سلامتتناسب اندام و تغذیه

هنگامی که نوشابه می خوریم 10 دقیقه بعد خوردن چه اتفاقی در بدن می افته؟!

عوارض جدی و خطرناک خوردن نوشابه: می توان گفت که اغلب ما از عوارض فراوان مصرف نوشابه برای سلامت بدن آگاه هستیم، اما آیا می دانید که دقایقی پس از مصرف نوشابه چه اتفاقاتی در بدن رخ می دهد؟

این مطلب هم جالبه: ارزش غذایی و مقدار کالری انواع سیب زرد، قرمز و سبز و ترش چقدر است؟

عوارض جدی و خطرناک خوردن نوشابه برای سلامت بدن

نوشابه یکی از نوشیدنی های پر مصرف و پر طرفدار در جهان است که زیان های زیادی را برای بدن دارد و عامل اصلی مشکلات سلامتی مثل چاقی، دیابت نوع 2 و پوسیدگی دندان می باشد. طبق آمار مراکز کنترل و پیش گیری بیماری ها (CDC)، مصرف این نوشیدنی ها در بین نوجوانان و جوانان بسیار بالا است و حدود نیمی از مردم در هر روز، نوشیدنی های قندی می نوشند و نمی دانند پس از مصرف این نوشیدنی چه اتفاقی در بدنشان می افتد؟ اگر علاقه زیادی به نوشیدن نوشابه دارید، بهتر است در این بخش سلامت از سری مطالب تناسب اندام و تغذیه با مجله گفتنی با عوارض جدی و خطرناک خوردن نوشابه برای سلامت بدن آشنا شوید و در عادات خود تغییر ایجاد نمایید.

بلایی که با خوردن نوشابه بر سرمان می آید!

سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که هر روز بیشتر از 6 قاشق چای خوری شکر مصرف نکنید، در حالی که در یک قوطی نوشابه تقریباً 10 قاشق چای خوری شکر وجود دارد پس نوشیدن فقط یک نوشابه در روز می تواند برای ما کاملا مضر باشد.

طبق گزارشات، افرادی که روزانه 1 تا 2 قوطی نوشیدنی های قندی می نوشند، 26 درصد بیشتر احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را دارند. بر طبق تحقیقات و گزارشات ارائه شده 184.000 مرگ و میر جهانی در هر سال به دلیل مصرف نوشیدنی های شیرین اتفاق می افتد.

نوشابه به محض ورود برای بدن ما تهدید آمیز است و بخش های بدن را تحریک می کند. فسفریک اسید موجود در این نوشیدنی که باعث ایجاد شیرینی می شود سبب کاهش نوشیدن آب و کم آب شدن بدن خواهد شد که این مورد از کوچکترین عوارض نوشیدن نوشابه است.

اتفاق خطرناک و بدی که بعد از مصرف نوشابه در بدن رخ می دهد

20 دقیقه پس از نوشیدن نوشابه سطح قند خون به طور چشمگیری افزایش می یابد، سپس کبد، مقدار زیاد شکر را به چربی تبدیل می کند.

در عرض 40 دقیقه بدن همه کافئین را از نوشابه جذب کرده و باعث انبساط مردمک چشم و افزایش فشار خون می شود. در این هنگام ، گیرنده های آدنوزین در مغز مسدود شده و از خستگی جلوگیری می کنند.

پنج دقیقه بعد، ترشح دوپامین – یک انتقال دهنده عصبی که به کنترل لذت و مراکز پاداش مغز کمک می کنند، افزایش می یابد. روشی که نوشابه این مراکز را تحریک می کند، قابل مقایسه با اثرات هروئین است و باعث می شود که بدن ما بیشتر این نوشیدنی را طلب کند.

یک ساعت پس از نوشیدن آن، یک افت کاهش قند شروع خواهد شد و باعث حساسیت و خواب آلودگی می شود. علاوه بر این، آب از طریق ادرار، همراه با مواد مغذی مهم برای سلامتی، از بدن بیرون می رود.

این مطلب را هم ببینید: تخم مرغ را به صورت عسلی بخوریم یا سفت؟کدموم سالمتره؟

خوردن نوشابه چه مضراتی دارد؟

نوشابه فقط حاوی فروکتوز نیست، بلکه نمک و کافئین بسیار بالایی هم دارد.مصرف منظم این مواد در مقادیر بالا، منجر به فشار خون بالا، بیماری های قلبی، دیابت و چاقی می شود اما مصرف مقدار کم آن مشکلی ایجاد نمی کند و باعث آسیب جدی نمی شود. در ادامه به این مورد می پردازیم که چگونه مصرف نوشابه بدن را ظرف 24 ساعت تحت تاثیر قرار می دهد؟

از 10 دقیقه تا 2 ساعت بعد از خوردن نوشابه در بدن چه خبر است؟

زمانی که یک قوطی نوشابه و یا هر نوشیدنی مصنوعی مشابه را می نوشید، بدن شما درگیر اتفاقاتی میشود که در این بخش از مجله گفتنی به مهم ترین آنها پرداخته ایم.

10 دقیقه بعد از خوردن نوشابه

درست ده دقیقه بعد از خوردن نوشابه ده قاشق چای خوری شکر وارد بدنتان می شود که معادل 100 درصد نیاز روزانه تان به قند است. علت اینکه این میزان بالای قند موجب حالت تهوع شما نمی شود، وجود اسید فسفریک در نوشابه است که طعم آن را قابل تحمل می کند.

اسید فسفوریک موجود در نوشابه سبب آسیب به مینای دندان شده و آسپارتام، شیرین کننده مصنوعی موجود درآن سبب آسیب به فضای دندانی و گیرنده های چشایی می شود و در واقع سطح بالاتری از نیاز به قند را در حس چشایی زبان ایجاد می کنند.

این مطلب هم جالبه: اگه می خواهی جوان بمانید این کارها را هر روز تکرار کنید!

20 دقیقه بعد از خوردن نوشابه

بیست دقیقه بعد از خوردن نوشابه میزان قند خون افزایش یافته و در پی آن میزان انسولین تولیدشده نیز بیشتر می شود. کبد هم میزان زیاد قند را به چربی تبدیل می کند. به دلیل تحریک غیرعادی ترشح انسولین در خون، 20 دقیقه پس از نوشیدن نوشابه نیاز کاذب به مصرف مواد غذایی چرب در بدن ایجاد می شود و به دنبال ایجاد این نیاز خطر ابتلا به دیابت نوع دوم یا دیابت ناشی از چاقی، فشار خون بالا و بیماری های قلبی افزایش می یابد.

40 دقیقه بعد از خوردن نوشابه

40 دقیقه بعد از خوردن نوشابه، کار جذب کافئین کامل شده و مردمک های چشمتان گشادتر می شود و فشارخونتان بالا رفته و کبد، قند را به خون سرازیر می کند. گیرنده های آدنوزین (در مغز) مسدود می شوند و به این ترتیب جلوی خواب آلودگی گرفته می شود.

45 دقیقه بعد از خوردن نوشابه

45 دقیقه بعد از خوردن نوشابه بدن شما ترشح دوپامین را بالا می برد و مراکز لذت مغز شما را تحریک می کند و حال خوبی به فرد دست می دهد که عامل این حال خوب دریافت همزمان آسپارتام و کافئین موجود در نوشابه است. شباهت اعتیاد به این دو ماده شبیه اعتیاد به کوکائین است. اکزیتوتوکسین ها یا ترکیبات موجود در کوکائین مغز را به دریافت بیشتر ترکیب های اعتیادآور تحریک می کنند و این همان اتفافی است که هروئین نیز بر روی بدن ایجاد می کند.

60 دقیقه بعد از خوردن نوشابه

60 دقیقه بعد از خوردن نوشابه، بدنتان با افت قند مواجه می شود. اسید فسفریک به کلسیم، منیزیم و زینک موجود در دستگاه گوارش می چسبد و میزان بالای قند و شیرین کننده های مصنوعی سبب افزایش ترشح کلسیم شده و باعث دفع بیشتر کلسیم از طریق ادرار می شوند.

75 دقیقه بعد خوردن نوشابه

ویژگی های دیورتیک کافئین باعث می شود که نیاز به دست شویی رفتن بالا رود. به این ترتیب هم کلسیم، منیزیم و زینک (موادی که برای استحکام استخوان ها و همچنین عملکرد ارگان های بدن لازم است) و همچنین سدیم و آب بدن دفع می شود و بدن عناصر لازم برای عملکرد نرمال ارگان هایش را از دست می دهد. کاهش ذخایر آبی مفید بدن باعث ایجاد اختلال در عملکرد مغز شده و باعث گیجی، اختلال در تمرکز، ضعف حافظه و تحریک پذیری می شود.

90 دقیقه بعد از خوردن نوشابه

90 دقیقه بعد از خوردن نوشابه، همه آن میزان آبی که از طریق مصرف یک شیشه یا بطری نوشابه وارد بدن شده است، دفع می شود یعنی نوشابه ها نه تنها باعث رفع تشنگی نمی شوند بلکه به دلیل قند و کافئین شان تشنگی را تشدید می کنند. همچنین 90 دقیقه پس از خوردن نوشابه حس کاذب گرسنگی به سراغ افراد می آید و نیاز به دریافت خوراکی های شیرین را افزایش می دهد.

سه تا چهار ساعت بعد از خوردن نوشابه

بدن بر حسب عادتی که کرده است سه تا چهار ساعت بعد از خوردن نوشابه، دچار کمبود کافئین می شود و فرد دوست دارد که یک نوشابه ی دیگر بنوشید و اینگونه این چرخه همچنان ادامه می یابد.

این مطلب هم جالبه: ملاتونین بهترین داروی خواب را از این قرص گیاهی تامین کنید!

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − سیزده =

دکمه بازگشت به بالا