خوردن این مواد غذایی لذت بخش از بدن انرژی خیلی زیادی می گیره!
4ماده غذایی که انرژی شما را می گیرد: جالب اینجا است بدانید که همانطور غذا برای بدست آوردن انرژی مصرف می شود در برخی مواد غذایی این جریان بالعکس می باشد.با بخش سلامت از سری مطالب تناسب اندام و تغذیه با مجله گفتنی همراه باشید.
این مطلب را هم ببینید: رژیم گیاهخواری چه فواید و مزایایی دارد و تاثیر آن بر کاهش وزن و بارداری!
4ماده غذایی که انرژی شما را می گیرد و شما نمی دانید
همه ی ما می دانیم که برخی غذاها پرکالری تر از بقیه هستند. اغلب اوقات ما برای افزایش انرژی مان به سراغ این غذاهای پرکالری می رویم. اما آیا می دانستید که برخی غذاها – علی رغم داشتن محتوای کالری بالا – درواقع می توانند کُل انرژی شما را تخلیه کنند؟ بله، درست است!
مسئله ی بدتر این است که ممکن است شما برخی از این غذاهای تخلیه کننده ی انرژی را به قصد افزایش انرژی تان مصرف کنید، در حالی که درحقیقت دارید کاملا برعکس عمل می کنید. بیایید با یکی از بزرگ ترین و فریبنده ترین مقصرها شروع کنیم:نوشیدنی های انرژی زا.
نوشیدنی های انرژی زانوشیدنی های انرژی زا
شاید نوشیدنی های انرژی زا، انرژی شما را به طور موقت افزایش دهند اما به محض آنکه انرژی ناشی از کافئین ازبین رفت، شما بیشتر از همیشه احساس خستگی خواهید کرد. این مقاله راستینه، نتایج یک مطالعه ی بسیار جالب را نشان می دهد. به بزرگسالانی که دچار کمبود خواب بودند، نوشیدنی انرژی زای قندی داده شد و از آنها خواسته شد که یک سری آزمایش خسته کننده (یکنواخت) انجام دهند.
به گروه دیگر، یک نوشیدنی با همان طعم داده شد که فقط حاوی کافئین بود. بعد از نیم ساعت، نتایج هردو گروه یکسان بودند اما بعد از 50 دقیقه گروهی که نوشیدنی قندی نوشیده بودند، از گروه دیگر عقب افتادند
دونات غذاهای شیرین صبحانه:دونات، رول های شیرین و …
شکر و آرد سفید، تخلیه کننده های وحشتناک انرژی هستند. مایه ی تأسف است که بسیاری از افراد روزشان را با یک صبحانه ی شیرین شروع می کنند – البته اگر تصمیم بگیرند که اصلا صبحانه بخورند.
اساسا زمانی که شما مقدار زیادی قند (شکر) مصرف می کنید، کربوهیدرات ها بسرعت مصرف می شوند، قند خون افزایش می یابد و سپس مغز شما تولید اورکسین را متوقف می کند؛ اورکسین، چیزی است که شما را هوشیار نگه می دارد.
غذاهای چرب و سرخ شده
وعده های غذایی پرچرب مانند آنهایی که حاوی غذاهای سرخ شده هستند، هیچ فایده ای برای عملکرد مغزی شما ندارند. مطالعات نشان داده اند که غذاهای با محتوای چربی بالا می توانند در کوتاه مدت باعث خستگی و در درازمدت باعث کاهش عملکرد شناختی شوند.
این ظاهرا در مورد وعده های غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات و همچنین رژیمی که سرشار از چربی های اشباع و کربوهیدرات های تصفیه شده است نیز کاملا صدق می کند.
مصرف مواد غذایی سرخ کردنی امروزه بیش از هر زمانی رایج شده است. بسیاری از افراد تمایل زیادی به خوردن غذاهای فست فود به ویژه غذا های سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده و یا دیگر مواد دارند. اما بد نیست اندکی در مورد مضرات مواد سرخ شده بدانید.
محققان می گویند مصرف سیب زمینی سرخ کرده در طول بارداری، نوزاد را به خطر می اندازد. بررسی های آنها ثابت کرده که مصرف سیب زمینی سرخ کرده در دوران بارداری برای رشد جنین بسیار مضر است و منجر به کاهش وزن او در زمان تولد می شود.
کریل آمید یک ماده شیمیایی موجود در نشاسته های فرآوری شده مثل سیب زمینی سرخ شده، نان و چیپس است و خانم هایی که میزان بالایی آکریل آمید مصرف می کنند، نوزادان کم وزنی به دنیا می آورند.
بررسی نتایج 5 ساله محققان انگلیسی روی 4 هزار کودکی که در 3 سالگی هله هوله و غذاهای آماده و فست فود مانند پیتزا و سیب زمینی می خوردند، نشان داد این کودکان با افت ضریب هوشی مواجه بوده اند. براساس این پژوهش، محققان می گویند سرخ کردنی ها می توانند برای هوش کودکان مضر باشند و توانایی یادگیری و استدلال را در آنها پایین بیاورند. از نظر محققان، داشتن برنامه غذایی سالم در سنین رشد اهمیت زیادی دارد. هر چند عادت دادن کودکان به مصرف غذاهای سالم کار دشواری است اما با کمی تلاش و ابتکار در آشپزی می توان آنها را به خوردن غذاهای مفید عادت داد.
خستگی غذاهای حاوی آهن کم
آهن” به عنوان یک ماده غذایی ضروری، وظیفه حمل اکسیژن دربدن را به عهده دارد. آهن یکی از عوامل تشکیل دهنده آنزیم های متعدد در بدن است، فرم آهن ذخیره شده در بدن انسان به صورت “فریتین” و”هموسیداین”است که دربخش های گوناگون بدن انسان از جمله مغز استخوان، کبد و طحال وجود دارد.
کم خونی یا سطوح پایین آهن در خون، یکی از علل اصلی خستگی، بخصوص در بانوان است. در حالی که علل متعددی برای کم خونی وجود دارد – از قاعدگی گرفته تا بیماری مغزاستخوان – غذاهای حاوی آهن پایین در رژیم غذایی، یک علت بسیار متداول برای خستگی هستند.
بنابراین به جای استفاده از سبزیجات کم آهنی مانند هویج، کرفس و گل کلم، سبزیجات برگ دار تیره مانند کلم کیل و اسفناج یا کنگر فرنگی را امتحان کنید که سرشار از آهن هستند. بجای استفاده از برنج سعی کنید مصرف عدس یا نخود را افزایش دهید. و ضمنا گاهی اوقات به جای پروتئین های کم آهن مانند مرغ و ماهی از گوشت قرمز استفاده کنید.