تناسب اندام و تغذیهسلامت

خواص پسته: 5 دلیل قانع کننده برای اینکه چرا باید هر روز پسته بخوریم!

خواص پسته: مصرف پسته برای بدن بسیار مفید است، این محصول خوراکی دارای خواص مغذی بسیاری است، در این مقاله به 5 خاصیت مهم مصرف پسته اشاره می کنیم که نشان می دهد باید مصرف روزانه پسته را در برنامه غذایی خود قرار دهید. با مطلب دیگری از دسته بندی سلامت و معرفی تناسب اندام و تغذیه در مجله اینترنتی گفتنی همراه باشید.

این مطلب هم مفیده: خواص سبوس برنج برای کاهش وزن سریع | روش‌های مصرف سبوس برنج برای لاغری

خواص پسته: امروز 26 فوریه مصادف با 7 اسفند، روز جهانی پسته است. پسته میوه ای خوش طعم و پرخاصیت، که گاهی هم نشین سفره های  ایرانی است و گاهی جلوه بخش آجیل یلدا و نوروز. این طلای سبز از ایران برخاسته و سپس به کشورهای مختلف راه یافته است. در جهان برای بزرگداشت این گیاه خارق العاده و مغذی جشن هایی در روز جهانی پسته برگزار می شود.

پسته، این گیاه بی نظیر یک روز از سال را در جهان به خود اختصاص داده است، در حالی که مصرف آن همیشگی است. قصه پسته در آمریکا در سال 1976 شروع شد که اولین محصول پسته در این کشور برداشت شد. محبوبیت میوه پسته با اختراع بستنی پسته ای توسط جیمز دبلیو پارکینسون از فیلادلفیا، در کشورهای اروپایی دو چندان شد.

پسته از خانواده بادام هندی است و بر روی درخت کوچکی رشد می کند. این میوه بومی آسیای میانه و خاورمیانه است و مانند انگور به صورت خوشه ای رشد می کند. پسته را به دلیل داشتن رنگ های سبز و بنفش یک گیاه مغز رنگی می دانند. این رنگ ها از رنگدانه طبیعی موجود در مغز به نام کلروفیل به وجود می آیند.

خواص پسته 1
خواص پسته

5 مورد از خواص پسته برای سلامتی

1. شناخت را تقویت می‌کند: خواص پسته، آنتی‌اکسیدان‌های قوی مانند لوتئین و زآگزانتین موجود در پسته در محافظت از سلول‌ها و بافت‌های ما در برابر آسیب‌های اکسیداتیو نقش دارند و در نتیجه خطر اختلالات عصبی را کاهش می‌دهند.

2. پروتئین با کیفیت خوب: خواص پسته، پسته سرشار از اسیدهای آمینه ضروری و آمینو اسیدهای شاخه دار است. این به بهبود توده عضلانی و سایش و پارگی بافت کمک می کند. در مقایسه با سایر آجیل های درختی، پسته منبع خوبی از پروتئین گیاهی با ارزش PDCAAS (امتیاز اسید آمینه اصلاح شده با قابلیت هضم پروتئین) خوب است.

3. سلامت قلب: خواص پسته، مطالعات نشان داده اند که پیش ماده ال آرژنین موجود در پسته ممکن است به بهبود سلامت قلب کمک کند. رگ های خونی را شل می کند و باعث گشاد شدن آنها می شود و در نتیجه جریان خون را در رگ ها بهبود می بخشد. این خاصیت به پیشگیری از فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر و سایر بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.

4. قند خون را کاهش می‌دهد: خواص پسته، شواهد اخیر نشان می‌دهد که پسته می‌تواند افزایش قند خون بعد از غذا را کاهش دهد. بنابراین، بیماران دیابتی می توانند آنها را به عنوان میان وعده میل کنند یا به عنوان سالاد به وعده های غذایی خود اضافه کنند تا بار گلیسمی را کاهش دهند.

5. سرشار از فیبر: خواص پسته، پسته علاوه بر پروتئین با کیفیت بالا، سرشار از فیبر نیز می باشد. باعث سیری می شود که به مدیریت و کاهش وزن ما کمک می کند. می توانید آن را به اسموتی های خود اضافه کنید، بشقاب میوه را برش دهید و در حلوای خود رنده کنید یا به دسرهای خود اضافه کنید.

این مطلب هم مفیده: دروغه میگن شام نخور تا لاغر بشی | اینجوری شام بخور تا لاغر بشی!

خواص پسته 2
خواص پسته

حقایق جالب در مورد پسته

  • بیش از نیمی از تولید پسته در جهان در ایران تولید می شود.
  • یافته های باستان شناسی نشان می دهند که دانه پسته از 6750 سال قبل از میلاد به عنوان یک خوراک رایج مورد استفاده قرار می گرفته است.
  • در طول قرن نوزدهم، پسته به صورت تجاری در مناطق انگلیسی زبان جهان کشت می شد.
  • درخت پسته در سال 1854 به عنوان «درخت باغ» به کالیفرنیا معرفی شد.
  • درخت پسته، درختی کویری است، و خاک شنی را دوست دارد.
  • میوه پسته حاوی بیش از 30 ویتامین، ماده معدنی و ماده مغذی است.
  • مصرف یک وعده پسته در روز معادل تخم مرغ پروتئین دارد.
  • چینی ها و افرادی که در خاورمیانه زندگی می کنند، پسته را یک آجیل شاد می دانند، چرا که پوسته سخت آن باز است و مغز قرمز نمایان، که حالت لبخند را تداعی می کند.
  • در سال جدید چینی پسته به عنوان هدیه داده می شود که نماد خوشبختی، سلامتی و خوش شانسی است.

این هم مفیده: بهترین افطاری ماه رمضان برای کاهش وزن بدون گرسنگی

پسته چیست؟

پسته درخت کوچکی است که سرچشمهٔ آن خاورمیانه و آسیای میانه است و در کشورهایی مانند ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد می‌کند. این درخت میوه‌ای تولید می‌کند که خوراکی و بسیار لذیذ است. پسته واژه‌ای فارسی است که از طریق زبان لاتین وارد زبان‌های اروپایی شده‌است.

پسته

۱۱ رقم متعلق به جنس Pistacia وجود دارد که از درختان کوچک تا درختچه‌های کم ارتفاع را شامل می‌شود. گونه پسته‌ای که برای مغزهای خوراکی آن کاشته می‌شود Pistacia vera است و بومی مناطق مرتفع کویری ایران، افغانستان و آسیای مرکزی است. زیستگاه گونه‌های دیگر به ژاپن، مالزی، مکزیک و جنوب ایالات متحده گسترش می‌یابد. همه گونه‌ها با زمستان‌های سرد و فصل‌های رشد طولانی گرم و خشک سازگار هستند. علاوه بر گونه‌هایی که برای آجیل کشت می‌شود، گونه‌های دیگری نیز به دلیل شاخ و برگ‌های رنگارنگ پاییزی در باغ‌ها کشت می‌شوند و برخی از گونه‌ها به عنوان پایه در تکثیر پسته استفاده می‌شوند.

بنابر آمار فائو، تولید پسته در ایران در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱۹۰ هزارتن بوده که این کشور را در مقام سوم جهان، جای داده‌است. پیش از ایران، ایالات متحده با تولید ۴۷۴ هزارتن در جایگاه نخست و ترکیه با تولید ۲۹۶٬۳۷۶ تن در جایگاه دوم قرار داشته‌اند.

ارزش صادرات جهانی پسته در سال ۲۰۱۷ برابر ۱٫۸۱ میلیارد دلار بوده که سهم آمریکا از آن ۸۴۲٫۷۵ میلیون دلار، سهم هنگ‌کنگ ۳۵۹٫۶۶ میلیون دلار و سهم ایران ۱۹۹٫۳۶ میلیون دلار (۱۱٪) بوده‌است.

آمریکا با تولید ۴٬۱۹۰ کیلوگرم به‌ازای هر هکتار بالاترین میانگین عملکرد پسته را در جهان به خود اختصاص داده‌است و پس از آن کشورهای ترکیه و چین با تولید به‌ترتیب ۳٬۴۲۴ و ۳٬۲۸۳ کیلوگرم در هر هکتار مقام‌های دوم و سوم را در عملکرد متوسط هر هکتار کسب کرده‌اند. اما متوسط عملکرد پسته در ایران تنها ۶۶۸ کیلوگرم در هر هکتار می‌باشد. از عوامل این موضوع کم‌آبی، سموم بی‌کیفیت، قیمت بالای نهاده‌ها و به‌ویژه دانش پایین کشاورزان ایران نسبت به برنامه کوددهی گیاه برشمرده شده‌است.

 

این مطالب هم جالبه:

آیا سحری چاق می کند؟ ارتباط خوردن سحری با افزایش وزن و لاغری

 کاهش وزن با روزه: 6 راهکار برای اینکه در ماه رمضان لاغر شوید!

رهایی از شر چربی شکم و پهلو فقط با انجام 3 مرحله ساده و شدنی

میوه هایی که برای کاهش اشتها معجزه می کنند! + کاهش وزن اصولی

بهترین صبحانه برای دیابتی ها: خوشمزه هایی که باور نمی کنید!

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. صدات از جای گرم بلند میشه ما بازنشستگان دولت به سختی شکم خود و خانواده رو از نون خالی پر میکنیم بعد تو میگی باید هر روز پسته میلیونی بخورید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =

دکمه بازگشت به بالا