عوارض حذف چربی ها و روغن از برنامه غذایی!
بالاخره روغن را از غذا و برنامه غذایی خود حذف کنیم یا خیر؟ حقیقتی در رابطه با حذف کامل چربی و روغن از برنامه های غذایی وجود دارد که باید از آن مطلع باشید.
این مطلب را هم ببینید: خواص تفاله لیمو ترش: از بین بردن لک و روشن کردن پوست، مزه دار کردن دمنوش و…+ روش استفاده
عوارض حذف کامل روغن از برنامه غذایی
در حالی که متخصصان تغذیه نسبت به استفاده از روغن اضافی هشدار می دهند، بسیاری از افراد این تصور را دارند که روغن دشمن سلامت آنهاست و در نهایت آن را به طور کلی از رژیم غذایی حذف می کنند. بسیاری معتقدند که خودداری کامل از روغن برای کاهش وزن ضروری است ولی آیا این یک عادت سالم است؟ با ما در این بخش سلامت از سری مطالب درمان خانگی و گیاهان دارویی مجله اینترنتی گفتنی همراه شوید تا به پاسخ این سوال دست یابید.
چربی را از برنامه غذایی مان حذف کنیم یا نه؟
اینکه کاهش همه نوع چربی از رژیم غذایی باعث کاهش وزن می شود فقط یک افسانه است و حذف کامل چربی ها از برنامه ی غذایی به هیچ وجه توصیه نمیشود. قبل از حذف کامل چربی یا روغن از رژیم غذایی خود، باید انواع چربی (روغن) موجود را بشناسید. به نوع چربی موجود در کره یا مارگارین چربی اشباع می گویند که واقعاً برای سلامتی مضر است زیرا می تواند سطح کلسترول را افزایش داده و منجر به چاقی شود.
اما چربی اشباع نشده اینطور نیست و اگر از آن در حد اعتدال استفاده شود، برای بدن سالم و ضروری است پس حذف این چربی ها نه تنها تایید نمیشود بلکه عوارضی که در ادامه خواهید خواند را نیز خواهد داشت.
این مطلب را هم ببینید: سالم نگه داشتن کبد با رعایت این نکات!
عوارض حذف کامل چربی ها از برنامه غذایی
بدن انسان برای مفاصل و استخوان های خود به چربی نیاز دارد. حرکت و سیستم عصبی همه روی چربی ها کار می کنند و ترک کامل روغن می تواند تأثیرات جدی بر سلامت کلی داشته باشد. طبق نظر متخصصان، پرهیز کامل از روغن می تواند عوارض زیر را داشته باشد:
- خستگی مزمن
- بروز مشکل در انعقاد خون
- مکرر بیمار شدن
- آرتروز و پوکی استخوان ( بخاطر حذف ویتامین D) در دراز مدت
- اختلال در عملکرد سیستم عصبی و قلبی عروقی
- از بین بردن شادابی پوست و مو
- عوارضی در سیستم بینایی
کارشناسان نسبت به مصرف چربی های ترانس موجود در غذاهای ناخواسته که یا در دمای بالا پخته می شوند یا بارها و بارها در همان روغن پخته می شوند هشدار می دهند و توصیه می کنند از چربی های سالم استفاده شود.
این مطلب را هم ببینید: ادویه مضر: ابتلا به آلزایمر با مصرف این ادویه در غذا که نمی دونستی!
کدام نوع روغن سالم تر است؟
پیش از این هم در مطالب قبلی نمناک خواندید که روغن های گیاهی مثل زیتون، کنجد، نارگیل و این قبیل روغن ها در مقایسه با دیگر روغن های تصفیه شده سالم ترند. از طرفی نمیتوان اهمیت تغییر روشهای آشپزی به سمت سبک سالمتر مانند بخارپز کردن، پختن و جوشاندن به جای سرخ کردن را نادیده گرفت.
استفاده زیاد از روغن های گیاهی تصفیه شده مانند روغن آفتابگردان، گلرنگ و روغن دانه برای سلامتی مفید نیستند، زیرا فرآیندهای شیمیایی زیادی را پشت سر می گذارند که باعث التهاب آنها می شود.
با توجه به آنچه گفته شد و اینکه شما در رژیم غذایی خود به مقداری چربی سالم نیاز دارید باید در انتخاب روغن بیشتر دقت کنید. دلیل نیاز بدن به چربی سالم ساده است، ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین A ، D ، E و K تنها در حضور چربی های سالم توسط بدن شما جذب می شوند بنابراین، به جای اجتناب کامل از روغن می توانید از جایگزین های سالم تری مانند روغن زیتون فشرده سرد، روغن گیاهی، روغن نارگیل یا روغن خردل استفاده کنید.
این مطالب هم جالبن:
خوراکی های استرس دهنده و بهترین جایگزین های غذایی برای کاهش استرس!
لحظه طلایی بیدار شدن از خواب چه ساعتیه؟