حکایت خربزه خوردن لقمان حکیم: داستانی پند آموز از صبر، اخلاق و جوانمردی
لقمان، غلامی دانا و درستکار بود و شب و روز در کار برای ارباب خود تلاش میکرد. ارباب او هم وقتی درستکاری و زیرکی لقمان را می دید، او را عزیز میداشت و به او ارزش زیادی میداد. تا جایی که در مهمانی ها هر گاه غذا می آوردند، ارباب از لقمان میخواست با آنها غذا بخورد و تا لقمان غذا نمی خورد، ارباب هم دست به غذا نمی زد.
اینم جالبه: تست هوش تصویری: کدامیک از این افراد مسوول شکستن شیشه های پنجره خانه می باشد؟
حکایت خربزه خوردن لقمان حکیم
روزی برای آنها خربزه ای آوردند. ارباب در حضور میهمانان دستور داد تا لقمان را پیش او بیاورند. سپس از روی علاقه تکه ای از خربزه را برید و به لقمان داد. لقمان قاچ خربزه را از دست ارباب گرفت و با علاقه آن را خورد.
وقتی ارباب شور و علاقهی لقمان را در خوردن خربزه دید، تکه های دیگری برید و به او داد تا به هفده تکه رسید. لقمان همچنان تشکر میکرد و با اشتیاق میخورد. عاقبت یک تکه از خربزه باقی ماند و ارباب با خودش گفت: این یک تکه را خودم می خورم تا ببینم چقدر شیرین است که لقمان اینطور با لذت میخورد.
ارباب تکه آخر خربزه را در دهانش گذاشت تا بخورد اما دید آن چنان تلخ است که گلو را میسوزاند.
ارباب از لقمان پرسید: چطور توانستی این زهر و تلخی هربزه را تحمل کنی و آن را با این اشتیاق و شادی خوردی و اصلا چرا به روی خودت نیاوردی که تلخ است؟
لقمان گفت: من از دست تو آنقدر میوه های شیرین و غذاهای لذیذ خورده ام که حالا خجالت کشیدم به خاطر خربزه تلخی که یک بار از تو به من رسید، شکایت کنم.
ارباب لبخند پر مهری از روی رضایت بر لبش نقش بست. حاضرین نیز همه لبخند زدند و قدردانی و سپاسگزار بودن لقمان را تحسین کردند.
نتیجه اخلاقی حکایت خربزه خوردن لقمان حکیم
اینکه بتوانیم در زندگی همواره سپاسگزار نیکی ها و خوبی های دیگران باشیم، نه تنها در روابط ما با دیگران تاثیر مثبتی خواهد گذاشت، بلکه روح و ذهن ما را نیز آرام خواهد کرد. مهمتر از همه سپاسگزار نعمت های پروردگار بودن است که صفت هر انسان دانا و با ایمان است. اینکه با کوچکترین تلخی که در زندگیمان پیش میآید، آن همه نعمتی که به ما ارزانی شده را نادیده بگیریم ناسپاسی است و نعمت های زندگی را کم میکند. به قول معروف شکر نعمت نعمتت افزون کند کفر نعمت از کفت بیرون کند.
امیدواریم از حکایت خربزه خوردن لقمان حکیم لذت برده باشید. شما هرروزه در مجله اینترنتی گفتنی مطالب متنوعی از انواع حکایت و ضرب المثل و داستان را می توانید ببینید و لذت ببرید. همچنین می توانید در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و فیس بوک گفتنی ما را دنبال کنید.