9 کاری که خوش شانسی در سیزه بدر میاره!
خوش شانسی در سیزه بدر: مردم پس از 12 روز جشن سال نو، سیزدهمین روز را در قلب طبیعت می گذرانند و آیین هایی را انجام می دهند. در زیر برخی از آداب و رسوم سیزده بدر که در بین اقوام مختلف کشورمان مشاهده می شود، آورده شده است. انجام این کارها باعث خوش شانسی در سیزه بدر می شود. در بخش سبک زندگی از سری مطالب مهارت های زندگی این 9 کار خوش یمن را یاد بگیرید. با مجله گفتنی همراه باشید.
این هم مفیده: بهترین ترفند برای تمیز کردن زردی استکان و لیوان که راحت میشی!
9 کاری که خوش شانسی در سیزه بدر میاره:
1. بیرون رفتن از خانه و پناه بردن به طبیعت
خوش شانسی در سیزه بدر، معروف است که هرکس در روز سیزدهم نوروز در خانه بماند، نحسی او را در این روز گرفتار خواهد کرد و به همین دلیل باید از خانه خارج شود. در میان ایرانیان باستان، هیچ روزی به عنوان روز بدبختی شناخته نمی شد. آنها فقط چند عدد را مانند عدد هفت به عنوان اعداد مقدس در نظر گرفتند؛ اما در کتب تاریخی آمده است که در سال پنجاه و دو میلادی، یونانیان سیزدهمین روز سال جدید را به عنوان رقمی ناگوار به فرهنگ ایران وارد کردند.
بنابراین، از آن سالها به بعد و با استناد به این اعتقاد، در سیزدهم فروردین، همه ایرانیان کار روزانه خود را رها می کنند و پس از برداشتن غذا، میوه و تنقلاتی که شب قبل برای سفر یک روزه خود آماده کرده بودند ، به دشت ها می روند.
در روزگاران قدیم که شهرها دروازههای متعدد داشت، در روز سیزدهم هر کس از دروازهای بیرون میرفت و از دروازه دیگری به شهر وارد میشد تا به این وسیله دیو شریری که به همراه او دم دروازه خروجی مانده است، در بقیه سال پشت دیوار شهر به انتظار باقی بماند و او با رها شدن از دست دیو پلید سال خوبی داشته باشد. به این صورت از خانه بیرون رفتن را برای دور کردن دیوان و شیاطین پلید از زندگی خود مؤثر میدانستند.
این هم لازمت میشه: نحوه برخورد با افراد سمی در جمع اقوام نزدیک و دوستان
۲. قرار دادن سبزه در آب روان
خوش شانسی در سیزه بدر، شاید شما نیز از خود بپرسید که چرا سبزه در روز سیزدهم بدر به داخل آب ریخته می شود؟ در گذشته رسم بود که دوازده ستون از دوازده نوع غله به تعداد دوازده ماه سال سبز میکردند. (در مواردی هفت ستون به نشانه هفت امشاسپند) در هنگام سال نو هر کدام از غلهها را که رشد بهتری داشت، به فال نیک میگرفتند و برای کشت آن سال از آن نوع غله بیشتر میکاشتند؛ چون معتقد بودند این نوع غله در آن سال برکت بیشتری به همراه خواهد داشت.
در پایان روز سیزدهم نوروز ، آنها سبزه ها را کنار نهرها می گذاشتند یا آنها را در آب روان می انداختند. برخی معتقدند که دادن گیاهان به آب ، خاطرات قدیمی سال قبل را از بین می برد یا با این کار گیاهان بهاری توسط رودخانه به سراسر زمین منتقل می شوند و طراوت به زمین باز می گردد.
این هم جالبه: 9 ترفند برای درمان لجبازی کودکان: اگه بچه لجباز داری ببین!
3. گره زدن سبزه
خوش شانسی در سیزه بدر، یکی دیگر از رسوم سیزده بدر گره زدن به سبز برای تحقق آرزوها است که شاید برای جوانان جذابیت بیشتری داشته باشد و به معنای تحقق آرزو و گشودن بخت آنها است.
4. ریختن سنگریزه پشت سر
خوش شانسی در سیزه بدر، به گفته برخی، اگر هرکس سیزده سنگریزه را به پشت خود بیندازد و از پروردگار خود بخواهد بلا را در سال جدید از او و عزیزانش برطرف کند، بدبختی سیزدهمین روز سال جدید برطرف خواهد شد. این رسم بیشتر در مناطق کردنشین کشور رواج دارد. مردم قزوین نیز سنگ ها را به چشمه ها و جوی ها می ریزند.
5.پختن آش
خوش شانسی در سیزه بدر، یکی دیگر از آداب و رسوم سیزده بدر پختن نوعی آش است که در بعضی از نقاط در شب قبل از سیزده به در به نیت در امان ماندن از حوادث روز سیزده تهیه و بین سیزده تا از همسایهها تقسیم میکنند. به طور کلی رسم پختن آش رشته و خوردن آن در دل طبیعت در میان اغلب ایرانیان رایج است. از دیگر خوراکیها که به ویژه خوردن آنها در میان مردم کردستان رایج است، میتوان به دلمه برگ مو اشاره کرد.
این هم جالبه: ۹ ترفند که باعث میشه توی عکس ها چاق دیده نشی!
۶. خوردن کاهو و سکنجبین و آجیل باقی مانده از دوازده روز عید
خوش شانسی در سیزه بدر، این هنوز در عید نوروز در بین بسیاری از افراد رایج است. (قابل ذکر است که در طب سنتی ایران خوردن جعفری که طبع گرم دارد همراه با کاهو که طبع سرد دارد توصیه شده است.)
7. شادی و خنده
خوش شانسی در سیزه بدر، یکی از آداب و رسوماتی که در گذشته به شدت به آن پایبند بوده اند ، شادی و خنده و گفتن جوک، سخنرانی های طنز و حکایت بوده است.چون معتقد بودهاند خنده موجب از میان رفتن بدیها و پلیدیها در سال جدید میشود.
8. اجرای انواع بازی های گروهی
خوش شانسی در سیزه بدر، در این روز بازیهای مختلف گروهی بسیار رایج است. تاب بازی، هفت سنگ، طناب کشی، وسطی، خواندن ترانهها و رقصهای محلی که اغلب به صورت گروهی و هماهنگ اجرا میشود نیز بسیار پرطرفدار است.
در میان بعضی از اقوام کشور بادبادک پرانی، سوارکاری، کشتی و دیگر انواع هماوردجویی در میان پسران جوان نیز دیده میشود. از دیگر تفریحات این روز میتوان به آب بازی و پاشیدن آب به یکدیگر اشاره کرد. گفتنی است پاشیدن آب به یکدیگر رسمی باستانی و مربوط به روز اول یا ششم بهار بوده که با گذشت زمان به روز سیزدهم نیز سرایت کرده است و فلسفهای جالب دارد.
این هم جالبه: محلول تمیز کننده خانگی: برق انداختن سه سوته بدون بشور بساب سرامیک ها!
۹. گردآوری گیاهان صحرایی
خوش شانسی در سیزه بدر، در مناطق مختلف کشور ما که کویر یا جنگل های سبز وجود دارد ، مردم محلی از خواص گیاهان در طبیعت محل زندگی خود آگاه هستند و در روز سیزدهم بدر آنها را برای استفاده در خانه جمع می کنند یا حتی با اینها آشپزی می کنند با سبزیجات در همان روز.
این مطالب هم جالبن:
دلیل پژمردگی برگ آگلونما: چرا آگلونما پژمرده و زرد میشود؟
نقطه جذابیت چهره زنان از دید همسرشان کجاست؟
عای باطل سحر قوی: سوره ها و آیات قرآنی دفع طلسم
تعمیر لامپ سوخته در 3 سوت | بدون هزینه اضافی لامپارو تعمیر کن!
پروفسور ژاپنی شخصیت هر گروه خونی را مشخص کرده است! | با گروه خونی آدما رو بشناس