تازه هااخبار روز

نارضایتی شدید مردمی باعث شد پتر کبیر مالیات برای ریش گذاشت!

داستان مالیات بر ریش در روسیه: پیتر کبیر پس از بازدید از کشورهای اروپایی، به‌ویژه هلند و انگلیس، تحت تأثیر فرهنگ مدرن غربی قرار گرفت. او مشاهده کرد که در این کشورها، افراد از ظاهر مرتب‌تری برخوردار بودند و ریش‌های بلند و بی‌نظم به‌عنوان نشانه‌ای از عقب‌ماندگی و عدم تمدن در نظر گرفته می‌شد. با بخش تازه ها از مجله اینترنتی گفتنی همراه باشید.

این مطلب را هم ببینید: شغل یک مادر ۳۷ ساله بدون نیاز به مدرک دانشگاهی درآمد ۱۰۰ هزار دلاری دارد!

داستان مالیات بر ریش در روسیه

در قرن هفدهم میلادی، پیتر کبیر، تزار مشهور روسیه، تصمیم گرفت مردم روسیه را مدرن کند. یکی از کارهای عجیب او این بود که مالیاتی به نام «مالیات ریش» وضع کرد!

پیتر کبیر پس از بازدید از کشورهای اروپایی، به‌ویژه هلند و انگلیس، تحت تأثیر فرهنگ مدرن غربی قرار گرفت. او مشاهده کرد که در این کشورها، افراد از ظاهر مرتب‌تری برخوردار بودند و ریش‌های بلند و بی‌نظم به‌عنوان نشانه‌ای از عقب‌ماندگی و عدم تمدن در نظر گرفته می‌شد.

او معتقد بود که ریش نشانه‌ای از عقب‌ماندگی است و برای شبیه شدن به اروپایی‌ها باید از آن خلاص شد. مردانی که نمی‌خواستند ریش خود را بتراشند، مجبور بودند مالیات بپردازند و در ازای آن یک ژتون فلزی دریافت می‌کردند که نشان می‌داد حق داشتن ریش را خریده‌اند!

داستان مالیات بر ریش در روسیه-2

این مطلب را هم ببینید: شگفت‌انگیزترین گیاه جهان؛ نخلی که گل‌ها و میوه‌هایش زیر زمین رشد می‌کند+عکس

معرفی این اقدام به طرز شگفت انگیزی ترتیب داده شد: تزار 26 ساله نمایندگان را جمع کرد، سپس خواستار آوردن قیچی شد و بلافاصله ریش نمایندگان چندین خانواده نجیب را با دستان خود قطع کرد که آنها را شوکه کرد.

اما برای مردم عادی، برداشتن اجباری ریش واقعاً غافلگیرکننده بود. با این حال، روزنه ای از امید برای دوستداران تزئینات صورت باقی مانده است – در 5 سپتامبر 1689، فرمانی صادر شد که به افراد از هر درجه ای، به جز کشیشان و شماس ها، دستور می داد که ریش و سبیل خود را بتراشند و از کسانی که نمی خواست این کار را انجام دهد دستمزد دریافت کنند.

داستان مالیات بر ریش در روسیه-1

این مطلب را هم ببینید: چرا هواپیماها در خط مستقیم به سوی مقصد خود پرواز نمی‌کنند؟

ریش به عنوان منبع مالی

نارضایتی در جامعه شدید بود. برای مؤمنان، این نوآوری تأییدی بر “جوهر شیطانی دولت جدید” شد. در برخی جاها مقاومت مستقیمی با مقامات صورت گرفت که با این حال بی‌رحمانه سرکوب شد. بی‌ثبات‌ترین مردان بدون ریش خودکشی کردند،که به علت تأثیر زیاد کلیسا بر زندگی روس ها توضیح داده شد.

مقاومت خاموش کلیسا در برابر نوآوری در این واقعیت بیان شد که افراد بی ریش به سادگی در کلیسا برکت نداشتند، که یک فاجعه واقعی در روسیه پرهیزگار پیش از پیتر بود.

با این وجود، پادشاه پر انرژی با موفقیت خط خود را دنبال کرد. واقعیت این بود که منافع مالی دولت در پس تعیین تکلیف بر روی ریش بود. تعداد شهروندان ثروتمندی که می خواستند ریش خود را حفظ کنند به اندازه ای بود که هجوم وجوه به خزانه محسوس بود. و پیتر اول واقعاً به پول نیاز داشت: جنگ و ساختن ناوگان بسیار گران بود.

پیتر کبیر، تزار روسیه از ۱۶۸۲ تا ۱۷۲۵ سلطنت کرد. پیتر، به‌ویژه در تلاش برای مدرن‌سازی ارتش و نهادهای دولتی، ریش را نماد کهنه‌گرایی و سنت‌های قدیمی روسیه می‌دانست که باید تغییر کند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − پنج =

دکمه بازگشت به بالا