علت گرم نشدن و بخار نکردن آب بخارشوی
بررسی دلایل بخار نکردن و گرم نشدن آب بخارشوی چیست؟ در این بخش می خواهیم به یک چالش بزرگ و مهم یعنی علت بخار نکردن بخار شوی بپردازیم.
13 علت بخار نکردن بخارشوی
اگر بخواهیم بهصورت تئوریک به عملکرد بخارشوی بپردازیم، بدین شکل میباشد که آب را درون مخزن میریزیم و پس از گذشت چند دقیقه باید منتظر جوش آمدن آب و سپس تبدیل آن به بخار باشیم و در نتیجه از این بخار تولید شده میتوانیم برای از بین بردن آلودگیها استفاده نماییم.
به گزارش آریابهکار، با این وجود اگر با مشکل بخار نکردن بخارشوی روبرو شوید، یقینا به این موضوع پی خواهید برد که اصلی ترین قابلیت بخارشوی شما از کار افتاده است و باید به فکر تعمیر یا خرید یک دستگاه جدید باشید.
اما این در حالی میباشد که شما نیازی به خرید بخارشوی جدید ندارید و صرفا با بررسی چند نکته ساده شاید توانستید ایراد دستگاه را شناسایی و بدون نیاز به تکنسین تعمیر بخارشوی برطرف کنید.
۱. عدم نصب صحیح مخزن بخارشوی
اگر بهصورت کلی بخواهیم انواع مخزن بخارشوی را مورد بررسی قرار دهیم و نام ببریم، به ۲ دسته تقسیم میشوند. دسته اول به مخزنهایی گفته میشود که درون خود بخارشوی قرار دارند و حدودا ۹۵ درصد بخارشویهای نسل جدید دارای این چنین مخزنی هستند. اما دسته دوم نیز متعلق به بخارشویهای چندین سال اخیر میباشد که مخزن آنها جهت سهولت در پر کردن، قابل جدا شدن از دستگاه بودند.
با این وجود اگر مخزن بخارشوی شما نیز قابل جدا شدن از بدنه دستگاه میباشد، پیش از آنکه دستگاه را روشن کنید، در ابتدا از متصل و چفت بودن مخزن به بخارشوی مطمئن شوید و سپس آنرا روشن نمایید؛ در غیر اینصورت با مشکل بخار نکردن بخارشوی روبرو میشوید. درضمن اگر عجولانه رفتار کنید و این اشتباه را چندین دفعه انجام دهید، با مشکلاتی روبرو خواهید شد که میتوانند عملکرد کلی بخارشوی را مختل سازند.
۲. خرابی ترموستات؛ علت بخار نکردن بخارشوی
اکثر دستگاههای برقی که با آب و درجه دما در ارتباط هستند، دارای ترموستات هستند چرا که ترموستات وظیفه کنترل دما را برعهده دارد. اگر شفاف تر بخواهیم به قابلیت و عملکرد ترموستات بپردازیم، این چنین میتوان گفت که وقتب دمای دستگاه افزایش پیدا میکند، ترموستات اقدام به خاموش کردن و کنترل دمای بخارشوی خواهد نمود. با این وجود اگر به هر دلیلی ترموستات بخارشوی از کار بیافتد، ممکن است با مشکل بخار نکردن بخارشوی نیز روبرو شوید چرا که به قطعات بخارشوی آسیب وارد خواهد شد.
به چه علت ترموستات بخارشوی خراب میشود؟
معمولا ترموستات بخارشوی به علت استفاده نادرست از بخارشوی دچار خرابی میشود. برای مثال میتوان به استفادههای پیاپی، عدم استراحت به دستگاه، استفاده طولانی مدت و… اشاره نمود. همچنین در اکثر مواقع رسوب گرفتن قطعات داخلی مرتبط و متصل به ترموستات، این خرابی رخ خواهد داد.
۳. مسدودی دهانه بخارشوی
اکثر مشکلاتی که ممکن است برای بخارشوی رخ دهد، ناشی از آب شهری یا همان آب لوله کشی است که میتواند باعث خرابیهای وسیعی در دستگاه شما شود. با این وجود زمانیکه شما از آب شهری پر املاح استفاده میکنید، بخار تولیدی توام با رسوبات خواهد بود که به مرور این رسوبات میتوانند منجر به مسدودی دهانه بخارشوی شوند. از این رو توصیهای که برای شما داریم این است که صرفا از آب مقطر استفاده کنید تا آسیبی به عملکرد بخارشوی شما وارد نشود.
لازم به ذکر است که در صورت مسدودی دهانه بخارشوی، بخار تولید شده درون دستگاه نمیتواند به بیرون منتقل شود و در نتیجه با مشکل بخار نکردن بخارشوی روبرو میشوید. با این وجود اگر مایل به رفع مسدودی دهان بخارشوی هستید، باید در ابتدا دستگاه را خاموش کنید و سپس با استفاده از مسواک یا سوزن، اقدام به رفع این مسدودی کنید. همچنین اگر این مسدودی بقدری زیاد است که امکان تمیز کردن آن وجود ندارد، تیم مجرب و کارشناس ما آماده رفع مشکلات دستگاه شما هستند.
در حین خارج کردن رسوب دهانه بخارشوی با سوزن مراقب باشید که قطعات این بخش را سوراخ نکنید.
۴. مسدودی شلنگ؛ از دلایل بخار نکردن بخارشوی
همانگونه که در صورت استفاده از آب شهری ممکن است با مسدودی دهانه بخارشوی روبرو شوید، به همان اندازه نیز ممکن است با مشکل مسدودی شلنگ روبرو شوید! چرا و چگونه؟ زمانیکه شما از آب شهری پر از املاح استفاده میکنید، یقینا بخار تولیدی در حین خروج از شلنگ بخارشو، به تمام بدنه شلنگ برخورد میکند و سپس از دستگاه خارج میشود. با این وجود پس از گذشت چند ماه استفاده از بخارشوی، با مشکل مسدودی شلنگ و بخار نکردن بخارشوی روبرو میشوید که میتواند دردسرساز شود.
۵. داغ نشدن آب به اندازه کافی
گاهی اوقات شاید علت بخار نکردن بخارشوی فراتر از عاملی باشد که تصور آنرا دارید! یکی از همین موارد که هیچ نیازی به تعمیرات ندارد، داغ نشدن آب به اندازه کافی میباشد! بدین معنا که به محض پر کردن و روشن نمودن بخارشوی نمیتوان انتظار داغ شدن و تولید بخار تنها در یک دقیقه را داشت. با این وجود برای داغ شدن و سپس تولید بخار توسط بخارشوی باید حداقل ۴ دقیقه صبر کنید که این میزان زمان بستگی به برند دستگاه شما دارد و برای اطلاع از آن باید به دفترچه راهنمای بخارشوی بپردازید.
۶. رسوب بستن؛ علت بخار نکردن بخارشوی
اصلی ترین عامل کلیدی بخار نکردن بخارشوی، رسوب بستن بخارشوی است که صرفا به دلیل استفاده از آب شهری رخ میدهد! اما اگر از آب شهری استفاده نکنیم باید چه آبی را جایگزین کنیم؟ شاید فروشنده دستگاه بخارشوی و هر شخصی که پیش زمینهای از عملکرد لوازم برقی خانگی دارد، به شما توصیه کنند که یا آب شهری استفاده کنید و یا آب تصفیه شده! اما ما میگویم هر دو آب نام برده میتوانند بلای جان بخارشوی شما باشند و عملکرد آنرا مختل سازند.
تنها آب مناسبی که میبایست در بخارشوی استفاده کنید، صرفا آب مقطر میباشد که برای تهیه و خرید آب مقطر باید به نزدیک ترین داروخانه محل زندگی خود مراجعه کنید. بابت قیمت آب مقطر نیز نگران نباشید چرا که هزینه آب مقطر ۵ لیتری حدودا بین ۲۰ الی ۵۰ هزار تومان است که این مقدار آب میتواند پاسخگوی مصرف ۲ تا ۳ ماه شما باشد.
۷. نشتی بخارشوی
اگر چندین سال است که از دستگاه بخارشوی خود استفاده میکنید، یقینا در طول این چند سال برخی از قطعات بخارشوی با اتمام طول عمر مفید روبرو خواهند شد. برای مثال اکثر قطعات بخارشوی از پلاستیک طراحی و ساخته شده اند و با استفاده از بخارشوی در سرما و گرما، طبیعتا دچار خرابی، فرسودگی و اتمام طول عمر مفید می شوند. برای مثال ممکن است شلنگ خرطومی بخارشوی به مرور زمان دچار پارگی و فرسودگی شود و در نتیجه با مشکل خارج نشدن بخار از بخارشوی روبرو شوید!
از این رو توصیه میکنیم با استفاده از یک چراغ قوه و نور کافی، تمام بدنه و قطعات بخارشوی را مورد بررسی قرار دهید و اگر روزنهای جهت نشتی بخارشوی یافتید، به هیچ وجه از دستگاه استفاده نکنید؛ چرا که این نشتی میتواند باعث اتصالی گسترده در بخارشوی شما شود. توصیه میکنیم در این شرایط به مرکز تعمیر بخارشوی مراجعه کنید تا مشکل شما در اسرع وقت مورد بررسی و تعمیر قرار گیرد.
۸. تنظیمات نادرست بخارشوی (درجه تنظیم دما)
بخارشویها بلااستثنا دارای قابلیت تنظیم دما هستند که از طریق درجه قرار گرفت بر روی دستگاه میتوانید تنظیمات مخصوص را براساس جنس اعمال نمایید. اما ممکن است این درجه تنظیم دما توسط کودک خردسال شما تغییر یافته باشد و شما نیز از آن مطلع نباشید. بنابراین با مشکل بخار نکردن بخارشوی روبرو خواهید شد که صرفا با تغییر درجه به درجه مدنظر خود، میتوانید مشکل بخار ندادن بخارشوی را بدون نیاز به تکنسین تعمیرات، رفع کنید.
توجه: اگر درجه تنظیم دما بخارشوی شکسته است، به هیچ وجه از بخارشوی استفاده نکنید و آنرا به مرکز تعمیرات بخارشوی منتقل نمایید.
۹. فعال بودن قفل کودک؛ از دلایل بخار نکردن بخارشوی
بخارشویهای جدیدی که در طی چند سال اخیر به بازار کشور عرضه شده اند، دارای قابلیت قفل کودک هستند؛ بدین معنا که در صورت فعال بودن این قفل، بخار از تفنگی بخارشوی خارج نخواهد شد و در نتیجه با مشکل بخار نکردن بخارشوی روبرو خواهید شد که صرفا با آزاد کردن این قفل، مشکل بخارشوی شما رفع میشود. معمولا این قابلیت در بخارشوی کارچر (بخارشوی کارشر) وجود دارد و توصیه میکنیم این مورد را نیز بررسی کنید!
در ادامه نیز نکاتی را در خصوص قفل کودک بخارشوی مطرح کرده ایم که در صورت رعایت این نکات، آسیبی به دستگاه شما وارد نخواهد شد. این نکات عبارتند از:
اگر قفل کودک بخارشوی برای مدت طولانی روشن باشد، میتواند باعث خرابی گسترده دستگاه شما شود.
صرفا در مواقعی قفل کودک بخارشوی را روشن کنید که بخارشوی خاموش است.
۱۰. خالی بودن مخزن بخارشوی
گاهی اوقات ممکن است بقدری عجولانه از بخارشوی استفاده کنیم که حتی مخزن آنرا نگاه نکنیم و با قبول کردن اینکه مخزن بخارشوی پر است، دستگاه را به برق وصل میکنیم و پس از گذشت ۵ دقیقه و بررسی کردن تفنگی بخارشوی، متوجه بخار نکردن بخارشوی خواهید شد! با این وجود بنظر شما در این شرایط علت بخار ندادن بخارشوی چیست؟ قطعا عدم پر بودن مخزن بخارشوی میباشد که باید آنرا با استفاده از آب مقطر پر کنید.
مخزن را بقدری پر کنید که نیاز شما را رفع کند.
نباید مخزن را تا قسمت آخر پر کنید.
بدون بررسی دقیق مخزن بخارشوی، دستگاه را روشن نکنید.
۱۱. از کار افتادن پمپ بخارشوی
پمپ بخارشوی یکی از قطعات مرتبط با المنت بخارشوی است که آب را از مخزن به سمت المنت منتقل میکند تا از این طریق عملیات تولید بخار توسط دستگاه صورت گیرد. با این وجود اگر المنت به دلیل استفاده نادرست دچار خرابی شود، طبیعتا آبی به طرف المنت منتقل نخواهد شد و در نتیجه با مشکل بخار نکردن بخارشوی روبرو میشوید که میتواند آسیب گستردهای به دستگاه شما وارد کند.
معمولا پمپ بخارشوی تعویض میشود؛ مگر آنکه آسیب وارد شده بقدری جزئی باشد که امکان تعمیر آن وجود داشته باشد.
۱۲. خرابی المنت؛ دلیل بخار نکردن بخارشوی
اگر پمپ بخارشوی و تمام قطعاتی که پیش از انتقال آب به المنت سالم باشند و صرفا المنت دستگاه خراب باشد، قطعا با خرابی و بخار نکردن بخارشوی روبرو خواهید شد. با این وجود معمولا المنت بخارشوی به دلیل استفاده نادرست و طولانی مدت دچار خرابی میشود و در صورت خراب شدن این قطعه نیز عملیات جوش آمدن آب انجام نمیشود و در نتیجه بخاری نیز تولید نخواهد شد؛ حتی اگر چند ساعت دستگاه روشن باشد، حتی ذرهای از آب درون مخزن جوش نخواهد آمد.
لازم به ذکر است که خرابی المنت بخارشوی توسط شما به سادگی و بدون ابزارهای لازمه قابل تشخیص و تعمیر نیست و حتما باید توسط تکنسین مورد بازبینی و عیب یابی دقیق با استفاده از ابزارهای تعمیراتی بروز دنیا قرار گیرد تا خدمات لازم انجام شوند.
۱۳. از کار افتادن شیر برقی بخارشوی
شیر برقی بخارشوی یکی دیگر از قطعات مکانیکی بخارشوی است که در فرآیند تبدیل آب به بخار به کمک المنت میآید و اگر به هر دلیلی این قطعه دچار خرابی شود، با مشکل بخار نکردن بخارشوی روبرو خواهید شد که این خرابی باید توسط تکنسین تعمیرات مورد بازبینی و عیب یابی قرار گیرد. لازم به ذکر است که اگر خرابی از طرف شیر برقی باشد، معمولا تعویض میشود؛ چرا که تعمیر آن برای مشتریان به صرفه نخواهد بود.
منبع: عصر ترکیه