سلامتدرمان خانگی و گیاهان دارویی

آیا پرخوری بیش از حد باعث ترکیدن معده می شود؟

ترکیدن معده بر اثر پرخوری: اگر بدن غذای اضافی را به بیرون پس نزند و فرد همچنان به غذا خوردن ادامه دهد، ممکن است این شرایط منجر به ترکیدن معده شود.بعضی از افراد مبتلا به اختلال غذا خوردن میتوانند بیش از حد غذا بخورند به طوری که پس زدن غذا و حالت تهوع در آنان تاثیری ندارد اگر این افراد همچنان به غذا خوردن ادامه دهند، ممکن است این شرایط به ترکیدن معده منجر شود.

در این مقاله بخش سلامت از سری مطالب درمان خانگی و گیاهان دارویی مجله اینترنتی گفتنی توضیحات بیشتری در مورد ترکیدن معده بر اثر پرخوری می خوانیم.

ترکیدن معده بر اثر پرخوری واقعیت دارد؟

معده اندامی میان تهی و یکی از مهم ترین بخش های دستگاه گوارش است. گوارش از معده آغاز می شود و در روده کوچک و بزرگ، جایی که آنزیم های ترشح شده از لوزالمعده، کبد و کیسه صفرا هم نقش خود را در گوارش ایفا می‎کنند، ادامه می‎ یابد.
دستگاه گوارش مکانی است که مواد غذایی و مایعات در آن پردازش می شود تا مواد مغذی از آن ها استخراج و محصولات زاید در قالب مدفوع از بدن دفع شود.

ترکیدن معده بر اثر پرخوری-1

این مطلب را هم ببینید: افرادی که دیابت دارند باید مواظب قند این میوه ها باشند!

شاید شنیده باشید که معده در صورت پرخوری مداوم و انباشت مواد غذایی در آن می ترکد، اما آیا بروز چنین شرایطی امکان پذیر است؟ هرچند بسیار نادر است، اما پارگی معده به واسطه غذا خوردن بیش از اندازه ممکن است! در شرایط عادی، معده می تواند گنجایش یک و نیم لیتری داشته باشد و اگر از این حد بیشتر غذا بخورید، ممکن است با حالت تهوع مواجه شوید.بیشتر افراد در این مرحله دست از غذا خوردن بر می دارند و با مشکلی در معده خود مواجه نمی‎شوند. اما برخی افراد مبتلا به اختلال غذا خوردن، می توانند این حد و مرز را نادیده بگیرند و همچنان به خوردن ادامه دهند. این شرایط ممکن است به ترکیدن معده منجر شود.

ترکیدن معده بر اثر پرخوری-2

این مطلب را هم ببینید: با خوردن این مواد غذایی از عوارض نشستن طولانی مدت جلوگیری کنید!

برخی افراد هنگامی که بیش از اندازه غذا می خورند، به طور طبیعی توقف واکنش ها را تجربه می کنند. اگر این شرایط برای سال ها رخ دهد، معده توانایی خود را در استفاده از عضلاتش از دست می دهد و غذا را به بیرون پس می زند.
اگر بدن غذای اضافی را به بیرون پس نزند و فرد همچنان به غذا خوردن ادامه دهد، ممکن است این شرایط به پارگی معده منجر شود. افزون بر این، هرچه بیشتر غذا بخورید فشار بیشتری به دیواره ‎های معده وارد می‎شود که می‎تواند موجب تضعیف و پارگی بافت معده شود. محتوای معده می‏تواند به بخش‎های دیگر بدن سرایت کند و عفونت شکل بگیرد. در این زمینه، به طور معمول برای ترمیم معده به انجام عمل جراحی نیاز است.

عادات خطرناکی که به معده آسیب می زنند

ترکیدن معده بر اثر پرخوری: برخی عادات خطرناک و ناسالم می توانند به دستگاه گوارش انسان آسیب وارد کنند. این عادات می توانند معده را تحت تاثیر قرار داده و همچنین موجب مشکلات پزشکی جدی شوند. در ادامه با برخی از آنها بیشتر آشنا می شویم.

ترکیدن معده بر اثر پرخوری-3

این مطلب را هم ببینید: خوردن سیب زمینی به صورت خام چه فوایدی دارد؟

رژیم غذایی ناسالم

اگر حتی بدانید باید چه میزان غذا بخورید، اگر از این که باید چه چیزی بخورید، آگاه نباشد، سودی کسب نخواهید کرد. رژیم غذایی ناسالم که شامل غذاهای چرب، تند و فست فودها می شود برای سوخت و ساز و شرایط معده شما خوب نیست. با گذشت زمان، این نوع رژیم غذایی بر معده تاثیر منفی خواهد گذاشت. برای ارائه عملکرد درست، معده شما به مواد مغذی دریافتی از مواد غذایی مصرفی وابسته است. از این رو، دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات، دانه ها و مغزهای خوراکی، حبوبات، و مواد غذایی سرشار از فیبر به حفظ سلامت معده کمک می کند.

ترکیدن معده بر اثر پرخوری-5

عادات غذا خوردن نامناسب

زمانی که بدانید چه چیزی باید بخورید، اما الگوهای غذا خوردن نامناسب و ضعیف داشته باشید، بار دیگر با مشکلات گوارشی مواجه خواهید شد. حتی سالم ترین مواد غذایی در صورتی که بیش از اندازه سریع غذا بخورید، سودی نخواهند داشت. این شرایط می تواند موجب سوء هاضمه شود. معده شما برای گوارش غذا به تولید شیره گوارشی نیاز دارد و در صورتی که معده با غذای بیش از اندازه در مدت زمانی کوتاه پر شده باشد این کار امکان پذیر نخواهد بود. به خواب رفتن سریع پس از وعده های غذایی نیز برای سلامت گوارش بد است. زیرا به معده زمان کافی برای گوارش درست غذا را نمی دهد.

این مطلب را هم ببینید: فواید و مضرات نوشیدن قهوه به جای نوشیدن چای!

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 2 =

دکمه بازگشت به بالا