;
سلامتدرمان خانگی و گیاهان دارویی

خواص بابونه: این شکلی دمنوش درست کن اگه زخم معده داری!

خواص بابونه: گل بابونه به راحتی توسط گلبرگ‌های سفید و عطر تندی که دارد، قابل تشخیص است و دارای خواص درمانی فوق‌العاده‌ای است از جمله آن‌ها می‌توان به مقابله با افسردگی و اضطراب، تقویت هضم غذا، کاهش درد و التهاب، درمان سرطان، کمک به داشتن پوست سالم، کاهش حلقه‌های تیره در اطراف چشم، روشن کردن پوست، کمک به داشتن لثه‌ها و دندان‌های سالم، جلوگیری از بروز مشکلات قلبی،رهایی از مشکلات قاعدگی،کمک به دیابت، آرامش اعصاب و رفع بی‌خوابی و درمان سرماخوردگی و گلودرد اشاره کرد.

در بخش سلامت از سری مطالب درمان خانگی و گیاهان دارویی با خواص بابونه آشنا شوید و طرز تهیه چند دمنوش بابونه را یاد بگیرید. با مجله گفتنی همراه باشید.

این هم مفیده: اگر از این همه خاصیت کتیرا اطلاع داشتید، استفاده از آن را فراموش نمی کردید+نحوه استفاده

خواص بابونه برای معده

بابونه خواص درمانی بسیار زیادی دارد که یکی از آن‌ها خواص بابونه برای معده است. درمان گاستریت (التهاب معده) و زخم معده از خواص بابونه برای معده است. بابونه دارای خواص ضدالتهابی و ضداسپاسم قوی است و از همین طریق در درمان زخم معده موثر است.

خواص بابونه4

چای بابونه و زخم معده

خواص بابونه، خوردن چای غلیظ بابونه می‌تواند به درمان زخم معده و ورم معده کمک کند. ۴ قاشق چای‌خوری بابونه را با یک لیوان آب‌جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید و قبل از صبحانه بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بکشید؛ بعد از ۱۵ دقیقه می‌توانید صبحانه خود را میل کنید.

خوردن چای غلیظ بابونه را به مدت دو هفته و به‌ صورت منظم ادامه دهید تا تاثیر آن را در درمان زخم و ورم معده خود ببینید.

این هم جالبه: درمان خانگی سکسکه: راههایی که تا حالا نمی دونستی!

خواص دمنوش بابونه برای لاغری

خواص بابونه، چای بابونه به‌ طور مؤثری در رژیم لاغری و کاهش اشتها مؤثر است. چای بابونه به تنهایی باعث کاهش وزن نخواهد شد، اما اگر با یک غذای رژیمی مناسب و منطقی و ورزش منظم همراه شود، سبب چربی سوزی می‌شود و به لاغری و کاهش وزن کمک می‌کند. چای بابونه حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است. چای بابونه سوخت و ساز بدن را افرایش می‌دهد و هضم غذا را بهبود می‌بخشد.

خواص بابونه3

هضم بهتر و سریع‌تر غذا باعث افزایش کارایی دستگاه ادراری و در نتیجه افزایش حجم ادرار می شود. بهبود دستگاه گوارش به دفع چربی‌ها کمک می‌کند. برای بررسی چای بابونه و تاثیر آن در لاغری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خواص بابونه برای کاهش اشتها

از مهم ترین خواص چای بابونه برای لاغری کمک به کاهش اشتها است. چای بابونه یک داروی طبیعی برای کنترل اشتها است و این کار را از طریق ترشح سروتونین انجام می‌دهد. همچنین نوشیدن چای بابونه به صورت روزانه کاهش انسولین را به دنبال دارد.

نوشیدن چای بابونه مقاومت سلول‌ها به انسولین را کاهش می‌دهد و از این طریق غیر مستقیم به لاغری کمک می‌کند. برای بهره بردن از این خاصیت چای بابونه و کمک گرفتن برای لاغری از این چای، کافی است قبل از هر وعده غذایی یک فنجان از چای بابونه را بنوشید.

این هم جالبه: شیرین برگ جایگزین قند مصنوعی: اگه دیابت داری عالیه!

خواص بابونه برای افزایش ترشح شیره گوارشی

شیره گوارشی به هضم و تجزیه غذاهای مصرفی کمک می‌کند و برای کاهش وزن ضروری است.

خواص بابونه1

خواص بابونه برای کمک به بهبود خواب

داشتن خواب با کیفیت و کافی از عوامل مهم در کاهش و کنترل وزن است. در صورت نداشتن خواب کافی بدن برای بیدار ماندن به دنبال راه‌های اضافی می‌گردد که یکی از آن‌ها استفاده از غذای اضافی است.

خواص بابونه به بدن کمک می‌کند تا خوابی آرام و راحت داشته باشد. همانطور که گفتیم سروتونین اشتها را کاهش می‌دهد و خواب کافی باعث افزایش سروتونین می‌شود در نتیجه سبب کاهش اشتها و مهار حملات گرسنگی بی‌موقع شده و به لاغری کمک می‌کند.

خواص بابونه برای کمک به هیدراته شدن بدن

هیدراته شدن بدن یکی از عواملی است که به لاغری و کاهش وزن کمک می‌کند. یکی از مواردی که به هیدراته شدن بدن کمک می‌کند چای بابونه است.

خواص بابونه برای کاهش استرس و لاغری

استرس و افزایش وزن ارتباط مستقیمی دارند. اسرس و عوامل عصبی تاثیر مهمی بر روی دستگاه غدد درون‌ریز دارند. استرس زیاد توازن هورمون‌های بدن را به هم می‌ریزد و سبب ترشح هورمون کروتیزول(هورمون استرس) می‌شود. این موضوع سبب کاهش متابولیسم و افزایش اشتها و در نتیجه افزایش وزن می‌شود. چای بابونه با استری مقابله کرده و سبب آرامش و راحتی شما می‌شود.

خواص بابونه5

طبع چای بابونه و چند دمنوش خوشمزه

خواص بابونه، طبع چای بابونه و یا همان طبع بابونه از نظر طب سنتی گرم و خشک است و از تقویت کننده‌های تلخ به حساب می‌آید. مصلح بابونه عسل و انار است و متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند برای کاهش عوارض بابونه آن را همراه با عسل یا انار میل کنید. همچنین در صورتی که فرد مزاج گرمی داشته باشد، به دلیل گرم بودن طبع بابونه، مصرف این گیاه می‌تواند سبب ایجاد حساسیت در فرد شود.

دمنوش لاغری بابونه بسیار پرخاصیت است و خواص درمانی متفاوتی دارد. دمنوش بابونه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و از همین رو این دمنوش برای سرماخوردگی و آنفولوانزا مفید است. دمنوش بابونه یک آرامبخش طبیعی است و می‌تواند به شما کمک کند تا خوابی آرام و راحت داشته باشید.

دمنوش بابونه با عسل و لیمو:

خواص بابونه، بابونه خشک شده را در فنجان ریخته و روی آن آب‌جوش بریزید و اجازه دهید برای ۳ دقیقه دم بکشد، برای اینکه بهتر و سریع‌تر دم بکشد در آن را بگذارید. اگر در مقادیر بیش‌تر نیز می‌خواهید استفاده کنید، مقدار بیشتری بابونه را همراه با آب‌جوش در قوری بریزید و بعد با کمک چای صاف کن دمنوش را در فنجان ریخته و میل کنید. برای طعم بهتر می‌توانید عسل یا آب لیموی تازه نیز به این دمنوش پرخاصیت اضافه کرده و میل کنید.

دمنوش بابونه و بهارنارنج:

خواص بابونه، یک قاشق چای خوری بابونه + یک قاشق چای خوری بهارنارنج + یک قاشق چای خوری عرق بهار نارنج را در یک قوری می‌ریزیم و روی این ترکیب آب‌جوش می‌ریزیم. قوری رو بر روی کتری درحال جوش می‌گذاریم تا خوب دم بکشد. ۵ تا ۷ دقیقه برای دم کشیدن آن کافی است. سپس دمنوش را در فنجان ریخته و میل کنید.

دمنوش بابونه و دارچین:

خواص بابونه، یک قاشق مرباخوری بابونه خشک را همراه با دارچین در یک لیوان آب‌جوش بریزید و برای دم کشیدن این دمنوش از حرارت غیر مستقیم باید استفاده کنید، آن را بر روی بخار کتری و یا سمار قرار دهید.

ده دقیقه زمان لازم است، تا دم بکشد، سپس دمنوش را با چای صاف کن صاف کنید و آن را در فنجان ریخته و میل کنید. توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از بابونه و دارچین برای این دمنوش باید نسبت بابونه به دارچین ۷۰ به ۳۰ باشد، یعنی از بابونه به مقدار بیشتر از دارچین استفاده شود. از آن‌جا که طبع بابونه و دارچین هر دو گرم است، مصرف این دمنوش به افراد گرم مزاج توصیه نمی‌شود.

توجه کنید که در مصرف دمنوش بابونه زیاده‌روی نکنید؛ زیرا باعث ناراحتی معده و اسهال می‌شود. همچنین اگر باردار هستید برای مصرف این دمنوش با دکتر خود مشورت کنید.

بابونه برای چه افرادی مضر است؟

گروه های زیر باید از مصرف بابونه اجتناب کنند، مگر اینکه پزشک توصیه دیگری داشته باشد:

افراد با سابقه آلرژی شدید، به ویژه به گرده ها: بابونه ممکن است به گرده گیاهان دیگر آلوده شده باشد، بنابراین می تواند باعث واکنش آلرژیک شود.
افرادی که قبلاً واکنش آلرژیک، حتی خفیف، به محصولات بابونه داشته اند: آنها باید از مصرف بابونه اجتناب کنند، زیرا واکنش های آلرژیک می تواند با گذشت زمان بدتر شود.
نوزادان و کودکان بسیار خردسال: چای بابونه، مشابه عسل و برخی محصولات طبیعی دیگر، ممکن است به هاگ های بوتولیسم آلوده باشد. بیشتر بزرگسالان سالم می توانند با عفونت مبارزه کنند، اما نوزادان ممکن است نتوانند. بسیاری از پزشکان به نوزادان و کودکان خردسال توصیه می کنند از مصرف عسل خودداری کنند و همچنین باید از مصرف محصولات بابونه اجتناب کنند.

همچنین استفاده از بابونه به عنوان جایگزینی برای درمان های پزشکی اثبات شده بی خطر نیست. اگر کسی دارویی مصرف می کند، باید از پزشک خود در مورد تداخلات احتمالی با چای بابونه سوال کند.

عوارض بابونه

بابونه یک گیاه گل‌دار متعلق به خانواده آفتابگردان است، افرادی که نسبت به خانواده آفتابگردان آلرژی دارند ممکن است دچار واکنش‌های آلرژیک گردند. اگر شما نسبت به بابونه آلرژی داشته باشید، احتمالاً تا زمانی که آن را مصرف کرده و این عوارض جانبی را به طور مستقیم تجربه نمایید، از مبتلا بوده به این آلرژی خبر نخواهید داشت. بثورات یا جوش‌های پوستی و خارش متداول‌ترین علائم آلرژی هستند، اما در موارد جدی‌تر، ممکن است دچار شوک آنافیلاکسی شوید. از دیگر مضرات و عوارض جانبی بابونه می‌توانیم به تورم گلو و تنگی نفس اشاره کنیم. هنگامی که در تماس با گیاه بابونه قرار می‌گیرید، دچار التهاب چشم می‌شوید.

بابونه اثر آرام‌بخشی دارد و به خواب آسوده کمک می‌کند، اما در برخی موارد مشاهده شده است که بابونه سبب خواب آلودگی می‌شود هنگامی‌که از بابونه استفاده کردید به علت خواب آلودگی رانندگی در این حالت توصیه نمی‌شود. مصرف بیش از حد از بابونه می‌تواند سبب استفراغ و سرگیجه شود و در نوزادان ایجاد بوتولیسم کند.

بابونه حاوی مقدار کمی کومارین است که مب‌تواند دارای اثرات رقیق کننده خون باشد و مصرف همزمان آن با داروهای رقیق‌کننده خون مثل وارفارین و ضد انعقاد خودداری کنید. به دلیل احتمال خون‌ریزی و فعل و انفعالات با احتمالی با داروهای بی‌هوشی، توصیه می‌شود از ۲ هفته پیش از عمل جراحی بابونه مصرف نشود. از مصرف همزمان بابونه با داروهای آرام‌بخش، ضد پلاکت، آسپیرین، مسکن‌های ضد درد NSAID مانند ناپروکسن و ایبوپروفن خودداری کرد زیرا ممکن است بابونه با این داروها در تعامل باشد.

بابونه آلمانی ممکن است در بدن مانند استروژن عمل کند. اگر وضعیتی دارید که در اثر افزایش سطح استروژن وخیم می‌شود مانند سرطان سینه یا تخمدان و آندومتریوز، پیش از مصرف بابونه آلمانی با پزشک مشورت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + 14 =

دکمه بازگشت به بالا