این وسایل را هرگز نباید در یک پریز برق مشترک وصل کنید

وسایل پرمصرف مانند بخاری برقی، مایکروویو و سشوار باید به پریزهای جداگانه وصل شوند تا از اضافهبار مدار و خطرات احتمالی جلوگیری شود.
رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل برقی خانگی، بهویژه در خانههای قدیمی، میتواند از خطرات جدی مانند آتشسوزی جلوگیری کند.
به گزارش فرارو به نقل از بتر هومز اند گاردنز، در دنیای پرشتاب و پرمشغلهی امروزی، اغلب تمایل داریم راحتی را به ایمنی ترجیح دهیم. این موضوع بهویژه در زمینهی ایمنی برق خانگی صدق میکند؛ بهخصوص برای ساکنان خانههای قدیمی که ممکن است سیستمهای برقی آنها بهروزرسانی نشده باشد و فاقد امکانات ایمنی مدرن مانند سیمکشی ارتدار، فیوز قطعکننده مدار یا پریزهای محافظ جان (GFCI) باشند. اما آیا میدانستید بسیاری از لوازم خانگی را هرگز نباید به یک پریز برق مشترک وصل کرد؟ بیتوجهی به این نکته ساده میتواند منجر به قطع شدن مدار، آسیب به دستگاهها یا حتی آتشسوزی شود. متخصصان برق توصیههایی دقیق برای ایمنی در این زمینه ارائه دادهاند؛ از جمله اینکه چه وسایلی نیاز به پریز اختصاصی دارند و چگونه میتوان متوجه شد مدار یا پریزی بیش از ظرفیتش استفاده میشود.
کدام وسایل برقی نیاز به پریز اختصاصی دارند؟
قاعدهای ساده در این زمینه وجود دارد: اگر وسیلهای انرژی زیادی مصرف میکند، باید در یک پریز مجزا به برق وصل شود. مصرفکنندههای بزرگ انرژی نباید با یکدیگر به یک پریز مشترک وصل شوند. وسایلی مانند بخاری برقی، مایکروویو، توستر، کولرهای قابلحمل، تردمیل یا هر وسیلهای که گرما تولید میکند یا موتور دارد، باید پریز مخصوص به خود داشته باشد. اگر مطمئن نیستید، بهتر است این وسایل را از هم جدا کنید. به طور کلی اگر وسیلهای گرما ایجاد میکند، سرما تولید میکند یا میچرخد، احتمالاً نیاز به پریز اختصاصی دارد.
فراتر از پریز برق، برخی وسایل باید به مدار اختصاصی متصل شوند. زیرا ممکن است مدار به طور همزمان چندین پریز را تغذیه کند و استفاده از دو وسیلهی پرمصرف در دو پریز مختلف، اما روی یک مدار، باعث قطع مدار شود. در این صورت ممکن است برق در بخشی از خانه قطع شود. دنیل ماجانو، مدیر برنامه در بنیاد ایمنی برق بینالمللی هشدار میدهد که تمامی وسایل پرمصرف، بهویژه وسایل گرمایشی و با وات بالا، باید به پریز و ترجیحاً مدار مجزایی متصل شوند. به گفتهی او، زمانی که با اتصال چند وسیله به یک مدار یا پریز، فیوز میپرد یا مدار قطع میشود، این نشانهی واضحی از بار اضافی است که به مدار وارد شده است.
حداکثر توان قابلتحمل در یک مدار
ماجانو توضیح میدهد که ظرفیت مدار بر اساس آمپر آن مشخص میشود. معمولاً مدارها توان باری معادل ۱۴۴۰ تا ۱۹۲۰ وات را میتوانند بهصورت مداوم تحمل کنند. او میگوید: «فرمول محاسبهی وات، حاصلضرب آمپر در ولتاژ است. برای مثال مدار ۱۵ آمپر با ولتاژ ۱۲۰ ولت، حداکثر ۱۸۰۰ وات خروجی دارد. اما برای ایمنی، فقط ۸۰ درصد این مقدار، یعنی ۱۴۴۰ وات را باید در نظر گرفت.» بنابراین اگر مجموع توان دو وسیلهی برقی همزمان از این عدد تجاوز کند، احتمال بروز حادثه وجود دارد. وسایلی که تولید گرما میکنند، بیش از سایر وسایل مستعد بالا بردن بار مدار هستند. از اینرو، توصیه میشود وسایل گرمایی مانند بخاری، توستر، مایکروویو و… به مدارهای مجزا متصل شوند. همچنین، برچسبگذاری روی فیوزها و کلیدهای برق خانه، میتواند کمک کند تا بدانید کدام پریزها به یک مدار متصل هستند. برای درک بهتر از توان مصرفی وسایل، به این آمار تقریبی توجه کنید:
منبع: عصر ترکیه