
کوروش بزرگ در سال ۵۳۹ پیش از میلاد بابل، در بینالنهرین (عراق امروزی) را فتح کرد. این دروازه که مهمترین دروازه بابل و به نام ایشتار، خدای بانوی بزرگ بابل، نامگذاری شده بود، نظر کورش را به خود معطوف ساخت. با بخش تازه ها از مجله اینترنتی گفتنی همراه باشید.
این مطلب را هم ببینید: برگی از تاریخ؛ تریاک ایران در جهان همتا ندارد/ در عربستان مصر حشیش مصرف می کنند!
دروازه ایشتار بنای مجلل تاریخی و رنگارنگ
دروازه ایشتار هشتمین دروازه بابل است که در حدود سال ۵۷۵ پیش از میلاد به دستور بخت النصر ساخته و نام آن از الهه آشوری، ایشتار گرفته شده است. اصل این دروازه اکنون در موزه پرگامون برلین نگهداری میشود.
ارتفاع دروازه ایشتار به بیش از ۱۲ متر میرسیده است. در ضلع جنوبی آن سرسرای بزرگ و راه سنگفرشی وجود داشته که درازایش به بیش از نیم مایل میرسیده است. سطح دیوار این دروازه از آجرهای فیروزهای و آبی لعابدار براق پوشیده شده است. بر روی آنها ردیفهایی از نقشهای شیر و اژدها و احشام وجود دارد.
این مطلب را هم ببینید: راز حلقه پارچهای کمربند ایمنی؛ چگونه جان سرنشینان را در تصادف نجات میدهد؟
کورش بزرگ در سال ۵۳۹ پیش از میلاد بابل، در بینالنهرین (عراق امروزی) را فتح کرد. این دروازه که مهمترین دروازه بابل و به نام ایشتار، خدای بانوی بزرگ بابل، نامگذاری شده بود، نظر کورش را به خود معطوف ساخت. چنانکه به نظر میرسد، به شکرانه این فتح، دستور داد معماران بابلی دروازهای به همین شکل در پارسه (تخت جمشید) بسازند.
دروازه کورش، که البته در گذر زمان تنها بخش کوچکی از آن در تل آجری نزدیک تخت جمشید توسط هیئت ایتالیایی کاوش باستانشناسی به سرپرستی پروفسور کالیری کشف شد، هنوز هم مورد توجه قرار دارد.
این مطالب را هم ببینید:
یکی از نمادینترین بخشهای گوگل حذف میشود!
ارزشمندترین شرکتهای آمریکایی از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۲۵ + جدول
چرا پاپها کفش قرمز میپوشند و آیا آنها حقوق میگیرند؟
نیزۀ خدای یونانی بعد از 2 هزار سال از عمق یک دریاچه در ترکیه بیرون آمد
رونمایی از جاروبرقی خودروی جدید شیائومی
۵ ویژگی حیاتی که گوشی هوشمند بعدی شما حتما باید داشته باشد!
تولید انبوه تاشدنیهای جدید سامسونگ شروع شد!