سلامتدرمان خانگی و گیاهان دارویی

آیا میوه ها و سبزیجات دارای لکه را مصرف کنیم یا نه؟

خوردن میوه و سبزیجات لکه دار: در این مطلب میخواهیم بدانیم میوه و سبزیجاتی که لکه دارند سالم هستند یا ناسالم ؟ و خوردنشان ضرر دارد یا نه؟ با بخش سلامت از سری مطالب درمان خانگی و گیاهان دارویی مجله اینترنتی گفتنی همراه باشید.

این مطلب را هم ببینید: مضرات و سموم چای را با این روش های سنتی از بین ببرید!

خوردن میوه و سبزیجات لکه دار

میوه ها با خواص فراوانی که دارند مورد توجه قرار می گیرند وبرای افراد این سوال پیش میاد که آیا لکه های میوه و سبزیجات مضرند؟ با بررسی پژوهشگران متوجه می شوید که میوه های لکه دار اصلا ضرر ندارند.

بسیاری از ما به دنبال میوه ها و سبزیجاتی هستیم که لکه نداشته باشند. وجود لکه ها و قسمت های نرم در میوه ها و سبزیجات این تصور را در ما به وجود می آورند که محصولات، تازه نیستند و مهم تر این که شاید زیاد سالم نباشند.

خوردن میوه و سبزیجات لکه دار-1

این مطلب را هم ببینید: از نظر تغذیه و سلامت بدن کدام تخم مرغ سالمتر است؟سفید یا کرم؟

معمولا میزان زیادی از میوه ها و سبزیجات به خاطر وجود چنین لکه هایی، دورریخته می شوند، اما محققان کالیفرنیای جنوبی می گویند میوه ها و سبزیجات لکه دار برای ما ضرری ندارند و دیدگاهی که نسبت به این دسته از محصولات وجود دارد باید از بین برود.

به گفته این پژوهشگران، پاتوژن ها یا عوامل بیماری زایی که میوه ها را تحت تاثیر قرار می دهند، بر انسان ها تاثیری ندارند. این لکه ها در واقع حاصل مبارزه گیاه با میکروب ها هستند.

گیاهان نیز مثل انسان ها با میلیاردها قارچ و باکتری همزیستی دارند. برخی از این میکروب ها برای گیاه مفید واقع می شوند، اما برخی دیگر، پاتوژن هایی هستند که حتی در مغازه و در یخچال ما نیز به زندگی با میوه ادامه می دهند. بیشتر این پاتوژن ها به هیچ وجه ضرری برای ما ندارند.

خوردن میوه و سبزیجات لکه دار-2

این مطلب را هم ببینید: قبل و بعد از وعده غذایی خوردن میوه چه فوایدی دارد؟

میکروب هایی که لکه های نرم در میوه ایجاد می کنند، معمولا بعد از این که میوه از گیاه جدا شد، آن را مورد حمله قرار می دهند. اگر هنگام انتقال، میوه ها زخمی شوند، قارچ های نکروتیک از این بخش های زخمی وارد میوه شده و با کشتن سلول ها، مواد مغذی آنها را جذب می کنند و باعث لک دار و قهوه ای شدن میوه می شوند.

از آنجا که این بخش ها، بافت های مرده و تجزیه شده هستند مزه بدی دارند، اما کافی است این قسمت ها را از میوه جدا کرده و باقی میوه را مصرف کنیم. برخلاف پاتوژن های گیاهی، میکروب هایی مثل باکتری E.coli یا سالمونلا، در میوه لکه ای ایجاد نمی کنند، اما به طور نامرئی در سطح میوه وجود دارند. بنابراین به جای دقت کردن به ظاهر میوه، باید در شست و شوی آن دقت کافی به خرج دهیم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + 4 =

دکمه بازگشت به بالا