سبک زندگیمهارت های زندگی

کردهای سوریه بعد از سقوط اسد چه خواهند کرد؟

صالح مسلم در پاسخ به سوالی درباره نگرانی‌های احتمالی درباره هیئت تحریر شام، با توجه به پیشینه این گروه، گفت که آنها الان حرف‌های بسیار خوبی می‌زنند، درباره برادری و چیزهایی از این قبیل صحبت می‌کنند. اما وقتی به گذشته نگاه می‌کنیم، نگرانی‌هایی داریم و این حرف‌ها باید در عمل ثابت شود.

یکی از روسای سابق حزب اتحاد دموکراتیک کردستان و عضو کنونی شورای ریاست آن، اعلام کرد که این حزب کرد در فضای جدید سیاسی در سوریه، آماده گفت‌وگو با هیئت تحریر شام است.

به گزارش عصر ترکیه به نقل از بی بی سی ترک،صالح  مسلم در مصاحبه‌ای تلفنی به بخش ترکی بی‌بی‌سی گفت: هیئت تحریر شام حرف‌های بسیار خوبی زده و ما منتظریم که این حرف‌ها را در عمل پیاده کند و اگر این گروه یک قدم به ما نزدیک شود، ما دو قدم به سمت آن‌ها برخواهیم داشت.مسلم از حملات ارتش ملی سوریه (تحت حمایت ترکیه) به یگان‌های مدافع خلق انتقادو در عین حال تاکید کرد که آماده برقراری ارتباط با آنکارا هستند.

ترکیه حزب اتحاد دموکراتیک و شاخه نظامی آن یعنی یگان‌های مدافع خلق را شاخه‌ای از حزب کارگران کردستان (پ‌‌ک‌ک) در سوریه می‌داند و آن را به عنوان «گروه تروریستی» می‌شناسد.یگان‌های مدافع خلق، ستون اصلی نیروهای دموکراتیک سوریه را تشکیل می‌دهد.

صالح مسلم در توضیح رویکرد حزب اتحاد دموکراتیک در قبال هیئت تحریر شام، به درگیری‌های گذشته با این گروه که پیش‌تر جبهه نصرت نام داشت، اشاره کرد و گفت: ما زمانی که آن‌ها جبهه نصرت بودند، در کوبانی، سری‌کانی (راس‌العین) و عفرین با آن‌ها درگیر بودیم. ما یکدیگر را به خوبی می‌شناسیم. از نظر فنی گفت‌وگوهایی داشتیم، آن‌ها به ما اجازه عبور می‌دادند و ما نیز به آن‌ها راه می‌دادیم. احمد الشرع معروف به جولانی… را از سال ۲۰۱۲ که آن‌ها جبهه نصرت بودند، می‌شناختیم. این مقام حزب اتحاد دموکراتیک افزود که اخیرا مذاکرات سیاسی مستقیمی میان آن‌ها و هیئت تحریر شام صورت نگرفته، اما گفت که در جریان عملیات حلب، این گروه پیامی به یگان‌های مدافع خلق ارسال کرده است.

به گفته مسلم، در مسئله حلب، آن‌ها رفتار مثبتی نشان دادند و پیامی فرستادند مبنی بر این که نمی‌خواهند به ما حمله کنند. واقعا هم از درگیری فاصله گرفتند. این یک اتفاق مثبت بود و امیدواریم ادامه یابد.

صالح مسلم هیئت تحریر شام را بخشی از سوریه دانست و گفت: ما با هر کسی که حاضر به گفت‌وگو با ما باشد، آماده مذاکره هستیم. درباره هیئت تحریر شام هم، آن‌ها بخشی از سوریه هستند. فارغ از تفکر یا ایدئولوژی‌ آنها، ما خواهان هم‌زیستی در داخل سوریه و در شرایط باثبات هستیم. او در پاسخ به سوالی درباره «خط قرمزها» گفت: بحث بر سر پذیرش موجودیت ماست. اگر آنها به زبان، فرهنگ و باورهای ما احترام بگذارند، ما هم به آن‌ها احترام می‌گذاریم.

صالح مسلم در پاسخ به سوالی درباره نگرانی‌های احتمالی درباره هیئت تحریر شام، با توجه به پیشینه این گروه، گفت که آنها الان حرف‌های بسیار خوبی می‌زنند، درباره برادری و چیزهایی از این قبیل صحبت می‌کنند. اما وقتی به گذشته نگاه می‌کنیم، نگرانی‌هایی داریم و این حرف‌ها باید در عمل ثابت شود.

عضو شورای ریاست حزب اتحاد دموکراتیک کردستان در پاسخ به اینکه آیا هیئت تحریر شام را«گروه تروریستی» می‌داند یا نه، گفت: در حال حاضر از نظر ما چنین نیست. اگر واقعا به سوی یک راه حل حرکت کنند، ما آن را می‌پذیریم و می‌توانیم کنار هم زندگی کنیم. او تاکید کرد : هیئت تحریر شام در این مرحله فرصتی به دست آورده است. اگر از این فرصت استفاده کند و نشان دهد که تغییر کرده و در ادعاهای برادری و فراگیری خود صادق باشد، ما هم گام مثبتی برمی‌داریم.

صالح مسلم درباره نقش مورد نظر حزب اتحاد دموکراتیک در فرآیند انتقال قدرت در سوریه، به عدم دعوت از این حزب برای شرکت در مذاکرات ژنو که تحت نظارت سازمان ملل انجام شد، اشاره کرد و آن را «اشتباهی بزرگ» خواند.او گفت:همه از قطعنامه ۲۲۵۴ (مصوب شورای امنیت سازمان ملل درباره سوریه) صحبت می‌کردند. اکنون دوباره بحث‌هایی در این زمینه مطرح شده است. اما نمی‌توان شمال و شرق سوریه را نادیده گرفت. اگر سازمان ملل، قدرت‌های جهانی و کشورهای دیگر و واقعا به دنبال راه حل هستند،همه ما باید سر یک میز بنشینیم.

صالح مسلم حملات ارتش ملی سوریه به نیروهای مسلح تحت فرمان حزب اتحاد دموکراتیک را مورد انتقاد قرار داد و گفت: این حملات، از جمله حملاتی که در منبج صورت می‌گیرد، به چه دلیلی انجام می‌شود؟ چرا حمله می‌کنید؟ ما مجبور شدیم ۱۲۰ هزار نفر را به مکان‌های دیگر منتقل کنیم و همه آن‌ها از مردم عفرین بودند که آواره شده‌اند.

او همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با توجه به تحولات جدید سوریه، به دنبال استقلال هستند گفت: تاکنون حتی یک نفر از میان ما نگفته است که می‌خواهیم چیزی جداگانه ایجاد کنیم و هنوز هم بر سر حرفمان ایستاده‌ایم.

عضو شورای ریاست حزب اتحاد دموکراتیک کردستان همچنین درخصوص امکان برقراری ارتباط با آنکارا گفت: اگر ترکیه بخواهد، ما آماده‌ایم. اداره خودمختار شمال و شرق سوریه همین را گفته و ما هم می‌گوییم. اگر اولین گام‌ها برداشته شود و حسن نیت وجود داشته باشد، چرا که نه؟ اگر ترکیه بخواهد و بپذیرد، ما آماده‌ایم. اگر الهام احمد (مسئول روابط خارجی نیروهای دموکراتیک) به آنکارا برود، خوشحال خواهم شد.

صالح مسلم همچنین درخصوص تداوم همکاری میان حزب او و آمریکا در این شرایط گفت : ما در جنگ علیه داعش با هم کار کردیم. این موضوع به منافع آن‌ها بستگی دارد. آن‌ها برای منافع خودشان این کار را می‌کنند، نه به خاطر ما. اما منافع آن‌ها در نهایت به نفع ما نیز هست. رابطه بین ما آمریکا همچنان ادامه دارد، ممکن است نیروهای آمریکایی خارج شوند، اما این به معنای حذف ما نیست چراکه ما پیش از آن‌ها نیز وجود داشته‌ایم. هرچند سیاست‌های آمریکا بلندمدت است و با تغییر یک رئیس جمهور دگرگون نمی‌شود و فکر نمی‌کنم آمریکا از خاورمیانه خارج شود.

منبع: عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + شش =

دکمه بازگشت به بالا