خواص درمانی روغن بادام شیرین در طب سنتی!
خواص درمانی روغن بادام شیرین: روغن بادام یکی از انواع روغنهای گیاهی بوده که سرشار از مواد معدنی، ویتامینهای مختلف، آنتیاکسیدان و چربیهای مفید برای بدن است. این روغن علاوه بر مصارف خوراکی و درمانی برای از بین بردن عوارض پوستی و تقویت آن نیز استفاده میشود. روغن بادام که از فشرده شدن دانههای بادام به دست میآید، در دو نوع روغن بادام تلخ و شیرین موجود است. ما در این مقاله قصد داریم به مرور ترکیبات شگفتانگیز روغن بادام شیرین پرداخته و در خصوص خواص آن برای درمان مشکلات پوستی، صحبتهایی مفیدی را بیان نماییم.در همین راستا با بخش درمان خانگی و گیاهان دارویی از سری مطالب سلامت مجله اینترنتی گفتنی همراه باشید.
این هم جالبه: خواص عرق زنیان برای لاغری شکم و کاهش وزن!
خواص درمانی روغن بادام شیرین
خیلی از آقایان و بانوان برای زیبایی خود هزینه های بسیاری انجام می دهند، تمام این هزینه ها فقط مختص به ویزیت پزشک های متخصص زیبایی نیست، بلکه برخی از این هزینه ها متعلق به کرم ها و تجویز های مختلف پزشکان است، که نسبتاً از هزینه های بالایی برخوردار هستند.
روغن بادام شیرین هم از هزینه بسیار پایین تری برخوردار می باشد، هم با خواص خود نظرات بسیاری از کارشناسان را به خود جلب کرده است.
به تازگی در کشور برخی از پژوهشگران بررسی های مختلفی در حوزه طب و خواص استفاده از مواد طبیعی انجام داده اند، که روغن بادام شیرین نیز در زمره آنان قرار دارد. برخی نیز روغن بادام را شاه کلید طب سنتی دانسته اند.
این هم جالبه: راهکارهای درمان خانگی برای آلرژی فصلی!
جایگاه روغن بادام شیرین در میان مواد مغذی و ویتامین ها چیست؟
زمانی که سخن از مواد سازنده یک ماده می شود، باید به کلام اهل علم و اندیشمندان اعتماد کنیم، محققین برای روغن بادام ویتامین های: A ،B ،E، آمینو اسید و اسید های چرب را در تحقیقات خود ذکر کرده اند.
روغن بادام شیرین با هم خانواده خود یعنی روغن بادام تلخ متفاوت است، برای بدست آوردن این روغن، بادام را با عملیات تحت فشردگی با حرارت مناسب قرار می دهند، تا بتوانند عصاره معجون وار آن را بدست آورند. البته مراحل تصفیه سازی آن نیز باید انجام شود.
همچنین طبع روغن بادام شیرین برخلاف روغن بادام تلخ گرم و تر است.
در ابتدا به سراغ مصارف خوراکی و خوشمزه آن می رویم:
با روغن بادام شیرین آشپزی کنیم یا نه؟
برای بسیاری ها سوال است، آیا می شود با این روغن آشپزی کنیم؟ یا آیا می شود برای تناول سالاد از این روغن استفاده کرد یا خیر؟ برای پاسخ باید به مراحل ساخت آن مراجعه و از سازندگان روغن سوال کنید؛
که آیا مراحل تصفیه روغن به طور کامل انجام گرفته است یا نه؟ در این صورت اگر سازنده روغن بادام شیرین، این تصفیه سازی را انجام داده است و برای مصارف خوراکی نیز تجویز کرد، می توانید برای مصارف خوراکی با توجه به طبع و ذائقه خود استفاده کنید.
سرعت سوخت و ساز بالای روغن و دارا بودن از اسید های چرب اشباع نشده می تواند این روغن را به بهترین گزینه برای مصرف غذایی تبدیل کند.
آنتی اکسیدان های روغن بادام مانع از گرفتگی های قلب و عروق می شود، البته برای زینت بخشیدن به سالادها نیز قابلیت استفاده دارند.
در روغن های تصفیه نشده دقت داشته باشید، حرارت بالایی را متحمل نشوند و اگر نه برای سلامتی شما خطر ساز خواهند بود.
خواص درمانی روغن بادام شیرین
روغن بادام شیرین منابع غنی در بر دارد که می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم: منیزیوم، پتاسیم، مس، ویتامین E و آنتی اکسیدان که از گرفتگی و التهاب در بدن و رگ های شما جلوگیری می کند.
در نهایت این روغن می تواند به نگهداری مناسب کلسترول خون و کاهش میزان گرفتگی قلب و عروق در مواردی که به صورت منظم و نه افراطی از روغن بادام شیرین استفاده می کنند، منجر شود.
مضرات روغن بادام شیرین
حکیم بوعلی سینا مصرف بیش از اندازه هر چیز را برای بدن سم می داند، این موضوع چندان غریب نیست و مصرف بیش از اندازه این روغن نیز موجب متضرر شدن شما می شود. برخی از مضرات آن عبارتند از:
- برای زنان باردار و دارای بچه شیرخوار درصد ابتلا به آلرژی ها را افزایش داده و موجب بروز آن می شود.
- مصرف زیاد این روغن موجب می شود، تا بینایی شما دچار تاری و گیجی شود و همچنین مزاج شما اسهال را نشان خواهد داد.
مصرف مداوم روغن برای کسانی که فشار دارند و کسانی که آنتی بیوتیک مصرف می کنند، توصیه نمی شود. اگر با وجود این منع باز هم روغن را مصرف کنید، موجب ایجاد اختلال در داروها می شود و عوارض هم خواهد داشت.
مصرف افراط گرایانه این روغن موجب می شود، تا دچار یبوست شوید.
این مطلب هم جالبه: با مصرف این نوع آجیل طول عمر خود را افزایش دهد!!!
خواص روغن بادام شیرین برای مو و پوست و ناخن
همیشه شاداب و جوان سازی پوست برای خانم ها امری بسیار مهم و قابل توجه بوده است. مراقبت موها نیز از گزینه های جذاب برای بانوان می باشد. در دو مورد زیر خواص این روغن را ذکر می کنیم:
خواص روغن بادام شیرین برای پوست صورت
این روغن برای بریدگی های سطحی، نرمی پوست، از بین بردن جای لکه و جوش بر روی پوست کاربرد شایع و فراوانی دارد. همچنین لکه های پوستی و خشکیدگی های آن را می توانید با این روغن کمتر کنید.
همچنین برای پرشدن صورت میتوانید شبها قبل از خواب با روغن بادام شیرین به آرامی و با حوصله پوست صورت خود را ماساژ دهید.
برای درمان مشکلات پوستی مانند: اگزما و پسوریازیس هم مورد استفاده قرار می گیرد. این روغن می تواند پوست شما را نرم کند و در یکسان سازی رنگ پوست هم استفاده می شود.
سیاهی زیر چشم
معمولاً زیبایی این ناحیه از چشم بسیار مورد توجه است. با استفاده از این روغن به صورت استفاده مداوم می توانید سیاهی این ناحیه را از بین ببرید و نتیجه های خوب استفاده از روغن برای شما ظاهر خواهد شد.
خواص روغن بادام شیرین برای ناخن
این روغن برای برطرف کردن خشکیده شدن پوست کنار ناخن ها و براقیت ناخن ها قابلیت استفاده کردن دارد. با ماساژ ناخن ها و دسته با این روغن از خشک شدن آن ها جلوگیری کنید.
همچنین این روغن می تواند مانند یک امولسیون بر روی پوست شما تاثیر داشته باشد ، این امولسیون بدین صورت است که خشکیده بودن پوست که ناشی از عدم رطوبت و از بین رفتن رطوبت پوست باشد را جبران و به پوست شما آبرسانی می کند. برای آفتاب سوختگی و کاهش میزان پیری پوست نیز روغن بادام شیرین موثر است.
این هم جالبه: با خوردن این موادغذایی به کندی ذهن و خنگ شدن نزدیک می شید!!!
خواص روغن بادام شیرین برای موهای فر و خشک
موها نیز از مهمترین بخش ها برای زیبایی محسوب می شود، این روغن برای موهای شما نیز کاربرد دارد و می تواند به عنوان منبع تغذیه کننده موها عمل کند.
بیوتین موجود در روغن می تواند مقدار زیادی از سلامتی مو و دست (ناخن های) شما را محافظت کند. البته در برابر اشعه های مضر تابش خورشید نیز می تواند به عنوان محافظ عمل کند.
همانطور که می دانید، ضعیف شدن ریشه های مو علت اساسی ریزش مو محسوب می شود. مراقبت از پوست سر نیز از ملزومات نگهداری موها می باشد.
البته اگرموهای فر و خشکی دارید بعد از حمام میتوانید از این روغن استفاده کنید تا ضمن آبرسانی به موها ، یک فر زیبا و خوش حالت را شاهد باشید.
اما در صورتی که موهای معمولی دارید استفاده از روغن بادام تلخ برای شما بهتر است.
این مطالب هم جالبن:
فواید آب انگور و عوارض این نوشیدنی لذت بخش!!