روش درست کردن بوگیر کفش خانگی
بوی بد کفش یکی از مشکلات رایجی است که به دلیل تجمع باکتریها و رطوبت در داخل کفشها به وجود میآید. خوشبختانه، با روشهای ساده و مواد طبیعی میتوان به راحتی این مشکل را برطرف کرد.
برای درست کردن بوگیر خانگی کفش، نشاسته ذرت، جوش شیرین و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و ۶ قطره عصاره گل رز به آن اضافه کنید. این پودر را داخل کفش بریزید و کفش را تکان دهید تا همه سطح کفش را پوشش دهد.
به گزارش اکالابلاگ، سپس اجازه دهید یک شب در کفش بماند تا بوی بد از بین برود.جزئیات فرمول ساخت بوگیر کفش خانگی را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای بوگیر کفش خانگی
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
نشاسته ذرت | ۱/۲ فنجان |
عصاره گل رز | ۶ قطره |
جوش شیرین | ۱/۴ فنجان |
بیکینگ پودر | ۱/۴ فنجان |
چگونه در خانه بوگیر کفش درست کنیم؟
این روش را میتوانید به راحتی در خانه انجام دهید و به سریعترین شکل ممکن، مشکل بوی بد کفش را حل کنید. کافی است تا انتهای مقاله با ما همراه باشید:
مرحله اول: مواد خشک را ترکیب کنید
نشاسته ذرت، جوش شیرین و بیکینگ پودر را در یک ظرف با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم: عطر دلخواه اضافه کنید
۶ قطره عصاره گل رز (یا هر اسانس دیگری) به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عطر با مواد کامل مخلوط شود.
مرحله سوم: مواد را داخل کفش بریزید
یک قاشق (یا کمتر) از این پودر را در هر کفش بریزید و کفش را تکان دهید تا پودر به تمام نقاط داخلی آن برسد.
مرحله چهارم: به آن زمان دهید
اجازه دهید این پودر حداقل یک شب داخل کفش بماند تا بوی بد آن کاملا از بین برود و خنثی شود. این روش علاوه بر از بین بردن بوی نامطبوع کفش، به جلوگیری از بو گرفتن پاها کمک میکند.
ترفندهای ساده و موثر خانگی برای رفع بوی بد کفش
علاوه بر روش بالا، در ادامه به چند راه دیگر که به شما کمک میکند بوی بد کفش را از بین ببرید اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
کفشها را زیر نور آفتاب قرار دهید
برای خشک کردن کفشها و جلوگیری از رشد باکتریهایی که موجب بوی بد میشوند، کفشهای خود را زیر نور آفتاب قرار دهید یا نزدیک بخاری بگذارید.
از جوش شیرین استفاده کنید
اگر بوی نامطبوع کفشها با روشهای دیگر رفع نمیشود، جوش شیرین را امتحان کنید. یک لایه نازک از جوش شیرین را داخل کفش بپاشید و اجازه دهید کفشها ۲۴ ساعت بیرون بمانند. قبل از پوشیدن دوباره کفشها، جوش شیرین را بیرون بریزید.
از روزنامه استفاده کنید
چند برگ روزنامه را گلوله کنید و داخل کفش قرار دهید. بگذارید روزنامهها یک شب داخل کفش بمانند تا رطوبت و بوی بد را جذب کنند. اگر روزنامه ندارید، میتوانید از دستمال کاغذی نیز استفاده کنید و برای ایجاد بوی بهتر، قبل از قرار دادن روزنامه، کمی وانیل روی آن بزنید.
از نمک کمک بگیرید
مقداری نمک را داخل کفش بپاشید و بگذارید حدود ۲۴ ساعت بماند. قبل از پوشیدن کفشها، نمک را بیرون بریزید. این روش برای کفشهایی از جنس کتان مناسب است اما برای کفشهای چرمی یا جیر توصیه نمیشود.
با الکل ضد عفونی کنید
پنبه را به الکل آغشته کنید و قسمت داخلی کفش را با پنبه پاک کنید تا باکتریها و بوی بد را از بین ببرید. این کار را در مکانی با تهویه مناسب یا در فضای باز انجام دهید، چون بوی الکل قوی است.
کفی کفش را در آب و سرکه خیس کنید
محلولی از مقادیر مساوی آب و سرکه سفید درست کنید و کفیهای کفش را حداقل ۲۴ ساعت در این محلول قرار دهید تا خیس بخورند. سپس کفیها را با آب گرم بشویید و بگذارید در هوای آزاد کاملا خشک شوند.
سرکه برای از بین بردن بوی بد عالی است اما ممکن است بعد از خشک شدن، ردی از بوی خفیف سرکه باقی بماند.
کفی کفشها را بشویید
کفیهای کفش را بیرون آورده و در ماشین لباسشویی بشویید. اجازه دهید کفیها کاملا خشک شوند و بعد آن را داخل کفش بگذارید. اگر ماشین لباسشویی در دسترس نیست، کفیها را با آب گرم و صابون به صورت دستی بشویید. اگر کفی کفش هنوز بعد از شستوشو بوی بد میدهد، کفی جدید بخرید و جایگزین کنید.
از کفیهای طبی استفاده کنید
کفیهای کهنه و بدبو را با کفیهای جدید تعویض کنید. کفیهای طبی، به خصوص از جنس چوب سدر، علاوه بر جلوگیری از رشد قارچ و باکتری، بوی خوبی دارند که معمولا در داروخانهها موجود هستند.
کفشها را بشویید
ابتدا برچسب کفش را بررسی کنید تا مطمئن شوید که میتوانید آن را در ماشین لباسشویی بشویید. بندها و کفیها را جدا کنید و کفشها را داخل یک کیسه محافظ قرار دهید و در ماشین بشویید.
اجازه دهید کفشها حدود ۲۴ ساعت در هوای آزاد خشک شوند. کفشهای کتانی برای شستوشو در ماشین لباسشویی مناسباند، اما از شستوشوی کفشهای چرمی یا جیر خودداری کنید.
منبع: عصر ترکیه