سرگرمی

ضرب المثل دیگ به دیگ میگه روت سیاه!!!

 

دیگ به دیگ می گه روت سیاه

ضرب المثل دیگ به دیگ میگه روت سیاه: یعنی کسی که خودش دارای عیب و زشتی است، آن عیب را در دیگران می بیند و جار میزند و غافل از عیوب خویش است. به دلیل اینکه دیگ، سیاه است این ضرب المثل را از زبان دیگ گفته اند تا مفهوم آن بهتر متوجه شود.

 این مَثل را خطاب به افراد مسخره کننده ی عیب جو به کار می برند.

اینم ببین: بازی کلمات: نجات یافته از آتش! اگر کتابخوانی سریع بگو کدام شخصیت افسانه ای پارسی است؟

 ضرب المثل دیگ به دیگ میگه روت سیاه

کار این جور آدم ها مثل آن است که یک دیگ سیاه به دیگ سیاه دیگر می گوید که تو چرا آن قدر سیاه و کثیف هستی؟ در قدیم که برای پختن غذا زیر دیگ ها هیزم می گذاشتند دود و آتش، دیگ ها را خیلی سیاه می کرد.

آیا خنده دار نیست که یک دیگ سیاه و دودی، دیگ دیگر را مسخره کندکه تو چرا این قدر کثیفی؟ آن چه گفتم توضیح این ضرب المثل است که می گوید: دیگ به دیگ می گوید رویت سیاه. یعنی کسی عیبی دارد ولی به خاطر همان عیب دیگران را مسخره می کند.​

یا معادل این ضرب المثل که آبكش به كفگير گفت هفت تا سوراخ داري.! یا یه ضرب المثل البته لُرها تو زبون خودشون میگن آربیزَ قیلون ایگو تو دوتا سُمه داری “ترجمه :الک به قلیون می گه تو دو تا سوراخ داری”

پس یعنی شخصی کاری رو خودش انجام میده اما دیگران رو برای انجام اون کار مسخره میکنه یا به هر صورت اون کار رو به روشون میاره!!!!

ضرب المثل چیست؟

تاریخ پیدایش امثال و حکم به مدت ها پیش بر می گردد چنانچه از قدیم الایام جملات و ماجراهایی وجود داشتد که بخاطر یک اتفاق بازگو می شدند و ربطی به این اتفاقی که افتاده بود داشته است،تا پیش از این تاریخچه ضرب المثل هایی راکه با عنوانی رواج داشته اند بررسی می کردیم اما در این مطلب قصد داریم خوده ضرب المثل را ریشه یابی کنیم و ببینیم تاریخچه ضرب المثل چیست.

ضرب المثل گونه ای از بیان است که معمولاً تاریخچه و داستانی پندآموز در پس بعضی از آن ها نهفته است. بسیاری از این داستان ها از یاد رفته اند، و پیشینهٔ برخی از امثال بر بعضی از مردم روشن نیست؛ با این حال، در سخن به کار می رود. شکل درست این واژه «مَثَل» است و ضرب در ابتدای آن اضافه است. به عبارتِ دیگر، «ضرب المثل» به معنای مَثَل زدن (به فارسی:داستان زدن) است.

کلمه” مثل ” عربی است و کلمه فارسی آن “ متل ” است . وقتی مثل گفتن صورت بی ادبانه پیدا کند آن را متلک می گویند .
در همه زبانهای دنیا ضرب المثل فراوان است . بعضی از مثل ها در همه زبانها به هم شباهت دارند .
هر قدر تاریخ تمدن ملتی درازتر باشد بیشتر حادثه در آن پیدا شده و مثل های بیشتری در آن وجود دارد و در زبان فارسی نیز ده ها هزار ضرب المثل وجود دارد.

این حکایتها هم جالبه بخوانید:

حکایت ضرب المثل بز به پای خود میش به پای خود!!!

حکایت ضرب المثل از هول حلیم افتاد تو دیگ!

حکایت ضرب المثل فواره چون بلند شود سرنگون شود!

حکایت حمام بهلول،از سری حکایتهای بهلول دانا

حکایت ضرب المثل گدازاده، گدازاده است تا چشمش کور!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 12 =

دکمه بازگشت به بالا