سلامتدرمان خانگی و گیاهان دارویی

برای حفظ کیفیت غذا این 5 ماده غذایی را در ظروف چدنی نپزید!

این 5 ماده غذایی را در ظروف چدنی نپزید: پختن برخی موادغذایی در ظروف چدنی باعث بدمزه شدن آن ها میشود, کدام موادغذایی را نباید در ظروف چدنی بپزیم؟ با بخش سلامت از سری مطالب درمان خانگی و گیاهان دارویی مجله اینترنتی گفتنی همراه باشید.

این مطلب را هم ببینید: فواید فلفل سیاه و یک داروی ضد افسردگی و ضد التهاب قوی!

این 5 ماده غذایی را در ظروف چدنی نپزید

ظروفی که برای پخت و پز استفاده می کنیم می توانند طعم و مزه غذا را تغییر دهند و این تغییر مزه بستگی به مقدار ماده ای دارد که از ظروف پخت و پز به داخل مواد غذایی نفود می کند.

مواد غذایی اسیدی مانند گوجه فرنگی می توانند بعد از پختن یا سرخ شدن درون ظروف چدنی، طعم نامطلوبی بگیرند و حتی روی خود تابه چدنی نیز تاثیر منفی بگذارند.

این 5 ماده غذایی را در ظروف چدنی نپزید-1

این مطلب را هم ببینید: تغذیه مناسب برای کسانی که طولانی مدت به صورت نشسته کار می کنند!

همه ما به تابه های چدنی علاقه داریم، اما معمولا نمی دانیم که پختن بعضی از غذاها در این تابه ها می تواند طعم نامطلوبی به آن ها بدهد، خود ظرف را خراب کند و حتی تمام تلاش شما برای طعم دارسازی غذاها را بی ثمر بگذارد. در ادامه با مواد غذایی نامناسب برای تابه های چدنی آشنا می شویم.

گوجه فرنگی و مواد حاوی آن

مواد غذایی اسیدی مانند گوجه فرنگی می توانند بعد از پختن یا سرخ شدن درون تابه های چدنی، طعم نامطلوبی بگیرند و حتی روی خود تابه چدنی نیز تاثیر منفی بگذارند. محققان می گویند که حتی احتمال دارد که شما در صورت استفاده از تابه چدنی برای پختن گوجه فرنگی یا آماده سازی سس ماکارونی، طعم فلز را موقع خوردن احساس کنید. به همین دلیل، باید از تابه های فولادی ضدزنگ (stainless steel) به جای تابه های چدنی کمک بگیرید.

این 5 ماده غذایی را در ظروف چدنی نپزید-2

این مطلب را هم ببینید: تغذیه مناسب برای کسانی که طولانی مدت به صورت نشسته کار می کنند!

گوشت قرمز طعم دارشده با سرکه

استفاده از تابه چدنی برای پختن مواد غذایی طعم دارشده با سرکه، خصوصا گوشت قرمز، اصلا ایده خوبی نیست. اسید موجود در سرکه یا ترکیبات اسیدی دیگر می تواند مقادیر کمی از فلز چدن را به درون غذا انتقال بدهد و در نتیجه طعم غذا را خراب کند.

دسرها

از جنبه نظری، بسیاری از دسرها در تابه های چدنی واقعا خیلی خوب آماده می شوند. این تابه ها و ظرف ها، لبه های تردی به دسرهای کیکی می دهند و حتی می توان آن ها را مستقیما درون فِر گازی گذاشت. با این حال، اگر شما از تابه چدنی برای تهیه غذاهای دارای طعم تند یا انواع طعم های غلیظ استفاده کرده باشید، این طعم موقع تهیه دسر حتما به درون آن انتقال می یابد و طعم دسر را تغییر می دهد.

بنابراین، بهترین کار این است که چند تابه چدنی بخرید و یکی از آن ها را برای تهیه غذاهای حاوی سیر و فلفل یا سیب زمینی سرخ کرده استفاده کنید، و یکی دیگر از آن ها را برای تهیه دسرهای شیرین.

املت

غذاهایی مانند املت یا تخم مرغ می توانند به سطح تابه های چدنی بچسبند، مگر این که شما از تابه های کاملا نچسب و دارای لایه های محافظتی استفاده کنید. چسبیدن املت یا تخم مرغ به تابه چدنی نه تنها خوردن غذا را سخت می کند، بلکه شستن تابه چدنی را هم دشوار می سازد و در این روند حتی ممکن است که مقداری از فلز تابه هم جدا شوند. بنابراین، همیشه از تابه هایی استفاده کنید که کاملا نچسب هستند و غذاهایی مانند املت اصلا به لایه های درون آن ها نمی چسبند.

این 5 ماده غذایی را در ظروف چدنی نپزید-3

این مطلب را هم ببینید: عوارض مصرف خودسرانه سیاهدانه برای سلامت افراد مختلف!

ماهی

درست مانند تخم مرغ، ماهی نیز می تواند به تابه های چدنی بچسبد. این چسبیدن معمولا به اندازه ای شدید است که جداسازی ماهی از تابه را سخت می کند و عمدتا هم به جدا شدن تکه هایی از فلز تابه منجر می شود. بنابراین، همواره از تابه های کاملا نچسب یا ظروف لعابدار برای آماده سازی انواع ماهی ها مانند سالمون، قزل آلا، تیلاپیا و کاد استفاده کنید.

بسیاری از تولید کنندگان این ظروف، آنها را با یک پوشش لعاب می پوشانند. برای اینکه مواد به ظروف چدنی نچسبد، باید ابتدا این ظروف چدنی را با روغنهای خنثی مانند روغن سبزیجات (کانولا، تخم آفتابگردان) و یا روغن نارگیل چرب کرده و سپس ظرف را به مدت کمی حرارت داده و سپس از روی حرارت برداشته و اگر روغن اضافی در ظرف بود آنرا با دستمال پاک کنید. بدین ترتیب این ظروف سطح نچسب پیدا می کنند و مواد غذایی به آنها نمی چسبد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =

دکمه بازگشت به بالا