مقایسه لباس استقلال و پرسپولیس: لباس استقلال زیباتره یا پرسپولیس؟
مقایسه لباس استقلال و پرسپولیس: استقلال یا پرسپولیس؟ سال هاست که در دنیای ورزش و بخصوص فوتبال ستاره، تگ و نشان ها بسیار حائز اهمیت شدن جوری که حتی گاهی نقش این موارد برای یک هوادار متعصب حتی بیشتر از اهمیت خود لوگو شده.
بررسی تاریخچه، افتخارات و بازیکنان مطرح هر دو تیم، ما در اینجا قصد نداریم بگوییم که استقلال تیم بهتری هست یا پرسپولیس. بررسی چنین موردی اون هم به صورت منطقی کار ساده ای نیست.
شاید اگر بخواهیم به آمار ها نگاه کنیم لباس استقلال ستاره های بیشتری داشته باشد، اما اگر دقیق تر نگاه کنیم داستان کمی پیچیده می شود. بیایید در ابتدا نگاهی به تاریخچه ی هر دو تیم بیاندازیم.
اینکه این عناوین با چه دلایل و استدلالی به تیم ها داده شده و یا بعضا خود تیم ها انتخابشون کردن بسیار متفاوت از همدیگست و یک قاعده کلی برای اونا وجود نداره. برای مثال در فوتبال کشور ما این صحبت ها بسیار زیاد هست و دوتا از سوال های اصلی هم که مطرح میشه بصورت زیر هست:
1. ستاره روی پیراهن پرسپولیس برای چیست؟
2. علت ستاره های استقلال چیست؟
اما اگه بخوایم بصورت کلی این موضوع رو بررسی کنیم اول باید تفاوت قوانین رو در لباس های باشگاهی و ملی ببینیم و سپس ریز هر مورد رو جداگانه مشاهده کنیم.
قانون ستاره های روی پیراهن در فیفا
اولین لباس یک تیم ملی که با ستاره مزین شد مربوط به برزیل بود. این تیم بعد از سومین قهرمانی در جهان تصمیم گرفت ۳ ستاره به نشان افتخار و تعداد قهرمانی خود در بالای لوگو کار کنه. سال ها قبل در رده باشگاهی این مورد دیده شده بود اما همچنان قانونی برای اون وجود نداشت.
با گسترده تر شدن این حرکت در بین سایر تیم های فاتح جام جهانی، فیفا این مطلب رو در قالب یک قانون اعلام کرد که تیم های ملی فوتبال به ازای هر قهرمانی در جام جهانی یک ستاره میتونن بالای لوگوی تیمشون کار کنن.
انتخاب رنگ این ستاره ها آزاد هست و تیم ها میتونن بر اساس طراحی لباس از هر رنگی که لازمه استفاده کنن. از زمان تصویب این قانون تمام تیم هایی که این افتخار رو در کارنامه داشتن اون رو رعایت کردند و ازش استفاده کردند.
این ستاره ها برای تمام رقابت ها ثابت هست و در واقع اون تیم ملی برای شرکت در تمام مسابقاتش از همون لوگو استفاده میکنه. فیفا برای رقابت های قاره ها قانون دیگه ای نداره و تیم های ملی این اجازه رو ندارن که بابت قهرمانی در مسابقات قاره ها ستاره ای نصب کنن.
قانون ستاره لباس تیم های باشگاهی
در خصوص تیم های باشگاه موضوع پیچیده تر میشه. هر کنفدراسیون و هر قاره ای شرایط متفاوتی از دیگری داره. منظم ترین و شاید شکیل ترین سیستم رو در اروپا شاهد هستیم که قوانین خوبی رو برای برتر نشون دادن قهرمانان لیگ های مختلف به کار گرفته.
بعد از اینکه تیم های مختلف برای قهرمانی هایی که در اروپا کسب کردند از ستاره مخصوص استفاده کردند یوفا تصمیم گرفت برای جلوگیری از بینظمی در این خصوص قانونی رو بذاره که قهرمان ها از تگ های رو دست استفاده کنن.
بدین ترتیب قرار بر این شد که قهرمانانی که حداقل ۵ قهرمانی و یا سه قهرمانی پشت سر هم کسب کردند تعداد این افتخار رو روی دست خودشون بصورت یک تگ داشته باشند. همچنین برای قهرمان سال قبل هم در دوره جدید یک تگ مخصوص به کار گرفته شد.
در اروپا به لیگ های داخلی این اجازه داده شده که قانون گذاری کنن و طبق سیستم دلخواه خودشون رفتار کنن. یوفا ضمن قانون گذاری بصورت بالا، تیم ها رو از زدن ستاره طبق قانون داخلی کشورشون منع نکرده و بدین صورت تیم ها با لوگو بعلاوه ستاره میتونن توی رقابت های اروپایی شرکت کنن مثلا آث میلان، اینتر، یوونتوس، بایرن مونیخ و …..
در قاره آسیا برای قهرمان ادوار گذشته هنوز قانونی وجود نداره.
البته کنفدراسیون آسیا بر خلاف اروپا، تیم ها رو برای اجرای قوانین داخلی آزاد نذاشته و به اونا این حق رو نداده که هر تیمی بتونه در صورت خواست خودش ستاره به لباسش اضافه کنه.
قانون ستاره روی پیراهن در ایران
و اما میرسیم به فدراسیون فوتبال ایران! خوب پر واضح که این فدراسیون با ۵ ستاره غیر واقعی هرگز قانونی برای افزودن ستاره به لباس تیم های قهرمان لیگ برتر رو تعیین نکرده.
در شرایطی که قانونی هم وجود نداشته باشه دو حالت وجود داره یا این امکان هست که تیم ها به دلخواه از ستاره استفاده کنن و یا هیچ کس حق استفاده رو نداره. با توجه به اتفاق های گذشته ظاهرا این امکان ولو برای مدت زمان کمی وجود دارد و تیم ها میتونن به صلاح دید خودشون از ستاره استفاده کنن.
حالا که تمام شرایط و قوانین بین المللی و ایران رو بررسی کردیم نوبت میرسه به تحلیل ستاره تیم هایی که در بالا بهشون اشاره کردیم. ایران تا الان سه بار قهرمان جام ملت های آسیا شده ولی بدلیل قوانینی که بالاتر گفتیم این اجازه رو نداره که ستاره ای بالای لوگو لباسش بزنه. بدین ترتیب لباس تیم ملی ایران صاحب ستاره میشه مگر اینکه خود لوگو تغییر کنه و ستاره داخل طرح قرار بگیره.
ستاره لباس استقلال
لوگو استقلال با دو ستارهتیم استقلال از سال ۱۳۸۶ دو ستاره طلایی روی لباسش اضافه شد. که مسئولین وقت باشگاه علت این امر رو دو قهرمانی تیم در رقابت های قهرمانی آسیا معرفی کردند.
در اون زمان در لیگ داخلی هیچ قانونی وجود نداشت ( دقیقا مثل همین الان) و این مورد با تصمیم و نظر باشگاه انجام شد. در این تغییر و تحول استقلالی ها جزئیاتی هم مثل اسم و سال تاسیس رو هم به لوگو اضافه کردند و سپس طرح نهایی رو به عنوان لوگو جدید ثبت کردند.
با ثبت لوگو جدید استقلال، دیگه صحبت اضافه کردن ستاره به لوگو مطرح نبود. حالا ما با لوگو جدید تیم روبرو هستیم که دارای ستاره هست و قطعا این مورد از نظر تمام مراجع فوتبالی مورد قبول هست. هواداران استقلال بی صبرانه منتظر قهرمانی سوم در آسیا هستند تا شاهد لوگو سه ستاره روی لباس استقلال باشند.
ستاره لباس پرسپولیس
لوگو پرسپولیس با ستارهتیم پرسپولیس از سال ۱۳۹۶ بعد از دهمین قهرمانی در لیگ برتر یک ستاره به بالای لوگو اضافه کرد. هواداران تیم اعتقاد داشتن که لیگ ما فاقد قانون بوده چون تا الان نیاز نبوده و حالا باید این قانون ایجاد بشه.
بعد از این تغییر بلافاصله پرسپولیس باید در رقابت های آسیایی شرکت میکرد. و فرصت نکرد مراحل قانونی ثبت لوگو جدید رو تکمیل کنه. به همین دلیل در اون سال با لباس بدون ستاره در رقابت ها شرکت کرد.
پرسپولیس دوبار تا فینال لیگ قهرمانان آسیا در سال های اخیر رفت ولی موفق به کسب قهرمانی نشد. باید دید در صورت قهرمانی در آسیا آیا این تیم تصمیمی برای تغییر در لوگو روی لباس پرسپولیس رو میگیره یا نه
نکته جالب زمانی میتونه باشه که فدراسیون فوتبال ایران تصمیم بگیره برای درج ستاره در لیگ برتر قانون گذاری کنه. در اون شرایط چون استقلال و پرسپولیس دو ایده متفاوت دارند قطعا شاهد مشکلات بسیار عجیبی خواهیم بود چون بنظر نمیرسه قانونی تدوین بشه که بتونه رضایت دو طرف رو جلب کنه! به نظر شما ستاره لوگوی کدوم تیم منطقی تره ؟
تاریخچه استقلال
تاریخ تاسیس این باشگاه به سال 1323 بر میگردد. اولین بنیانگذاران این باشگاه نام آن را باشگاه دوچرخه سواران گذاشتند. در ابتدا نیز تنها رشته ای که این باشگاه داشت، همان دوچرخه سواری بود. اما بعدا رشته های دیگری همچون پینگ پونگ، والیبال، وزنه برداری و .. نیز به آن اضافه گشت.
بعد از گذشت چند سال مسئولین باشگاه تصمیم گرفتند با همکاری علی دانائی رشته ی فوتبال را نیز به آن اضافه کنند. لباس استقلال که البته در آن زمان آن را با نام دوچرخه سواران می شناختند از همان ابتدا آبی رنگ بود.
تیم دوچرخه سواران حوالی سال 1325 بود که وارد رقابت ها شد و در همان سال ها بود که نام آن به تاج تغییر کرد. تیم تاج در سال 1357 و با پیروزی انقلاب اسلامی به استقلال تغییر نام داد و تا امروز با همین نام ادامه داده است.
تاریخچه پرسپولیس
داستان شروع پرسپولیس با پایان شاهین آغاز شد. بعد از انحلال باشگاه شاهین، بازیکنان آن که می خواستند کنار هم بمانند، همگی به پرسپولیس کوچ کردند. باشگاه پرسپولیس رشته های دیگری هم داشت. رشته هایی مثل بولینگ، بسکتبال، والیبال و … .
در این میان در بازه ی زمانی چند ساله ای، بچه های پرسپولیس به تیم پیکان مهاجرت کردند که البته این مهاجرت دوامی نیاورد و بار دیگر به پرسپولیس بازگشتند.
لباس استقلال زیباتر است یا پرسپولیس؟
لباس هر دو تیم در طول زمان دستخوش تغییر شده است ولی این تغییرات برای پرسپولیس بیشتر بوده. لباس پرسپولیس بارها تغییر کرده. همانطور که پیش از این نیز گفتیم، پرسپولیسی ها از تیم شاهین به آن مهاجرت کردند و شاهین نیز رنگ سفید را به تن داشتند. از این رو و به یکسری دلایل دیگه رنگ سفید تا مدت ها مهمان لباس این تیم بود و خود را در نواحی مختلف لباس نمایان می کرد.
مقایسه افتخارات دو تیم
به صورت کلی میشه گفت افتخارات تیم استقلال بیشتر از پرسپولیس بوده. استقلال مجموعا 36 قهرمانی داره و پرسپولیس 30 قهرمانی. حداقل روی کاغذ استقلال جلو تره . از بین 95 باری که این دو تیم با هم بازی کرده اند، 26 بار استقلال و 25 بار پرسپولیس برده است و از این جهت نیز استقلال جلوتر است.
افتخارات تیم استقلال
2 قهرمانی آسیا و 2 نایب قهرمانی
9 قهرمانی لیگ سراسری و 10 نایب قهرمانی
7 قهرمانی جام حذفی و 5 نایب قهرمانی
1 نایب قهرمانی در سوپر جام
13 قهرمانی باشگاه های استان و 6 نایب قهرمانی
4 قهرمانی جام حذفی استان و 3 نایب قهرمانی
1 قهرمانی سوپر جام استان
افتخارات تیم پرسپولیس
2 نایب قهرمانی آسیایی
13 قهرمانی لیگ سراسری و 9 نایب قهرمانی
6 قهرمانی جام حذفی و 2 نایب قهرمانی
3 قهرمانی در سوپرجام
6 قهرمانی باشگاه های استان و 4 نایب قهرمانی
2 قهرمانی جام حذفی استان و 2 نایب قهرمانی
قاعدتاً پرسپولیس