خانه امام علی و حضرت فاطمه چه شکلی بوده+ تصاویر کمیاب و واقعی
خانه امام علی و حضرت فاطمه: آیا میدانید خانه حضرت فاطمه (س) کجاست؟ فاصله منزل دختر پیامبر با قبر او چقدر بوده است؟ در ادامه تصاویری از منزل آن ها را خواهید دید.
خانه حضرت فاطمه برای ما یادآور روزهای تلخ شیعه است. روزهایی که دل هر دوستدار حضرت فاطمه (س) و خاندان عصمت و طهارت را به درد میآورد. اما مکان واقعی این خانه کجاست؟ در ادامه تصاویر بینظیر و کمیابی از خانه بی بی دو عالم را مشاهده خواهید کرد.
خیلی جالبه: چرا میگن خواب زن چپه؟ خواب مرد راسته!
خانه حضرت فاطمه (س) خانهای متصل به مسجدالنبی که محل سکونت امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) بود. به گفته برخی عالمان شیعه همچون صدوق، قبر حضرت فاطمه در این خانه است. فضیلتی که برای این خانه برشمردهاند این است که خدا در واقعه سَدُّالاَبواب، فرمان داد، در همه خانههای متصل به مسجدالنبی بسته شود و تنها اجازه داد درِ این خانه به مسجد باز بماند.
در حدیثی از امام صادق (ع) آمده است نماز خواندن در این خانه فضیلتی بیشتر از نماز خواندن در روضةالنبی دارد. برخی عالمان شیعه گفتهاند در واقعه هجوم به خانه حضرت فاطمه (س) که موجب شهادت او شد، به همین خانه حمله شد.
این خانه، در زمان حکومت عبدالملک بن مروان یا ولید بن عبدالملک برای توسعه مسجدالنبی تخریب شد و اکنون به همراه حجرهای که پیامبر در آن دفن شده، در ضریحی قرار دارد.
خانه دیگری هم به امام علی(ع) نسبت دادهاند که در نزدیکی قبرستان بقیع بوده است و برخی گفتهاند واقعه هجوم به خانه حضرت زهرا (س)، در این خانه اتفاق افتاده است.
سکونت امام علی و حضرت زهرا در نزدیکی پیامبر
ابنسعد مورخ قرن سوم، از امام باقر(ع) نقل کرده که امام علی(ع) پس از ازدواج با فاطمه(س)، خانهای را که کمی از خانهٔ پیامبر دور بود، آماده کرد. پیامبر به آنها گفت میخواهد دخترش نزدیک خانه خودش ساکن شود.
فاطمه (س) از پیامبر خواست با حارثه بن نعمان صحبت کند تا در خانه او ساکن شوند. حارثه برخی از خانههای خود را به پیامبر داده بود تا با همسرانش در آن زندگی کند. ازاینرو، پیامبر گفت که از گفتن این مطلب به او خجالت میکشد. حارثه از این موضوع اطلاع یافت، خانهاش را به پیامبر هدیه داد و گفت که پذیرفتن مال او توسط پیامبر، محبوبتر از نپذیرفتن ایشان است. این مطلب در منابع دیگر نیز نقل شده است.
براساس نقل برخی منابع شیعه، پیامبر از امام علی (ع) خواست خانهای را آماده کند تا پس از ازدواج به آنجا بروند. علی (ع) گفت در نزدیکی خانه پیامبر خانهای جز خانه حارثة بن نعمان نیست. پیامبر گفت که حارثه برخی خانههایش را به او بخشیده و خجالت میکشد به او بگوید. حارثه از داستان اطلاع یافت و نزد پیامبر آمد و خانهاش را به او بخشید. به این ترتیب، علی (ع) و فاطمه (س) به خانه حارثه رفتند.
این هم جالبه: نماد خوش شانسی روز عروسی درکشورها: از نخ سفید تا بادام رنگی!
تصاویر خانه حضرت زهرا در مدینه منوره
ضریح مطهر در میانه و سمت راست ستون جبرائیل و سمت چپ، دری که به مرقد مطهر پیامبر(ص) گشوده میشود.
این خانه در طرف شرق مسجد النبی (ص)، هم ردیف دیگر حجرههای رسول الله (ص) و در وسط آنها قرار داشت. به گفته نویسنده مدینهشناسی با توجه به دیگر گفتههای ثبت شده، مسلم است كه خانه فاطمه (س) بین مربع قبر و ستون تهجد بوده است. مردی به عبدالله بن عمر گفت درباره علی بن ابی طالب (ع) برایم سخن بگو و عبدالله گفت: اگر میخواهی بدانی كه مقام و منزلت علی (ع) نزد پیامبر خدا (ص) چه اندازه بود، پس نظر كن به خانهاش نسبت به خانههای پیامبر (ص).
عبدالله سپس با دست خود به خانه علی و فاطمه (ع) اشاره كرد و گفت: این خانه اوست كه در وسط خانههای پیامبر خدا (ص) قرار گرفته است. طول خانه فاطمه (س) از طرف جنوب ۵/۱۴، از طرف شمال ۱۴ متر و از طرف شرق و غرب ۵/۷ متر بوده است.
در این عکس شما بیت حضرت فاطمه(س) را از سمت غربی مسجد النبی (ص) ملاحظه میکنید. سمت راست ستون محراب تهجد دیده می شود.
قفلی که بر در خانه حضرت زهرا (س) قرار دارد. بر روی آن این عبارت که خطاب به پیامبر(ص) است، دیده میشود: هو الحبیب الًذی ترجی شفاعته لکلً هول من الاهوال مقتحم.
بیت حضرت فاطمه (س) از سوی شمال؛ در این عکس شما ستون محراب تهجد و ضریح حضرت زهرا(س) و گوشهای از دری که به مرقد مطهر پیامبر (ص) باز می گردد را ملاحظه میکنید.
درون بیت حضرت فاطمه (س) از سوی دیگر؛ در این عکس شما محراب تهجد و ستون جبرائیل(ع) را در امتداد هم و سپس ضریح کوچک را ملاحظه مینمایید.
بیت حضرت فاطمه (س) از سوی شرق؛ در این عکس که از بخش شمال شرقی درون خانه گرفته شده، شما محراب تهجد و سپس ستون جبرائیل(ع) را ملاحظه میکنید.
پشت قفل در خانه حضرت زهرا (س) دنباله بیت دیگر شعر، نقش بسته است: «حاشاه أن یحرم الراجی مكارمه أو یرجع الجار منه غیر محترم»
تصاویر: دکتر هادی انصاری؛ عضو فرهنگستان علوم پزشکی و از فعالان حوزه عتبات
وجود دری در خانه برای ورود به مسجد
ورودی بخشی از مسجدالنبی که قبر پیامبر(ص) و خانه فاطمه (س) در آن قرار گرفته است
خانهای که حارثه به پیامبر هدیه داد در شرقِ مسجدالنبی، همردیف دیگر حجرههای پیامبر و در وسط آنها قرار داشت. این خانه را کوچک توصیف کردهاند. برخی محققان تولد فرزندان حضرت فاطمه را در این خانه دانستهاند. همچنین نقل شده که امام سجاد(ع) نیز در این خانه متولد شد.
خانه فاطمه (س) دارای دو در بود: یک در به سمت غرب که به داخل مسجد باز میشد. درِ دوم به سمت شرق بوده که به بیرون مسجد باز میشد.
خانه فاطمه (س) پشت خانه پیامبر (حجره عایشه) قرار داشت. میان این دو خانه روزنهای بود که پیامبر از آنجا احوال دخترش را میپرسید. در شبی، مشاجرهای میان حضرت فاطمه و عایشه همسر پیامبر اتفاق افتاد که موجب ناراحتی فاطمه(س) شد. ایشان از پیامبر خواست این دریچه را ببندد و پیامبر نیز آن را بست.
خانه فاطمه(س) در زمان حکومت عبدالملک بن مروان (حکومت: ۶۵تا۸۶ق) یا ولید بن عبدالملک (حکومت: ۸۶ق تا۹۶ق) به منظور توسعه مسجد تخریب شد. این حجره بعدها به همراه حجرهای که پیامبر در آن دفن شده، در ضریحی قرار گرفتند. این ضریح که خانه حضرت زهرا (س) نیز در آن قرار داشت در سال ۱۳۹۷ش بهدرخواست رئیسجمهور چچن، برای زیارت وی باز شد و تصاویر داخل ضریح در رسانهها منتشر گردید.
برخی عالمان شیعه این خانه را که در توسعه حرم در زمان بنیامیه بخشی از مسجد شد، محل دفن حضرت فاطمه (س) دانستهاند. همچنین برخی محققان گفتهاند این خانه همان خانهای است که در واقعه هجوم به خانه حضرت فاطمه(س) به آن تعدی شد.
منبع: ویکی شیعه، خبر آنلاین