;
فرهنگ و هنرهنرمندان

درگذشت فتح‌الله طاهری بازیگر+ بیوگرافی و زندگی شخصی

فتح‌الله طاهری پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون روز جمعه به دنبال بیماری گوارشی که از چندی پیش به آن مبتلا شده بود درگذشت. فتح‌الله طاهری از چندی پیش به دلیل بیماری گوارشی در بیمارستان بستری بود.

محسن طاهری فرزند این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون لحظاتی پیش از خبر درگذشت پدرش خبر داد. فتح‌الله طاهری بازیگر پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر، به خاطر بیماری گوارشی از ۷ مرداد در بیمارستان بود و از هشتم مرداد در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده بود. در بخش فرهنگ و هنر از سری مطالب هنرمندان بیوگرافی فتح‌الله طاهری را بخوانید و تصاویر وی را مشاهده کنید. با مجله گفتنی همراه باشید.

وی اردیبهشت امسال نیز بر اثر این بیماری در منزل خود بستری شد و به همین علت از حضور در پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی محروم شد؛ در حالی که هزینه‌های درمان بسیار بالاست و او بدون درآمد، توان پرداخت این هزینه درمان را هم نداشت.

خلاصه بیوگرافی فتح‌الله طاهری

نام اصلی: فتح‌الله طاهری
متولد: 1330 تهران
زمینه فعالیت: سینما، تئاتر و تلویزیون
پیشه: بازیگر و تعزیه خوان
سالهای فعالیت: 1342 تا 1403
قد فتح الله طاهری: 170 سانتیمتر

فتح‌الله طاهری3

بیوگرافی فتح‌الله طاهری

فتح الله طاهری متولد 1330 در تهران تعزیه خوان و بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ایران است. او در آثاری بسیاری از جمله سریال های «سه در چهار» ، «متهم گریخت» و فیلم سینمایی «محمد رسول الله» و … حضور داشته است. طاهری شیفته نمایش ایرانی است و با افتخار می گوید که عمده بازی هایش را در این گونه آثار انجام داده است.

شروع فعالیت فتح‌الله طاهری

تئاتر را از لاله زار زمانی که 20 ساله بودم شروع کردم. پسر عمویم مسوول صحنه تئاتر مرجان بود که پیشش می رفتم و در آنجا کم کم عاشق تئاتر شدم. با مرحوم مجید شهباز و محمد عبدی صحبت کردیم و من شاگرد آنها شدم. دو سال صحنه را جارو می کردم که پس از آن کم کم وارد بازی شدم.

فتح‌الله طاهری1

تعزیه خوانی

من تعزیه خوانی را از 12 سالگی در گرمسار شروع کردم. من به این نمایش آیینی علاقه مند بودم و همیشه برای تماشای آن می رفتم. خدا رحمت کند هاشم فیاض را؛ او در گرمسار همیشه نقش شمر را بازی می کرد و همه او را به عنوان «هاشم شمر» می شناختند.

در آن زمان من و دوستانم از مدرسه فرار می کردیم تا بتوانیم پای تعزیه بنشینیم. همان عشق کودکی به تعزیه ما را به این راه هنری کشاند.

نخستین کار تصویری من 20 سال پس از ورودم به تئاتر بود. هم تئاتر آن را اجرا کردیم و بعد تبدیل به کار سینمایی شد. این کار در شهر لاسجرد فیلمبرداری و در زمان دفاع مقدس پخش شد.

این فیلم در سال 1360 با نام عاشورایی دیگر در کربلای ما برای بنیاد شهید با کارگردانی مجتبی شریعت پناهی و بازی محمود عزیزی ، مجید لیاقت و مرحوم داود رحمتی ساخته شد.

عروسی ننه غلامحسین

نمایش «عروسی ننه غلامحسین» را با آقای فتحعلی بیگی کار کردم. خوشبختانه این کار از آن دسته از کارهایی بود که زیاد دیده شد. این تئاتر حدوداً هشت صد وهفتاد بار در تالارهای مختلف مثل تالار لاله زار ، دماوند ، محراب و چند تالار دیگر روی صحنه رفت.

وضعیت ازدواج و همسر فتح‌الله طاهری

از وضعیت ازدواج و همسر فتح الله طاهری اطلاعات دقیقی در دست نیست.

مستاجر

بعد از این همه سال فعالیت هنری هنوز مستأجر هستم و در یک خانه شصت متری اجاره ای می کنم. این نتیجه چندین سال کار کردن ماست و پول حاصل از این هنر اصلاً در شرایط این روزهای جامعه تأمین کننده نیست. اگر کسی نیاز به هنرپیشه ای با سن و سال ما نداشته باشد ، حتی به ما زنگ هم نمی زنند.

در هنر پول نیست

اگر دوباره متولد بشوم دیگر سراغ این کار نمی روم. می روم دنبال کاری که پول در آن باشد. فروغی بسطامی در یکی از غزلیاتش می گوید : «تا زدم لاف هنر خواجه به هیچم نخرید/ بی هنر شو که هنرهاست در این بی هنری».

نمایش های سنتی

امروزی ها دیگر علاقه ای به این نوع از نمایش ها ازجمله سیاه بازی ندارند. سیاه بازی زمانی خواهان داشت؛ من و داوود داداشی در اکثر قهوه خانه های تهران آن را اجرا می کردیم. از قهوه خانه های عالی قاپو ، هزاردستان گرفته تا غذاکده آبان اما الآن هیچ خبری از آن نمایش ها نیست. نحوه ارزش گذاری برای این نوع از کارهای سنتی بسیار مهم است اما هیچ کس دیگر برای نگه داری آن تلاش نمی کند.

سارا محبی

سارا محبی هستم فارغ التحصیل سینما از دانشگاه علم و فرهنگ علاقه زیادی به دنیای سینما و اخبار و مطالب این حوزه دارم. دوست دارم جدیدترین اخبار مرتبط با سلبریتی ها رو دنبال کنم و اون ها رو با شما عزیزان هم به اشتراک بگذارم. سایر علایق: نوشتن، نقاشی و یوگا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =

دکمه بازگشت به بالا