تازه ها

رشد نگران کننده گیاهان در قطب جنوب، زنگ هشدار را برای بشریت به صدا درآورده است!

رشد نگران کننده گیاهان در قطب جنوب: ظهور گل های شکوفا به طور معمول نماد زندگی جدید و امید است. با این حال، در قطب جنوب، این پدیده طبیعی زنگ خطر را به صدا در می آورد و به عنوان یادآوری آشکار از پیامدهای ناگوار گرمایش جهانی است.

 مطالعه ای که اخیرا انجام شد، نشان می دهد که تنها دو گونه گیاهی گلدار بومی در شبه جزیره قطب جنوب به دلیل افزایش دما و ذوب شدن یخ ها، رشد بی سابقه ای را تجربه می کنند. علف موی قطب جنوب، طی دوره 2009 تا 2019، به اندازه 50 سال گذشته رشد داشته است. به طور مشابه، نرخ رشد مروارید قطب جنوب در طول مدت مشابه پنج برابر افزایش یافته است.

تیمی به رهبری نیکولتا کانون، محققی از دانشگاه اینسوبریا در ایتالیا، الگوهای رشد این گیاهان بومی را در جزیره سیگنی در جزایر اورکنی جنوبی مورد مطالعه قرار دادند. یافته ها قابل توجه بود، زیرا نه تنها گیاهان سریعتر رشد کردند، بلکه تراکم آنها نیز هر ساله در واکنش به گرم شدن آب و هوا افزایش یافته است. همزمان با آب شدن کوه های های یخی زمین‌هایی که قبلاً پوشیده از برف و یخ بودند برای رشد این دو گونه گیاهی مناسب شده‌اند.

رشد نگران کننده گیاهان در قطب جنوب

پیتر کانوی از بریتیش، طی بررسی قطب جنوب خاطرنشان کرد: «جدیدترین ویژگی این ایده این نیست که چیزی سریعتر در حال رشد است. این است که ما فکر می کنیم که داریم شروع به دیدن چیزی می کنیم که تقریباً شبیه یک تغییر پله یا یک نقطه اوج است.” متیو دیوی نیز از انجمن علوم دریایی اسکاتلند افزود: “گسترش سریع اکنون به وضوح در منطقه مشهود است.”

در حالی که محققان احتمال عوامل دیگری را که بر رشد گیاهان تأثیر می‌گذارند، مانند کاهش جمعیت فوک خزدار (که با تغییرات آب و هوایی مرتبط است) تأیید می‌کنند، آنها درباره پیامدهای بالقوه هشدار می‌دهند. همانطور که زمین قابل سکونت تر می شود، گونه های مهاجم گیاهی ممکن است در قطب جنوب رشد کنند و با گیاهان بومی رقابت کنند، که منجر به بی ثباتی اکوسیستم های محلی قدیمی می شود.

کانوی اظهار داشت: «اگر آنچه را که در جزیره سیگنی مشاهده کرده‌ایم به مکان‌های دیگر در قطب جنوب تعمیم دهیم، فرآیند مشابهی نیز ممکن است رخ دهد. این بدان معنی است که چشم انداز قطب جنوب و تنوع زیستی می تواند به سرعت تغییر کند.

گل‌های سرسبز در قطب جنوب یادآور نیاز فوری برای رسیدگی به تغییرات آب و هوا و محافظت از اکوسیستم‌های ظریف ما قبل از تغییرات غیرقابل برگشت است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + چهارده =

دکمه بازگشت به بالا