;
سبک زندگیمهارت های زندگی

آموزش باکلاس صحبت کردن | مثل آدم های تحصیلکرده و فرهیخته لفظ قلم صحبت کنید!

باکلاس صحبت کردن: از قدیمی‌ترین دوران تاریخ تا به همین امروز، یکی از بزرگترین تفاوت‌های اشراف، افراد تحصیل کرده و فرهیخته با مردم عادی، طرز صحبت کردن آن‌ها بوده است. به نوع گفتار این افراد و این اقشار در اصطلاح عام، «لفظ قلم صحبت کردن» گفته می‌شود.

آموزش باکلاس صحبت کردن

به طور مثال در فرانسه و انگلستان که جزو پرسابقه‌ترین کشورها در زمینه آداب اجتماعی به حساب می‌آیند، طرز صحبت، لهجه و کلمات مناسب برای حرف زدن به کار رفته در طبقات بالای جامعه، همیشه با مردم عادی فرق داشته است.

با کلاس حرف زدن، به نوعی وجه تمایز میان اشراف و رعایا بوده است. با گذشت زمان، این نوع صحبت قشرهای دیگری را نیز در بر گرفت؛ مثلا افراد تحصیل‌کرده، دانشگاهیان، افراد فرهیخته و…

امروزه اما با کلاس صحبت کردن، محدود به هیچ قشری و طبقه‌ای نیست و هر کس که بخواهد، می‌تواند شیوه‌ی گفتارش را به راحتی و با چند دستورالعمل ساده و البته با تمرین مکرر، تغییر دهد.

امروزه خوب صحبت کردن نه نشانه‌ی جایگاه فرد، بلکه نشانه‌ی شعور و شخصیت آن‌هاست. به علاوه، این خوب صحبت کردن یا به عبارتی لفظ قلم حرف زدن، کلید موفقیت در روابط اجتماعی، کاری و حرفه‌ای نیز خواهد بود. در بخش سبک زندگی از سری مطالب مهارت های زندگی آموزش با کلاس صحبت کردن را یاد بگیرید. با مجله گفتنی همراه باشید.

باکلاس صحبت کردن3

چگونه باکلاس صحبت کنیم؟

باکلاس صحبت کردن: بعضی از افراد، دیدی منفی و بدبینانه نسبت به با کلاس صحبت کردن دارند، آن را به نوعی برای جامعه‌ی امروز ایران نامناسب می‌دانند و فکر می‌کنند فردی که چنین حرف می‌زند، در حال تظاهر است و شخصیتی مغرور و متکبر دارد؛ حال آنکه اصول این طرز گفتار، همواره توصیه می‌کند که به هنگام صحبت، خودمان باشیم، تظاهر نکنیم و به دور از غرور و با فروتنی صحبت کنیم.

بدون شک یکی از مزایای لفظ قلم حرف زدن، این است که ما به نسخه‌ی بهتری از خودمان تبدیل کرده و به انسانیت، نزدیک می‌کند.

تا مرد سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد

باکلاس صحبت کردن: همین یک بیت در بیان اهمیت این موضوع کافی است!
نقش با کلاس حرف زدن را در زندگی روزمره، نمی‌توان نادیده گرفت. جامعه، حول محور ارتباط می‌چرخد و این ارتباط، تنها با ابزار زبان و گفتار، ممکن خواهد شد.

حال اگر این ابزار را بهبود و قوت ببخشیم و مثل تیغه‌ی یک شمشیر جلایش دهیم، بدون شک تاثیرگذارتر خواهیم بود. تقویت این سلاح، همان تقویت گفتار است.

باکلاس صحبت کردن1

لفظ قلم حرف زدن، می‌تواند راهکاری بسیار مفید برای ما باشد.

باکلاس صحبت کردن: خوب صحبت کردن نه‌تنها در ارتباط اجماعی ما موثر است، بلکه می‌تواند در موقعیت‌های کاری و حتی عاطفی نیز، کلید موفقیت ما باشد.
از طرف دیگر، استفاده از کلمات با کلاس، در حقیقت ترویج و نشر انرژی مثبت در جامعه است.
یکی از ویژگی‌های با کلاس صحبت کردن این است که در آن، تمامی کلمات باری مثبت دارند و گفتن و شنیدنشان، حس خوبی را هم به گوینده و هم به شنونده، القا می‌کند.

آیا فقط خوب صحبت کردن برای باکلاس بودن کافی است؟

باکلاس صحبت کردن: بسیاری از افراد تصور می کنند که محترمانه حرف زدن برای باکلاس بودن کافی است، بنابراین همواره به دنبال پاسخ سوال چگونه با کلاس حرف بزنیم؟ ، هستند. در حالی که این تصور اشتباه بوده و برای باکلاس بودن باید مجموعه ای از شرایط فراهم شود.

طرز پوشش، رفتار و حرکات بدن، طرز فکر و صحبت کردن همه با هم باکلاس بودن یک فرد را مشخص می کنند. تصور کنید فردی بسیار زیبا صحبت می کند اما لباس های مناسبی به تن ندارد، آیا این شخص را باکلاس می دانید؟ جواب این سوال برای بسیاری از افراد خیر است. چراکه پوشش مناسب یکی از مهمترین فاکتور های باکلاس بودن در نگاه اول می باشد.

فاکتور بعدی پس از پوشش و طرز صحبت کردن، رفتار و حرکات بدن می باشد. شما با فراگیری زبان بدن می توانید حرکات و رفتار خود را به طرز شگفت انگیزی با کلاس کنید و در کنار آن از حرف های باکلاس نیز کمک بگیرید.

باکلاس حرف زدن چگونه است؟

باکلاس صحبت کردن: ابتدا لازم است بدانید که باکلاس بودن، معنای گسترده‌ای دارد و می‌تواند موضوعات بسیاری را شامل شود؛ از جمله نوع گفتار، پوشش، رفتار، آداب اجتماعی و بسیاری از مسائل دیگر، که البته هر کدام نیاز به مقاله‌ای جداگانه دارند.
چیزی که ما امروز می‌خواهیم درباره‌اش صحبت کنیم، همان با کلاس حرف زدن است.

لفظ قلم صحبت کردن یا همان صحبت باکلاس، در اصل به معنای خوب صحبت کردن است.
اما این خوب صحبت کردن، اصول و قوانین خاص خودش را دارد.

اما مهم‌تر از همه، این است که باید تقلید و تظاهر را کنار بگذارید، و سعی کنید خود واقعی‌تان باشید و برای بهتر شدن، تلاش نمایید. باکلاس بودن حقیقی، این است.

باکلاس صحبت کردن4

 به هنگام با کلاس صحبت کردن باید:

از کلمات محترمانه و مناسب و به بیان فنی، از «به گویی» استفاده کنیم،
به هنگام حرف زدن، از دستور زبان فارسی پیروی کنیم،
مثبت باشیم و این انرژی مثبت را به طرف مقابل نیز انتقال دهیم،
آرام و شمرده متین صحبت کنیم،
صدایمان را بالا نبریم و با تُنی ملایم صحبت کنیم،
اصطلاحات کوچه و بازاری را کنار بگذاریم،
الفاظ رکیک و بی‌ادبانه را به کار نبریم.
موارد بالا، شاید فقط گوشه‌ی کوچکی از تعریف خوب صحبت کردن باشند؛ در حقیقت می‌توان گفت که این مقوله، بسیار فراتر از این حرف‌هاست.
اما خبر خوب آن است که با یادگیری مهارت با کلاس حرف زدن، شما می‌توانید مقدار بسیاری از این راه را بپیمایید.

شما در هر موقعیت اجتماعی و از هر قشری که باشید، تحصیلاتتان هم هر اندازه که باشد، فرقی نخواهد داشت.
لفظ قلم حرف زدن، مهارت است و می‌توان آن را آموخت.

راهنمای قدم به قدم باکلاس صحبت کردن

باکلاس صحبت کردن: حال که با مقدمه‌ای از با کلاس صحبت کردن آشنا شده‌اید و علمتان در این مقوله افزایش یافته، بهتر است به قول قدیمی‌ها، به سر اصل مطلب برویم.

در ادامه، راهنمای قدم به قدم و نکات ضروریِ خوب صحبت کردن را، شاهد خواهید بود.
می‌گویند که زبان و گفتار، از هر سلاحی قدرتمند‌تر است؛ حال این شمایید که تصمیم می‌گیرید از آن به عنوان یک سلاح، یا یک مرهم شفابخش استفاده نمایید.

لحن صدای خود را تنظیم کنید

باکلاس صحبت کردن: قبل از هر چیز، پیش از آنکه بخواهید به سراغ مسائل جزیی‌تر بروید، بهتر از لحن و فن بیان خود را تقویت کنید.
تنظیم تن صدا و سرعت حرف زدن، اولین قدم برای با لفظ قلم صحبت کردن است.

همانطور که در بخش پیشین ذکر کردیم، همیشه سعی کنید آرام و متین صحبت کنید؛ صدای خود را بیش از حد بالا نبرید، مگر اینکه طرف مقابل در شنیدن مشکل داشته باشد، یا اینکه محیط بسیار شلوغ باشد.
به علاوه، سعی کنید که سرعت حرف زدن خود را اندکی کاهش داده و شمرده‌تر صحبت نمایید.
سرعت حرف زدن شما باید متعادل باشد، نه بیش از حد سریع حرف بزنید که مخاطب را گیج کنید، نه آنقدر آرام حرف بزنید که فرد مقابل خوابش بگیرد!

دانش زبانی خود را افزایش دهید

باکلاس صحبت کردن: افزایش دانش زبانی، بدون شک یکی از موثرترین راه‌ها برای با کلاس حرف زدن است.
کسی که دانش زبانی بالایی دارد، بدون شک در بیان منظور و مفهوم خود، موفق‌تر عمل خواهد کرد و چنین فردی را، همه دوست دارند.
برای اینکه دانش زبانی خود را افزایش دهید، می‌توانید با کتاب‌های دستور زبان فارسی شروع کنید.
آموختن جای درست فعل و فاعل و ضمیر و…، قدم مهمی در خوب صحبت کردن خواهد بود.
در قدم بعدی، سعی کنید که دایره لغات خود را تقویت کنید.
هر اندازه که کلمه‌ی بیشتری بدانید، بیشتر به لفظ قلم صحبت کردن، نزدیک خواهید شد.

مطالعه راهکار خوبی برای افزایش دایره کلمات است.

باکلاس صحبت کردن: به تلفظ صحیح واژگان نیز اهمیت بدهید. تحقق به این هدف، در حین تقویت دو مورد پیشین، انجام خواهد شد.
استفاده از اشعار و ضرب‌المثل‌ها نیز گزینه‌ی خوبی برای افزایش گیرایی سخن خواهد بود. حتی استفاده از لیست کلمات محترمانه که در پایان همین مقاله، بسیار مفید خواهد بود.

از این شاخه به آن شاخه نپرید

باکلاس صحبت کردن: بدون شک شما هم مثل من، در بین افراد خانواده و دوست و آشنا، افرادی دیده‌اید که به هنگام صحبت کردن، از این شاخه به آن شاخه می‌پرند و در یک دقیقه، هزار بار موضوع کلامشان را عوض می‌کنند.

این افراد، هنوز یک موضوع را تمام نکرده، به سراغ موضوع بعدی می‌روند و در پایان شاید خودشان بفهمند چه گفته‌اند، اما مخاطب حتی یک کلمه از حرف‌هایشان را متوجه نخواهد شد.

این معضل، تا حدی زیادی از با کلاس صحبت کردن، به دور است.
به هنگام صحبت کردن، سعی کنید کلامتان یک‌پارچه و منسجم باشد.
سر رشته یک موضوع را به دست بگیرید و تا انتهایش بروید.
حتی اگر در این میان موضوع دیگری به ذهنتان خطور کرد، آن را تا پایان صحبت نگه دارید.
در اصطلاح انگلیسی، به این موضوع «Coherence» گفته می‌شود. یعنی کلام شما باید از نظر معنا، یکپارچه و منسجم باشد.

در شروع و پایان گفتگو، برگ برنده خود را رو کنید

باکلاس صحبت کردن: شروع و پایان یک گفتگو، مهم‌ترین بخش‌های آن هستند. درست به هنگام شروع یک گفتگو است که می‌توانید توجه مخاطب را به خود جلب نمایید و در او تاثیر بگذارید؛ به عبارت دیگر، کاری کنید که مخاطب، به سخنان شما علاقه‌مند شود.
پایان یک گفتگو نیز به همین اندازه اهمیت دارد.
اگر صحبت خود را به خوبی و هنرمندانه تمام کنید، باز هم تاثیر عمیقی در مخاطب خواهید گذاشت و تا مدت‌ها، در یاد و خاطره او باقی خواهید ماند.
از همین روی، یکی از راهکارهای با کلاس حرف زدن، توجه به شروع و پایان صحبت است.

مثبت‌گرایی را سرلوحه کار خود قرار دهید

باکلاس صحبت کردن: همانطور که پیشتر گفتیم، یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های گفتار باکلاس با گفتار عادی، این است که به هنگام با کلاس صحبت کردن، همیشه باید از کلمات و جملات مثبت استفاده کنیم.
به همین منظور، باید مثبت‌گرایی و مثبت‌اندیشی را سرلوحه کار خود قرار دهیم و آن را در قالب کلمات و جملات و بیان نیز، بروز دهیم.
لفظ قلم صحبت کردن، از غیبت به دور است و بدگویی در آن وجود ندارد.

در گفتار باکلاس، یکدیگر را قضاوت نمی‌کنیم و از ظاهر و شخصیت افراد، ایراد نمی‌گیریم؛ نقطه ضعف افراد را به رخ‌شان نمی‌کشیم.
گفتگو را به حاشیه نمی‌کشانیم. در عوض، مهربانی و عطوفت را در کلام خود افزایش می‌دهیم؛ از یکدیگر تعریف و تمجید می‌کنیم و سعی می‌کنیم دلیل حال خوب یکدیگر باشیم.

هر سخن جایی و هر نکته، مکانی دارد

باکلاس صحبت کردن: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که باید به هنگام با کلاس حرف زدن به یاد داشته باشید، این است که هر حرف و سخنی را، نمی‌توان هر جایی مطرح کرد.

این جمله‌ی قصار «هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد» را، از کودکی در گوشمان خوانده‌اند، اما خب از ظاهر جامعه پیداست که تنها افراد کمی به آن پایبند مانده‌اند. همین موضوع، یک وجه تمایز بزرگ بین افراد باکلاس و گفتار عادی است.

در هر موقعیتی که هستید، واجب است که گفتار خودتان را با همان موقعیت تنظیم نمایید. علاوه بر موقعیت، مخاطب را نیز باید در نظر بگیرید.
البته این را هم بدانید که لفظ قلم صحبت کردن، در هر شرایطی ممکن است، اما نوع این گفتار، اندکی متفاوت خواهد بود.
مثلا بیان شما در جمع دوستان، در جمع خانوادگی و یا در بین همکارانتان، بدون شک متفاوت خواهد بود. این موضوع، نه دورویی و دورنگی، بلکه موقعیت‌شناسی است.

به علاوه، توجه کنید که اگر می‌خواهید از کلمات بیگانه (کلمات انگلیسی، فرانسوی و…) در حین کلام خود استفاده کنید، با توجه به موقعیت این کار را انجام دهید.
بعضی اوقات استفاده از از این کلمات جایز است و اصلا بهتر است از معادل انگلیسی آن استفاده کنیم (مثل کامپیوتر، تبلت و…) اما در برخی موارد، استفاده از کلمات فرنگی، تنها موجب افت کلاس گفتار ما خواهد شد.

خودتان باشید و غرور را کنار بگذارید

باکلاس صحبت کردن: نکته‌ی آخر، اما شاید مهم‌ترین موضوع در بحث با کلاس حرف زدن، این است که خودتان باشید؛ سعی نکنید در قالب یک فرد فرهیخته فرو روید، و اینکه تظاهر و تقلید را کنار بگذارید.

بسیاری از افراد، برای اینکه باکلاس به نظر برسند، به طور ناشیانه‌ای تلاش و تقلید می‌کنند. تلاش کردن صفت پسندیده‌ای است، اما اگر با تقلید و تظاهر آمیخته شود، تاثیر منفی و تمسخر مخاطب را به همراه خواهد داشت. به همین منطور، سعی کنید خودتان باشید و تنها از اصول پیروی کنید.

از طرف دیگر، همانطور که پیشتر اشاره کردیم، سعی کنید غرور و تکبر را از گفتار و رفتار خویش حذف کنید.
لفظ قلم حرف زدن از غرور و تکبر به دور است و در عوض، فرد را به فروتنی دعوت می‌کند.
خیال نکنید که با تغییر گفتارتان، اکنون شما به مخاطبان خود برتری دارید و از آن‌ها بالاتر هستید. یکی از مزایای خوب صحبت کردن، تاثیرگذاری است؛ غرور این تاثیر را از بین می‌برد.

کلمات محترمانه، کلید طلایی باکلاس حرف زدن

باکلاس صحبت کردن: هرچند که با کلاس صحبت کردن ابعاد و مراحل مختلفی دارد، اما اگر بخواهیم تنها یک راهکار برای رسیدن به این مهارت به شما معرفی کنیم و مسیر را برایتان کوتاه سازیم، می‌توانیم به استفاده از «کلمات محترمانه» اشاره کنیم.
تسلط بر لیست کلمات محترمانه، می‌تواند کلید طلایی خوب صحبت کردن باشد.

به جای این جملات…از این جملات استفاده کنید…
مرسی، خیلی ممنونسپاس‌گزارم، متشکرم
خداحافظ/ خدافظ/ بایخدانگهدار
شب بخیرشب خوش
خسته نباشیدشاد و پرانرژی باشید
ای، بد نیستمخوبم، عالی‌ام، خداروشکر
بگوبفرمایید
درگیرم/ گرفتارم/ سرم شلوغهدر فرصت مناسب خدمت می‌رسم.
ببخشید که مزاحم شدمممنونم که وقت گذاشتید
قابلتون رو ندارهبرگ سبزیست تحفه درویش
صاحبش قابل دارهبرازنده/ شایسته شماست.
جاتون خالی بودجاتون سبز است.
زشتهقشنگ نیست.
به دردم نمی‌خوره/ به کارم نمیادبرای من مناسب نیست.
دخالت نکنیداجازه بدهید خودم انجامش بدم/ خودم از پسش بر میام
به شما ربطی نداردخودم حلش می‌کنم
خوشم نمیاد/ بدم میادبا سلیقه من یکی/ جور نیست
فهمیدی؟/ شیر فهم شدی؟متوجه شدید؟
حرف‌هام تموم شدعرایض بنده تموم شد.
نمی‌دونم/ خبر ندارماطلاعی ندارم
گرونهمقرون به صرف نیست
دنبال یه مورد ارزون‌تر هستمیه مورد اقتصادی‌تر می‌خواهم
از شما ناراحتم/ دلخورماز شما دلگیرم/ از شما گلایه دارم
اونایشون
خجالتم ندیدشرمنده‌ام می‌کنید
چه کمکی از من برمیاد؟چه خدمتی از من ساخته است؟
آقاقربان/ جناب
تو فکرم بودید/ سراغتون رو می‌گرفتمجویای احوالتون بودم
خدا بد ندهخدا سلامتی بده/ ایشالا سلامت باشید
به درد نمی‌خوره/ اصلا خوب نیستمی‌تونه بهتر باشه/ جای کار بیشتری داره
سختهآسان نیست
جونم به لبم رسیداصلا راحت نبود
یک مشکلی هستیه مسئله‌ای وجود داره/ یه نقصی وجود دارد

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 15 =

دکمه بازگشت به بالا