;
سلامتبیماری ها

نشانه بزرگ شدن قلب چیست و چرا باید جدی بگیریم؟

نشانه بزرگ شدن قلب: بزرگ شدن قلب یا ورم قلب به عبارت دیگر، بزرگی حجم قلب به شرایطی اطلاق می‌شود که قلب از اندازه عادی خود بزرگتر شود. این وضعیت معمولاً نشانگر وجود مشکلی در قلب است و می‌تواند نتیجه‌ای از بیماری‌های قلبی مانند فشار خون بالا، بیماری‌های صمامی، بیماری عروق کرونر (تنگی عروق قلبی)، بیماری عضله قلب (کاردیومیوپاتی) و یا عوامل دیگر باشد.

ما در بخش سلامت از سری مطالب بیماری ها قصد داریم تا شما را با بیماریها آشنا کرده و بتوانید بهترین تصمیم را برای درمان آن عملی کنید با آرزوی سلامتی برای شما عزیزان با مجله گفتنی همراه باشید.

این هم مفیده: درمان خانگی پوکی استخوان و طب سنتی!!

بزرگ شدن قلب یا ورم قلب می‌تواند تاثیرات جدی بر عملکرد قلب و سلامت عمومی شما داشته باشد. در برخی از موارد، قلب بزرگ ممکن است علائمی مانند ضعف، خستگی، ضربان نامنظم، تنگی نفس، ورم در اندام‌ها و افزایش خطر برای بروز عوارض جدی مانند ایست قلبی و کاردیومیوپاتی ایجاد کند.

در صورتی که شما به بزرگ شدن قلب یا ورم قلب مشکوک هستید یا علائم مربوطه را تجربه می‌کنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک توسط انجام آزمون‌های تشخیصی مانند آندوگرافی قلب، اکوکاردیوگرافی و یا آزمون‌های خونی می‌تواند تشخیص دقیقی درباره وضعیت قلب شما بدهد و در صورت لزوم، برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.

دکتر ساندیا بالارام، استادیار و جراح قلب و عروق دانشکده پزشکی اکهان در ماونت ساینای نیویورک می‌گوید در این حالت، قلب تغییر شکل می‌دهد به عبارتی گرد و کروی‌تر می‌شود و بزرگ‌تر از اندازه طبیعی خود رشد می‌کند. درست کار نکردن عضله قلب نتیجه وجود مشکلاتی در قلب است که موجب ضعیف شدن آن می‌شود.

دکتر بالارم می‌افزاید هرچند برخی افراد با بیماری‌های ژنتیک که باعث ایجاد این بیماری نادر می‌شوند به دنیا می‌آیند، اما بیماری‌های قلبی مانند مسدود شدن عروق قلب و فشار خون بالا از جمله دلایل رایج ایجاد این مشکل است.

نشانه بزرگ شدن قلب-1

بزرگ شدن قلب یک مشکل جدی است و علائم آن خیلی زود خود را نشان می‌دهد. شایع‌ترین نشانه بزرگ شدن قلب، خستگی، تنگی نفس و تورم شکم و پاها به دلیل احتباس مایعات است. مشکلات تنفسی بویژه هنگام شب و در حالت درازکش بروز می‌کند؛ چراکه قلب تلاش می‌کند خون را بخوبی پمپ کند در نتیجه، مایعات شروع به بازگشت به ریه‌ها کرده و تنفس را دشوارتر می‌سازند.

دکتر بالارم می‌گوید قلب و شش‌ها ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند و وقتی قلب مشکل داشته باشد ریه‌ها هم دچار مشکل می‌شوند. افزایش وزن بی‌جهت، سرفه، درد قفسه سینه، ضعف و سرگیجه از علائم دیگر این بیماری هستند. با این حال، نشانه‌های بیماری در افراد مختلف متفاوت است، اما تنگی نفس و احتباس مایعات شایع‌ترین نشانه‌ای است که ناگهان بروز می‌کند و ادامه می‌یابد.

شیوه‌های درمانی می‌تواند علائم بزرگ شدن قلب را کاهش داده و به عملکرد بهتر این اندام مهم کمک کند، اما درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. این جراح قلب می‌گوید درمان‌های پزشکی، قلب را قوی‌تر نمی‌کند فقط کمی به کارکرد بهتر قلب کمک می‌کند.

بعضی از پزشکان ممکن است عمل جراحی را برای درمان علت اصلی بزرگ شدن قلب (مانند انسداد رگ‌ها یا مشکل دریچه قلب) توصیه کنند، اما آخرین راهکار، پیوند قلب است.

دکتر بالارم می‌گوید توصیه‌های پزشکی معمولا علائم بیماری و این را که ماهیچه‌های قلب در یک بازه زمانی چگونه عمل می‌کنند، کنترل می‌کنند، سپس پزشک با توجه به این شرایط و نیز با توجه به شرایط ظاهری بیماری ادامه روند درمان را مشخص می‌کند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − سه =

دکمه بازگشت به بالا