مشکلات خواب زوجین: اگر با خوابیدن کنار همسرتان مشکل دارید بخوانید!
مشکلات خواب زوجین: چه چیزی عامل بیدار ماندن شما در شب است؟ فجایع جهانی، نگرانیهای شغلی یا خانوادگی یا اینکه احساس میکنید پتانسیلهای زندگی خود را برآورده نکردهاید؟ یا نه، این شخص مهم زندگی شماست که به یک هیولای لرزان، کوبنده و خروپف کننده تبدیل شده است؟
در بخش سبک زندگی از سری مطالب رابطه و ازدواج به شما درباره مشکلات خواب زوجین اطلاعات می دهیم. با مجله گفتنی همراه باشید.
این هم جالبه: اگر همسرتان از اضطراب رنج می برد چگونه به او کمک کنید؟
مشکلات خواب زوجین
شما تنها نیستید و از طرف دیگر دلیل نیازهای خواب ما نیز متفاوت است. البته باید این را گفت که تنها تعداد کمی از زوجهای خوش شانس وجود دارند که در مورد شرایط بهینه استراحت شبانه با یکدیگر توافق نظر دارند. وقتی ما با خواب سازگار نیستیم، پرهای بالش میتوانند پرواز کنند. دکتر «هدر گان» یک روانشناس خواب مستقر در آلاباماست که با زوجها در این حوزه کار میکند. او میداند که اختلافات خواب میتواند باعث احساس خشم، طرد شدن و ناامیدی شود.
او میگوید: «همه ما شایسته یک خواب خوب هستیم و علاوه بر این، کم خوابی منجر به بزرگنمایی برخی احساسات میشود و گاها باعث واکنشهای نامتناسب میشود».
برخی روانشناسان بر این عقیده هستند که گاهی اوقات اختلافات خواب نشاندهنده اتفاقات دیگری در رابطه است. بدین معنی که صرفا خر و پف یک نفر روی تختخواب نمیتواند عامل بر هم خوردن رابطه باشد بلکه ممکن است ریشههای دیگری داشته باشد. از طرف دیگر روانشناسان بر این نظر نیز هستند که اختلافات خواب میتواند حتی فرصتی برای تمرین حل تعارض و تقویت روابط بین دو نفر باشد. به همین دلیل «هدر گان» میگوید که اختلافات در خواب میتواند دروازهای برای کار کردن روی رابطه باشد.
این هم جالبه: 4 تکنیک ساده برای تقویت اعتماد به نفس
بدترین عادتی که شریک زندگی شما هنگام خواب شب دارد چیست؟
گاردین در گزارشی که در این رابطه منتشر شده کرده از خوانندگان درخواست کرده که بدترین و آزاردهندهترین عادات خواب شریک زندگی خود را در میان بگذارند و نکته جالب اینکه «خروپف» در صدر این عادات قرار داشت. گاها افراد سعی میکنند جلوی خروپف شریک زندگی خود را بگیرند و برای این کار از دست زدن، تکاندادن و … استفاده میکنند و شریک آنها نیز واکنشهای خود را به این موضوع نشان میدهد که شامل تغییر موقعیت و یا حتی برانگیخته شدن باشد که همین عامل خود میتواند جرقه را بزند.
مشکلات خواب زوجین: وقت جدا خوابیدن است!
گان میگوید که استراتژی به آرامی دست زدن و تکان دادن اگرچه ممکن است مفید باشد، اما مسئله این است که زمانی که دو طرف تمام شب رنج میکشند این بهترین راه نیست. به همین دلیل گاهی اوقات منجر به خشم شدید میشود و این باعث برهم خوردن خواب دو طرف میشود.
نکته اینجاست که گاها گفته میشود همزمان خوابیدن زوجها و یا دیر خوابیدن یکی از آنها باعث تخریب رابطه میشود، اما گان اشاره میکند که شواهد محکمی وجود ندارد که برنامههای زمانی مختلف منجر به ضعف در رابطه شود و البته دادههای محکمی نیز ارائه نشده که اگر همزمان زوجها به رختخواب بروند رابطه بهتری خواهند داشت. برخی روانشناسان خاطرنشان میکنند اگر کسی زود بیدار شود و دیگری دیر از خواب بلند شود میتواند بر صمیمیت رابطه اثر بگذارد و حتی اگر نقطه اصلی در رابطه جنسی باشد روانشناسانی مانند «گورپریت سینگ» طرفدار «اروتیسم برنامهریزیشده» هستند.
دومین عاملی که شرکتکنندگان در فراخوان گاردین به عنوان مشکل شریک گزارش کردهاند افزایش فضای خواب یا بغل کردن بالش و حتی کشیدن پتو و لحاف است. همچنین تفاوت دمای بدن افراد نیز عاملی است که باعث میشود خواب دو نفر بر هم بخورد. به عنوان مثال کشیدن لحاف یا تشک از جانب فردی که سرمایی است میتواند قربانی بگیرد و برخی حتی از این رفتار به عنوان تجاوز نام بردهاند.
«هدر گان» بر این عقیده است که راه حل دو لحاف در اینجا کارساز است و البته خودش این روش را تحسین میکند. مشکل بعدی در مشکلات خواب نور و نویزهای مختلف از جمله صدای تلفن است. در واقع گاها مردم سطح و آستانه خاصی از صداهای مختلف را تحمل میکنند و البته روانشناسان خواب در این راستا راهکارهای مختلفی از جمله استفاده از لامپهای کمنور و .. را پیشنهاد میدهند.
همچنین کسی مانند «گان کخه» خودش یک روانشناس خواب است پیشنهاد میکند که دو طرف توافق کنند تا در زمان خواب از تلفن همراه خود استفاده نکنند. برخی هم مانند «سینگ» البته نسبت به تلفن سختگیرتر هستند و حتی میگویند به هیچ عنوان تلفن خود را حتی در کنار تخت شارژ نکنید.
راه حل مشکلات خواب زوجین
اما حالا پرسش این است که راه حل لازم برای سازگاری با مشکلات خواب چیست؟ هدر گان در این راستا خاطرنشان میکند برخی از مردم در مورد معنای نخوابیدن دو نفر روی یک تخت گفتگو میکنند. سینگ که خودش روانشناس است بر این عقیده است که موفقیت در جدا کردن تختها و یا خوابیدن جداگانه به این معناست که دو نفر زمانها و موقعیتهای دیگری را برای با هم بودن انتخاب کنند.
او میگوید: اگر قرار است که چنین زمان حیاتیای برای رابطه را کنار بگذاریم حتما باید با چیز دیگری جایگزین شود و گرنه رابطه بین دو نفر رنجآور خواهد شد. «دکتر سوفی بوستوک» روانشناس دیگر میگوید که ایده جدا کردن اتاقهای خواب اشکالی ندارد
وی همچنین میگوید که زوجهای کمخواب احتمال بیشتری دارد که مجادله کنند، بیصبر و تحریکپذیر باشند. البته این روانشناس از اصطلاح «طلاق خواب» متنفر است و میگوید که این یک طلاق نیست بلکه موضوع درباره بهینه کردن سلامت و تندرستی و کیفیت استراحت است و چه کسی این را نمیخواهد؟