان شوند. پس برای برداشتن این دست ساخته های شیطان آنها از آب درخت بید، خون یک خرگوش و مقداری وسایل عجیب استفاده می کردند.
رنگ پوست روشن در آن زمان مد بود. برای همین زنان برای سفیدتر کردن رنگ پوستشان از جیوه و اسید استفاده می کردند.
و در مورد بهداشت: آنها هیچگونه لوازم آرایشی تجملی نداشتند. پس زنان مجبور بودند از صابونی که از چربی و خاکستر درست شده بود استفاده کنند.

برایتان جالب خواهد بود

چیستان: خودروی ملی که اگه آن را برعکس بخوانیم، یک اسم پسرانه می‌شه؟

پرنسس های دیزنی در نقش مافیا خفن و جذاب شده اند+ تصاویر

در یک نگاه حرف U را در میان حروف V پیدا کن و به قدرت دیدت بناز!

آزمون قدرت بینایی دیو و دلبر؛2 تا تفاوت رو می بینی؟

شخصیت شناسی ایستادن؛ شما معمولن کدوم حالتی؟

آیا شما یکی از 16 درصدی هستید که در عرض 15 ثانیه می فهمند کدام بطری اول پر می شود؟

سارا محبی

سارا محبی هستم فارغ التحصیل سینما از دانشگاه علم و فرهنگ علاقه زیادی به دنیای سینما و اخبار و مطالب این حوزه دارم. دوست دارم جدیدترین اخبار مرتبط با سلبریتی ها رو دنبال کنم و اون ها رو با شما عزیزان هم به اشتراک بگذارم. سایر علایق: نوشتن، نقاشی و یوگا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + پانزده =

دکمه بازگشت به بالا