سلامتدرمان خانگی و گیاهان دارویی

بدون نیاز به داروی شیمیایی، کم خونی خود را درمان کنید!

کم خونی از جمله مشکلات شایع در میان همه به خصوص خانم هاست. وب سایت گفتنی در این قسمت از مجموعه سلامت خود قصد دارد به درمان طبیعی کم خونی بپردازد.

کم خونی زمانی رخ می دهد که گلبول های قرمز کافی در بدن وجود نداشته باشد. کم خونی انواع مختلفی دارد، اما شایع ترین آن کم خونی فقر آهن در بدن است. جایی که گلبول های قرمز حاوی پروتئینی پر از آهن به نام هموگلوبین هستند. هموگلوبین خون غنی از اکسیژن را به سلول های بدن منتقل می کند. کمبود آهن در بدن منجر به ناتوانی در تشکیل هموگلوبین مورد نیاز بدن و در نتیجه بروز کم خونی می شود و کمبود اسید فولیک و ویتامین B-12 ممکن است بر توانایی بدن در تشکیل گلبول های قرمز تأثیر بگذارد.

این مطلب هم جالبه: 3 محصول طبیعی برای تقویت و رشد مو که اثرات آن شگفت انگیز است!

درمان طبیعی کم خونی؛ گیاهانی که برای درمان کم خونی استفاده می شود:

لازم است بدانید که استفاده از گیاهان دارویی ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی و یا تحریک بروز این عوارض شود و در کار برخی از انواع آنها اختلال ایجاد کند. توجه به عدم استفاده از آنها جز تحت نظر پزشک ضروری است و بد نیست بدانید که استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماری ها یا تقویت بدن زمان زیادی طول می کشد تا نتیجه حاصل شود.

درمان و کنترل کم خونی به شرح زیر است:

اسپیرولینا:

درمان طبیعی کم خونی-اسپیرولینا

نوعی جلبک سبز آبی است که برای درمان برخی از انواع کم خونی استفاده می شود. با این حال، توجه به بیمار در هنگام مصرف آن و مشورت با پزشک معالج در صورت مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی (به انگلیسی: Immunosuppressant Drugs) ارزش دارد.

یونجه:

Medicago sativa یک داروی سنتی است که می تواند برای درمان طبیعی کم خونی مفید باشد و معمولا برای تقویت و تصفیه خون استفاده می شود. در موارد کم خونی ساده ممکن است قدرت خون را افزایش دهد و هموگلوبین را به سطح طبیعی خود بازگرداند. با این حال، ممکن است با برخی از داروها و درمان ها مانند داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد. کلوارفارین و لیتیوم و دیگوکسین و با قرار دادن ریشه در آب با حرارت ملایم به مدت بیست دقیقه و یا قرار دادن برگهای آن به مدت پنج دقیقه استفاده می شود و همچنین می توان آن را با انواع دیگر ترکیب کرد.از جمله گیاهانی است که برای درمان استفاده می شود. کم خونی، مانند: قاصدک، بیدمشک، یا گیاه ترش زرد.

قاصدک :

درمان طبیعی کم خونی-قاصدک

گیاه قاصدک (Taraxacum officinale) برای برخی از موارد کم خونی استفاده می شود و به همان روش و با احتیاط هایی که در هنگام استفاده از گیاه یونجه استفاده می شود، استفاده می شود.

بیدمشک:

ریشه یا برگ گیاه بیدمشک (به انگلیسی: Arctium lappa) را می توان به همان روش و اقدامات احتیاطی مانند استفاده از یونجه برای درمان طبیعی کم خونی استفاده کرد.

این مطلب هم جالبه: با این دمنوش ها شاهد معجزه در کاهش استرس و آرامش اعصاب خودت باش

گزنه:

گزنه حاوی مواد زیادی است که به درمان کم خونی کمک می کند، مانند آهن، ویتامین C که به جذب آهن در بدن کمک می کند و کلروفیل که به درمان موارد کم خونی ناشی از فقر آهن کمک می کند.

گیاهان و غذاهایی که برای درمان کم خونی استفاده می شود:

اگرچه نوع خاصی از غذا برای درمان کم خونی وجود ندارد. با این حال، رژیم غذایی سالم پر از برخی از انواع غذاها به کنترل و کنترل کم خونی کمک می کند و درمان دقیق به نوع کم خونی و علل آن بستگی دارد.

با این حال، برخی از غذاها شامل چندین نوع مواد مغذی هستند که در همه موارد قادر به حمایت و افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون هستند و از جمله این انواع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ریشه چغندر:

درمان طبیعی کم خونی-ریشه چغندر

 

چغندر یکی از بهترین داروهای طبیعی برای کم خونی محسوب می شود. خون را در بدن افزایش می دهد و با تامین اکسیژن بدن را پاکسازی می کند.

سبزیجات برگ دار:

سبزیجات برگ دار، به ویژه آنهایی که تیره هستند، منبع مهمی از آهن غیرهم هستند و برخی از انواع آن حاوی اسید فولیک هستند. نمونه‌هایی از سبزیجات برگ‌دار عبارتند از: اسفناج، کلم پیچ، و چغندر. اگرچه برخی از انواع سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کلم حاوی آهن هستند. با این حال، حاوی اگزالات است. که ممکن است باعث جذب آهن شود، بنابراین؛ برای درمان کم خونی نمی توان به مصرف سبزیجات برگدار به تنهایی تکیه کرد، بلکه باید به عنوان بخشی از رژیم غذایی معرفی شوند.

غلات:

نمونه هایی از غلات حاوی آهن عبارتند از: لوبیا، نخود، سویا ، لوبیا چیتی و لوبیا سیاه (به انگلیسی: Black Beans)، لوبیا لیما (به انگلیسی: Lima Beans) و غیره.

آجیل و دانه ها:

بسیاری از مغزها و دانه ها حاوی آهن هستند، اما بهتر است آنها را به صورت خام مصرف کنید، از جمله: تخم کدو تنبل، بادام هندی، پسته و دانه شاهدانه دانه کنف، آجیل کاج، تخمه آفتابگردان، بادام. با این حال، حاوی مقادیر زیادی کلسیم است، بنابراین; خوردن آن ممکن است سطح آهن را در بدن به میزان قابل توجهی افزایش ندهد.

علایم کم خونی:

کم خونی ممکن است در ابتدا جزئی به نظر برسند و مورد توجه قرار نگیرند. با این حال، علایم با افزایش شدت کم خونی بدتر می شوند و با توجه به علتی که منجر به کم خونی شده متفاوت است، اما به طور کلی شامل موارد زیر است:

  •  خستگی و ضعف عمومی
  • زردی و رنگ پریدگی پوست
  • ضربان قلب نامنظم
  •  تنگی نفس
  • سرگیجه
  • درد قفسه سینه
  • دست و پاهای سرد
  • سردرد

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + 1 =

دکمه بازگشت به بالا