;
سرگرمی

ضرب المثل میمون پیر دستش را داخل نارگیل نمی کند.

ضرب المثل میمون پیر دستش را داخل نارگیل نمی کند : این ضرب المثل حاکی از این است که هیچ انسان کهن سالی اشتباهات جوانان را تکرار نمی کند.

میمون ها حیوانات عجیبی هستند آن ها شباهت بسیار زیادی به انسان ها دارند و می توانند کارهای انسان ها را تقلید کنند و این ضرب المثل هم یعنی هیچ میمون پیری برای تجربه های اولیه به دنبال طلا داخل نارگیل نمی رود میمون پیر استعاره از انسان های کهن سال است که اشتباهات جوانان را انجام نمی دهد انسان هایی که دیگر سنی از آن ها گذشته به خوبی می دانند راه و چاه زندگی چیست و چگونه باید رفتار کنند . ضرب المثل میمون پیر دستش را داخل نارگیل نمی کند را درمجله گفتنی بخوانید.

 

همچنین بخوانید: داستان ضرب المثل دم روباه از زرنگی در تله است!

ضرب المثل میمون پیر دستش را داخل نارگیل نمی کند

یک ضرب المثل قدیمی می گوید: میمون پیر دستش را داخل نارگیل نمی کند.

در هندوستان، شکارچیان برای شکار میمون سوراخ کوچکی در نارگیل ایجاد می کنند. یک موز در آن می گذارند و زیر خاک پنهان اش می کنند. (البته به نظر بعضی  این یک تله ای بوده که از اون به صورت کاربردی استفاده نشده )به هر حال میمون دست اش را به داخل نارگیل می برد و به موز چنگ می اندازد، اما دیگر نمی تواند دست اش را بیرون بکشد، چون مشت اش از دهانه سوراخ خارج نمی شود.

فقط به خاطر این که حاضر نیست میوه را رها کند. در این جا، میمون؛ درگیر یک جنگ ناممکن، معطل می ماند و سرانجام شکار می شود.

همین ماجرا، دقیقاً در زندگی ما هم رخ می دهد. ضرورت دستیابی به چیزهای مختلف در زندگی ، ما را زندانی آن چیزها می کند. در حقیقت متوجه نیستیم که از دست دادن بخشی از چیزی، بهتر است تا از دست دادن کل آن چیز.

همچنین بخوانید: حکایت ضرب المثل نرود میخ آهنین در سنگ!

میمون پیر دستش را داخل نارگیل نمی کند-1

ضرب المثل چیست؟

تاریخ پیدایش امثال و حکم به مدت ها پیش بر می گردد چنانچه از قدیم الایام جملات و ماجراهایی وجود داشتد که بخاطر یک اتفاق بازگو می شدند و ربطی به این اتفاقی که افتاده بود داشته است،تا پیش از این تاریخچه ضرب المثل هایی راکه با عنوانی رواج داشته اند بررسی می کردیم اما در این مطلب قصد داریم خوده ضرب المثل را ریشه یابی کنیم و ببینیم تاریخچه ضرب المثل چیست.

ضرب المثل گونه ای از بیان است که معمولاً تاریخچه و داستانی پندآموز در پس بعضی از آن ها نهفته است. بسیاری از این داستان ها از یاد رفته اند، و پیشینهٔ برخی از امثال بر بعضی از مردم روشن نیست؛ با این حال، در سخن به کار می رود. شکل درست این واژه «مَثَل» است و ضرب در ابتدای آن اضافه است. به عبارتِ دیگر، «ضرب المثل» به معنای مَثَل زدن (به فارسی:داستان زدن) است.

کلمه” مثل ” عربی است و کلمه فارسی آن “ متل ” است . وقتی مثل گفتن صورت بی ادبانه پیدا کند آن را متلک می گویند .
در همه زبانهای دنیا ضرب المثل فراوان است . بعضی از مثل ها در همه زبانها به هم شباهت دارند .
هر قدر تاریخ تمدن ملتی درازتر باشد بیشتر حادثه در آن پیدا شده و مثل های بیشتری در آن وجود دارد و در زبان فارسی نیز ده ها هزار ضرب المثل وجود دارد.

این حکایتها هم جالبه بخوانید:

حکایت موشی که مهار شتر می کشید!از داستانهای مثنوی معنوی

حکایت من و تو نداریم، فقط تو ! وحدت در عشق

حکایت من و تو نداریم، فقط تو ! وحدت در عشق

حکایت قاضی هَمدان و داستان عاشق شدنش!

داستان و ضرب المثل به روباه گفتند: شاهدت کیه! گفت: دُمم

حکایت ضرب المثل از این ستون به آن ستون فرج است!

داستان به رگ غیرتش بر خورده است،حکایتی طنز از عبید زاکانی

ضرب المثل نه شیر شتر نه دیدار عرب، ضرب المثلی قدیمی و کاربردی

حکایت ضرب المثل شتر دیدی؟ندیدی!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 15 =

دکمه بازگشت به بالا