کمد کلوزت چیست؟ (+مزایا و معایب)
یکی از الزامات خانه های امروز داشتن کمد کلوزت برای نگه داری لباس، کفش و سایر وسایل می باشد که در اکثر فضاها مانند اتاق خواب، فضای ورودی و … می تواند استفاده شود که علاوه بر زیبایی باید دارای فضای کافی و بادوام نیز باشد، از این رو طراحی و کیفیت ساخت کمد کلوزت بسیار حائز اهمیت است.
کمد کلوزت می تواند با میز آرایش، میزکار یا میز تلویزیون ترکیب و طراحی شود.اگر اتاق خاصی برای کمد کلوزت در نظر گرفته شود به آن کلوزت روم یا اتاق کمد گفته می شود. کمد کلوزت هم می تواند به صورت آماده و یا به صورت سفارشی ساخته شود همچنین در بخشی از اتاق خواب یا فضا می تواند به وسیله خود کمد کلوزت تشکیل کلوزت روم داد.
به گزارش ساین چوب، در صورتی که فضایی مختص کمد کلوزت طراحی شود دیگر نیازی به درب برای کمد کلوزت نیست البته در صورتی که این فضا دارای درب باشد و مانع ورود گرد و خاک به داخل آن شود و همچنین دید به داخل کمد کلوزت وجود نداشته باشد.
انواع طرح های کمد کلوزت :
کمد کلوزت بر اساس نوع و جنس درب و بدنه دارای انواع متنوعی است:
1. کمد کلوزت بدون درب
2. کمد کلوزت مدرن
3. کمد کلوزت چوبی
4. کمد کلوزت با درب شیشه ایی
5. کمد کلوزت فریم لس
6. کمد کلوزت کلاسیک
7. کمد کلوزت نئوکلاسیک
8. کمد کلوزت درب پروفیل آلومینیوم
9. کمد کلوزت ریلی
10. کمد کلوزت مخفی
جنس بدنه کمد کلوزت
جنس بدنه کمد کلوزت می تواند از جنس ام دی اف ملامینه یا ام دی اف خام با رنگ پلی یورتان، ام دی اف روکش چوب ( خود رنگ یا رنگ پلی یورتان)، ام دی اف طرح کتان برجسته و یا متریال دلخواه باشد. همچنین کمد کلوزت مدرن می تواند بدون فریم یا دارای فریم باشد. که در حالت فریم لس باید چارچوب قبل از نازک کاری نصب شود.
کاربرد کلوزت روم در اتاق خواب:
کمد کلوزت در اتاق خواب برای نگه داری لباس، کفش، وسایل شخصی و اکسسوری مورد استفاده قرار می گیرد حتی می تواند داخل آن گاو صندوق مخفی نیز تعبیه نمود. همچنین می توان به وسیله آن فضای تعویض لباس و فضای خواب را از هم جدا نمود.
نحوه طراحی کمد کلوزت :
از موارد مهم در طراحی کمد کلوزت مدرن می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1- برداشت دقیق ابعاد و اندازه ها و محل قرارگیری تاسیسات الکتریکی و مکانیکی همچنین ارتفاع تمام شده کف تا سقف.
2- انتخاب حالت درب دار یا بدون درب متناسب با طرح
3- توجه به فریم لس بودن یا نبودن کمد کلوزت
4- توجه به لایف استایل و بودجه مخاطب و منطقه ایی که در آن طراحی انجام می شود و یا در نظر گرفتن حالت استاندارد در صورت انبوه سازی.
5- تعیین مدل کمد کلوزت و جنس درب و فضای داخلی آن.
6- تعیین این که درون کمد کلوزت چه چیزهایی قرار است که جای داده شود تا عمق و ابعاد مناسب در نظر گرفته شود.
7- ترکیب رنگ متناسب با سبک فضای داخلی.
8- توجه به خطوط اطراف و تناسب طراحی کمد کلوزت با آن همچنین تناسب یونیت ها با یکدیگر.
9- نورپردازی داخل کمد دیواری با استفاده از لاین های نوری. تعبیه سنسور های لمسی یا هوشمند برای روشن شدن آن
10- تعبیه اکسسوری های مناسب که در این مقاله برخی از آن ها معرفی شده اند.
مزایا و معایب کمد کلوزت
از مزایای کمد کلوزت در صورتی که دارای اتاق اختصاصی باشد این است که می توان درب برای آن در نظر نگرفت و کل وسایل قابل دید است و انتخاب بین لباس ها و اکسسوری ها راحت تر و سریع تر انجام می پذیرد. از معایب آن می توان به این اشاره کرد که فضای زیادی را اشغال خواهد کرد و مناسب آپارتمان های با متراژ خیلی کم نیست. البته در آپارتمان های کوچک نیز می توان با طرح های خلاقانه اتاق کمد ایجاد نمود. کارشناسان و طراحان ساین چوب می تواندد در این زمینه به شما راهنمایی های لازم را ارائه دهند.
ویژگی های مهمی که باید قبل از خرید کمد کلوزت به آن توجه کرد :
1. شناخت کافی در مورد کمد و انواع جنس کمد که مشاوران ساین چوب می توانند در این باره به شما راهنمایی های لازم را انتقال بدهند. به عنوان مثال کمد با رنگ پلی یورتان کیفیت بهتری نسبت به ام دی اف رنگ پلی استر یا ملامینه دارد!
2. توجه به بودجه ایی که برای این کار درنظر گرفته ایید!
3. پاسخ به این سوال که در این کمد دیواری مدرن چه چیزهایی قرار می گیرد؟ و متناسب با فضای مورد نظر باشد
4. مانع باز شدن درب یا بستن راه عبور نشود
5. هنگام باز شدن درب کمد کلوزت مدرن به چیزی برخورد نکند و فضای کافی برای این کار وجود داشته باشد
6. ابعاد و اندازه فضا و ارتفاع تمام شده کف تا سقف بررسی شود.
7. راهرو جلوی کمد عرض مناسب و استانداردی برای رفت و آمد داشته باشد.
اجزای تشکیل دهنده کمد کلوزت:
اجزای تشکیل دهنده کمد دیواری شامل موارد زیر میباشد:
قبل از شروع طراحی باید ابعاد موارد زیر به صورت دقیق مشخص شوند
1. یونیت ها: یونیت ها استراکچر اصلی کمد دیواری را تشکیل می دهند که بقیه اجزا روی آن نصب می شوند گاها برای زیبایی میتوان قسمت های روبری فضای داخل کمد را چرم یا آینه در نظر گرفت!
2. درب ها: در صورتی که کمد کلوزت دارای درب باشد درب ها می توانند از جنس ام دی اف خام با رنگ پلی یورتان، ام دی اف ملامینه، ام دی اف روکش چوب( خود رنگ یا رنگ پلی یورتان)، آینه، شیشه و یا متریال دلخواه باشد.
3. لولا، ریل: بهترین گزینه برای این قسمت برند بلوم اتریشی می باشد که گروه صنعتی ساین چوب از این برند در تولید کمد دیواری استفاده می کند.
4. دستگیره : دستگیره کمد کلوزت هم می تواند توکار و هم می تواند به صورت روکار باشد.
5. اکسسوری : جای کمربند کراوات، رک جای شلوار برای نگه داری شلوار، سبد حصیری، جاکفشی، رگال، باکس ریلی، کشو شیشه ایی، باکس چرمی، باکس زیور آلات، رگال آسانسوری برای ارتفاع های بلند که لباس های روی آن به سمت بیرون آورده و دوباره سرجای خورد قرار می گیرد ، میز اتو، گاوصندوق، صندلی تاشو، رانر و…
6. لاین نوری: لاین نوری را برای فضای داخل کمد کلوزت استفاده نمود که به صورت اتوماتیک روشن یا خاموش شوند. از برند هایی مانند مازی نور ، آلتون ری و… قابل تهیه است، لاین نوری بهتر است به صورت همسطح با جداره اجرا شود تا هم جلوه بهتری داشته و هم در دراز مدت آسیب نبیند. می توان از سنسورهای هوشمند یا لمسی برای روشن شدن آن استفاده کرد همچنین دو رنگ آفتابی و مهتابی در بازار موجود است.
7. رنگ: رنگ پلی یورتان یکی از بهترین گزینه ها برای مصنوعات چوبی می باشد، از مزایای رنگ پلی یورتان می توان به زیبایی و درخشنگی، محافظت در برابر رطوبت، آب، ورود حشرات و آسیب های دیگر به چوب، مقاومت در برابر سایش و ضربه، مقاوم در برابر زرد شدگی و مواد شیمیایی، استحکام در برابر اسید، باز، روغنهای صنعتی و شیمیایی و … اشاره نمود.
عوامل موثر بر قیمت کمد کلوزت :
بسته به جنس و کیفیت اجزای تشکیل دهنده قیمت کمد دیواری می تواند متفاوت باشد. عوامل موثر بر قیمت کمد کلوزت عبارتند از:
1. نوع و جنس ام دی اف یا متریال مصرفی
2. دارای درب یا بدون درب بودن
3. نوع رنگ به عنوان مثال رنگ پلی یورتان گران تر و با کیفیت تر از رنگ های دیگر است
4. طرح و ابعاد کمد دیواری
5. یراق آلات، تجهیزات و اکسسوری مورد استفاده
6. میزان سفارش
7. نورپردازی داخل کمد
تفاوت بین کلوزت روم و کمد اتاق خواب
کمد کلوزت بهتر است دارای یک فضای اختصاصی باشد و راهرویی در وسط آن قرار بگیرد ولی کمد دیواری می تواند در هر جای اتاق خواب قرار بگیرد. کمد کلوزت می تواند بدون درب طراحی شود ولی کمد دیواری لازم است که درب داشته باشد تا گرد و خاک روی لباس ها و وسایل ننشیند. البته با طرح های خلاقانه می توان این دو کمد را به نحوی با هم ادغام نمود.
نکته پایانی
برای خرید کمد کلوزت باید اطلاعات کافی در مورد انواع کمد ها را به دست آورد و متناسب با فضا نسبت به خرید کمد دیواری اقدام نمود.
برای کمد کلوزت بهتر است فضایی اختصاصی برای آن در نظر گرفت و و آن را بدون درب طراحی نمود که به اصطلاح به آن کلوزت روم می گویند.
منبع: عصر ترکیه