سلامتتناسب اندام و تغذیه

خوردن پنیر در موقع صبحانه چه ضررهایی دارد؟بهترین موقع کدام وعده غذایی است!

مضرات مصرف پنیر در صبحانه: پنیر غذای پروتئین دار کاملی است و منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد اما متخصصان طب سنتی براین باورند که مصرف پنیر در وعده صبحانه مناسب نیست.

پنیر از خانواده ی لبنیات به حساب می آید ، پنیر به عنوان یک ماده لبنی متراکم می تواند تا حد زیادی کلسیم مورد نیاز بدن را تأمین کند اما متخصصان طب سنتی مصرف پنیر برای صبحانه را مضر می دانند و می گویند بهتر است این ماده غذایی در شب مصرف شود.با بخش سلامت از سری مطالب تناسب اندام و تغذیه در مجله گفتنی همراه باشید.

مضرات مصرف پنیر در صبحانه

یک متخصص طب ایرانی گفت:اصولاً پنیر غذایی خوبی برای صبحانه نیست؛ از نظر طب ایرانی مزاج پنیر سرد و تر بوده و مانع فعالیت مغزی کامل می شود که معمولاً در صبحگاه برای کار و تلاش مورد نیاز است.

محمد عسکرفراشاه درباره وعده غذایی صبحانه اظهار کرد:یکی از مشکلات تغذیه امروز ما ایرانی ها اهمیت ندادن خیلی از مردم به وعده مهم صبحانه است به طوریکه خیلی از افراد این وعده مهم غذایی را نادیده می گیرند و در میان سایر افرادی که صبحانه می خورند, رایج ترین ماده مصرفی آنها نان و پنیر است!

وی افزود:این در حالی است که اصولاً پنیر غذایی خوبی برای صبحانه نیست؛ از نظر طب ایرانی مزاج پنیر سرد و تر بوده و مانع فعالیت مغزی کامل می شود که معمولاً در صبحگاه برای کار و تلاش مورد نیاز است؛ توصیه به مصرف و علاوه بر آن مصرف پنیر با خیار و گوجه فرنگی آن هم در فصل سرما اثرات نامطلوب آن را چندین برابر می کند.

این مطلب را هم ببینید: معجزه نوشیدن شیر توسط کودکان و تاثیر آن در بلند شدن قد آنها!

مضرات مصرف پنیر در صبحانه-1

مناسب نبودن مصرف پنیر در صبحانه

این متخصص طب ایرانی تصریح کرد:در مطالعات جدید علمی ثابت شده که جذب کلسم بیشتر در شب صورت می پذیرد و بهتر است پنیر به عنوان یک ماده مغذی در شب مصرف شود و ثانیاً پنیر با مصلحات (اصلاح کننده) یعنی همراه با گردو، سیاهدانه، آویشن و زنیان مصرف شود.

وی خاطرنشان کرد:خیلی از ضعف ها و کسالت ها در بین دانش آموزان و کارمندان به علت عدم به کاربردن همین آموزه طب ایرانی است؛ باید توجه داشت که بهترین صبحانه شامل مربای بالنگ، مربای به، مربای هویچ و مربای پوست پسته برای معده هایی سرد یا ضعیف و مربای آلبالو و مربای زرشک برای معدهای گرم و حریره بادام، شیر برنج با کمی دارچین یا زعفران ، عسل و شیره انگور است.

وی یادآور شد:بیماران دیابتی بهتر است از میوه های پخته شده بدون شیرینی نظیر به، سیب یا هویج همراه با نان بهره ببرند و نکته آخر اینکه بهتر است نوشیدنی ها نظیر چای یا شیر یک ساعت با غذا خوردن فاصله داشته باشد.

این مطلب را هم ببینید: با یک تغذیه سالم چطور از چاقی بدن جلوگیری کنیم؟

مضرات مصرف پنیر در صبحانه-2

امام صادق (علیه السلام ) می فرمایند:

چه نیکو لقمه ای است پنیر! دهان را تر و تازه می کند، بوی دهان را خوش ‍می سازد، غذای پیشین را هضم می کند و برای پس از خود، اشتهاآور است . هر کس آن را سر هر ماه بخورد، نزدیک است که هیچ حاجت او بی پاسخ نماند.

اسلام برای خوردن پنیر نیز وقت ، معین نموده است .

پنیر از آن دسته مواد غذایی است که غذایت کمی دارد و باعث سرعت بخشیدن به هضم غذا و تخلیه معده و در نتیجه احساس دل ضعفه می شود، بنابراین خوردن پنیر، خیلی زود افراد را گرسنه می کند. در حالی که باید در وعده صبحانه غذای خوب و مقوی خورده شود تا فرد زود گرسنه نشود و بتواند وعده دوم غذا را هنگام غروب به عنوان شام میل کند.

این مطلب را هم ببینید: در سالاد خود را هرگز این مواد غذایی را نریزید!

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا