گنج های پنهان ایران: گوی طلایی شاه عباس کجاست؟
گنج های پنهان ایران: گنج های گمشده ایران تخیل بسیاری از افراد در سراسر جهان را به خود جلب کرده است. این گنجها به دلایلی پنهان شدهاند و جای آنها بر عموم مردم پوشیده مانده است.
جستوجو برای یافتن این گنجینهها همچنان الهامبخش کاوشگران و شکارچیان گنج است که از روشهای مختلفی مانند کاوشهای باستان شناسی، تحقیقات تاریخی و فناوری پیشرفته برای کشف این ثروتهای پنهان استفاده میکنند. با ما در مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.
چند مورد از گنج های پنهان ایران:
در طول تاریخ بزرگترین گنج های دنیا افسانههای زیادی را با خود یدک کشیدهاند. جستوجوی گنج از زیر خاک منجر به اتفاقات و حتی فجایع زیادی بوده است. در حالیکه برخی از گنجینهها کشف شدهاند و به بخشی از موزهها یا مجموعههای خصوصی تبدیل شدهاند، بسیاری از گنجینههای افسانهای کشف نشده یا در تاریخ گم شدهاند.
بعضی از این گنجها که در ایران به سرنوشتی نامعلوم دچار شدهاند عبارتند از:
گنج های پنهان ایران: گنجینه تخت جمشید
تخت جمشید، پایتخت باشکوه امپراتوری ایران باستان، به عظمت و قدرت شهرت داشت. اعتقاد بر این است که این شهر با گنجینههای عظیمی از جمله طلا، جواهرات گرانبها و مصنوعات زینتی آراسته شده است. با این حال، قسمت بزرگی از تخت جمشید توسط اسکندر مقدونی ویران شد و مکان و سرنوشت دقیق گنجینههای آن همچنان یک راز باقی مانده است.
گنج های پنهان ایران: جواهرات نادرشاه
نادرشاه، فرمانروای قدرتمند ایرانی در قرن هجدهم، مجموعه عظیمی از جواهرات و اشیای گرانبها را از طریق فتوحات خود جمعآوری کرد. گفته میشود که خزانه او دارای ثروتهای باورنکردنی از جمله الماس کوه نور بود که بعدها به موزه جواهرات سلطنتی بریتانیا راه یافت.
گنجینههای باقیمانده از نادرشاه، از جمله مجموعههای افسانهای یاقوت و زمرد او از گنج های گمشده ایران هستند که پنهان یا مفقود شدهاند.
گنج های پنهان ایران: گوی طلایی شاه عباس
شاه عباس اول، یکی از بانفوذترین فرمانروایان سلسله صفویه، به عشق به هنر و سبک زندگی اشرافی شهرت داشت. گفته میشود که او دستور به ساخت یک کره طلایی پوشیده از جواهرات به شمایل کره زمین داده بود که در بالای کاخ او در اصفهان نصب شده بود. با این حال این گوی طلایی به یکی از گنج های گمشده ایران تبدیل شد که سرنوشت آن تا به امروز ناشناخته است و رمز و راز و جستوجو برای یافتن مکان آن همچنان باقی است.
این مطالب هم جالبه: