۱۴ ویژگی افراد کاریزماتیک که مثل آهنربا دیگران را به خود جذب می کنند!
ویژگی افراد کاریزماتیک: کاریزما جاذبه ای فردی است که اثری اجتماعی دارد. در حقیقت، افراد کاریزماتیک به دلیل داشتن ویژگی های ممتاز و منحصر به فرد، مورد پسند و تحسین افراد زیادی قرار می گیرند و به بیان ساده تر آنکه، این افراد جذابیت زیادی برای اطرافیان شان دارند. راز این جذابیت در ویژگی های رفتاری این افراد نهفته است و در حقیقت، افراد کاریزماتیک با رفتارهای خود دیگران را مجذوب می کنند. اما این ویژگی ها چه هستند؟
این هم جالبه: قورت دادن آدامس خطرناکه یا نه؟ چرا بچه های قدیم رو می ترسوندن؟
ویژگی افراد کاریزماتیک
شاید بعد از شنیدن کلمه کاریزما به یاد رهبران و مدیران بزرگ یا سیاستمداران پر نفوذی بیفتید که در دفتر خود مذاکرات بزرگی انجام داده یا پشت تریبون، جریانهای اجتماعی را شکل میدهند. کاریزما بهمعنای قدرت ذاتی افراد برای تأثیرگذاری بر دیگران و جذب اطرافیان است. در نتیجه به شما کمک میکند تا دوستداشتنی، تأثیرگذار، مهربان و صادق بهنظر برسید.
افراد کاریزماتیک از هوش هیجانی بالایی برخوردار بوده و با استفاده از فن بیان قوی خود، به خوبی میدانند که چگونه دیگران را هیجانزده، متقاعد و هدایت کنند. در بخش سبک زندگی از سری مطالب مهارت های زندگی با ۱۴ ویژگی افراد کاریزماتیک اشنا شوید. با مجله گفتنی همراه باشید.
این هم جالبه: نکات مهم زندگی برای خانم ها: ۹۸ درصد از زنان خیلی دیر می فهمند!
کاریزما چیست؟
ویژگی افراد کاریزماتیک: کاریزما به معنی میزان توانایی افراد در جذب و تأثیرگذاری بر روی دیگران است. سه عنصر اصلی کاریزما را در ادامه بیان میکنیم.
تأثیرگذاری بر دیگران
الهام بخشیدن به دیگران
ایجاد انگیزه و هیجان در دیگران
کلمه کاریزما ریشهای یونانی داشته و در زبان یونانی دو معنای مهم دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
«گرایشی است که دیگران با اختیار خودشان بهفردی دارند» (Favor Freely Given)
«موهبت جذابیت و افسونگری» (Gift of Grace)
۱۴ ویژگی افراد کاریزماتیک
با اینکه در تعریفهای کهن یونانی از کاریزما، این توانمندی ذاتی و بهشکل موهبت الهی در نظر گرفته شدهاست، اما از نظر تمام نظریهپردازان، افزایش کاریزما امکانپذیر است و یادگیری مؤلفههای شخصیت کاریزماتیک میتوانیم یادبگیریم که چگونه کاریزماتیک باشیم.
در یک پژوهش، میزان نمره مخاطبین به توانمندی رهبری مدیرانی که ویژگیهای افراد کاریزماتیک را تمرینکرده بودهاند، تا ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده بود. این نتیجه در مطالعههای دیگر نیز تأیید شده است. البته در صورت نبود اخلاق انسانی، روی منفی توانمندی کاریزما در افراد خودشیفته دیده میشود. این افراد با استفاده از شخصیت کاریزماتیک خود، دیگران را مجبور به انجام فعالیتهای مختلف کرده و از اطرافیان خود سوءاستفاده میکنند.
این هم جالبه: شکل عشق و رابطه جنسی در آینده چطوری میشه؟+ عکس
۱- شنونده ی خوبی هستند
ویژگی افراد کاریزماتیک: شاید تصور کنید صحبت های یک شخص است که او را به فردی کاریزماتیک تبدبل می کند، اما حقیقت آن است که بخش زیادی از این مسأله مربوط به زمانی است که شخص در مرکز توجه قرار ندارند. وقتی به افراد کاریزماتیک نگاه می کنیم، متوجه می شویم که در واقع آن ها با رفتار خود کاریزماتیک بودن شان را به دیگران ثابت می کنند. وقتی به دیگران نشان دهید که به آن ها توجه دارید، احساس بهتری نسبت به شما خواهند داشت. به همین دلیل است که افراد کاریزماتیک شنونده های بسیار خوبی هستند. رفتارهایی مثل حفظ ارتباط چشمی، خم شدن رو به جلو و کار نکردن با تلفن همراه باعث می شود شخص گوینده متوجه شود به او با دقت گوش می دهید.
۲- سوال می پرسند| ویژگی افراد کاریزماتیک
ویژگی افراد کاریزماتیک: یک شنونده ی فعال در زمان صحبت کردن شخص مقابل تنها منتظر آن نیست که زمان بگذرد تا بتواند دوباره صحبت کند، بلکه سعی می کند صحبت های شخص مقابل را واقعا متوجه شود. گوش دادن تنها به معنای شنیدن کلمات نیست، بلکه رمزگشایی از صحبت های شخص گوینده هم اهمیت دارد. شما در مقابل باید درباره ی چیزی بپرسید که اطلاعات بیشتری از شخص مقابل به دست دهد یا شفافیت بیشتری ایجاد کند. با پرسیدن سوال می توانید مطمئن شوید صحبت های شخص مقابل را به درستی متوجه شده اید. این کار به شما کمک می کند او را بهتر درک کنید و به شخصی کاریزماتیک تبدیل شوید.
۳- صدای خود را به گوش دیگران می رسانند
ویژگی افراد کاریزماتیک: افراد کاریزماتیک شنونده های خوبی هستند اما برای آنکه شنیده شوند صحبت های دیگران را هم قطع می کنند. اما این کار باید به شکل خوشایند و مناسبی انجام شود. پس تنها زمانی حرف دیگران را قطع کنید که ایده ی خوبی برای مطرح کردن دارید و آن را به شکل مثبتی انجام دهید. اگر دیگران را تحسین کنید یا به آن ها روحیه دهید، از قطع کردن صحبت هایشان ناراحت نخواهند شد. علاوه بر این، به اندازه ی کافی بلند صحبت کنید تا تأثیر لازم را داشته باشد. افراد کم حرف مجبورند صدایشان را به قدری بالا ببرند که در نظرشان شبیه به فریاد زدن است اما در واقع چنین صدایی برای دیگران عادی است.
این هم جالبه: بهترین روش جرم گیری دندان در خانه برای افرادی که هزینه دندانپزشکی ندارند+ نحوه انجام
۴- احساسات شان را نشان می دهند
ویژگی افراد کاریزماتیک: افرادی که شخصیت کاریزماتیکی دارند زمانی که احساسات شان را بیان می کنند چهره ی بی حالتی ندارند. هر احساسی که دارید باید روی چهره ی شما دیده شود و با صحبت هایتان مطابقت داشته باشد. افراد کاریزماتیک وقتی خوشحال هستند لبخند می زنند و وقتی ناامید هستند حالت هایی از عصبانیت دارند. مردم مایلند حالت های شما بشناسند، بنابراین نشان دادن احساسی که دارید به شما کمک خواهد کرد با دیگران بهتر ارتباط برقرار کنید.
۵- عکس العمل های خود را کنترل می کنند
ویژگی افراد کاریزماتیک: به عبارتی دیگر، اینکه قادر باشید آگاهانه احساسات تان را متناسب با هر موقعیتی از صافی بگذرانید، از شما شخصیتی کاریزماتیک خواهد ساخت. در حقیقت نباید هر چیزی که به ذهن تان می رسد یا هر احساسی که دارید را فوراً نشان دهید.
۶- حتی بدون لبخند زدن هم خوشحال به نظر می رسند
ویژگی افراد کاریزماتیک: همه ی ما یک چهره ی بی حالت داریم یعنی بدون هیچ احساسی در چهره، به نقطه ای خیره می شویم اما بعضی افراد به طور کلی چهره ی شادتری دارند. اگر چهره ی دوستانه و بامحبتی داشته باشید، خوش برخوردتر و خونگرم تر به نظر می رسید. اما اگر حتی زمانی که کاملا شاد هستید چهره ی عبوسی داشته باشید، دیگران از شما دوری خواهند کرد. خود را در آینه تماشا کنید. اگر چهره ی بی حالت شما ناراحت به نظر می رسد، آگاهانه تلاش کنید آن را تغییر دهید. همین تغییر کوچک نتایج بزرگی خواهد داشت. وقتی تغییرات کوچکی در حالات چهره و نحوه ی نشستن یا ایستادن خود ایجاد می کنید، این مسأله سیلی از مواد شیمیایی را وارد سیستم بدنی شما می کند و احساس شما را تغییر می دهد. چهره ی دوستانه ی شما نگرشی شاد در شما ایجاد می کند.
۷- همدردی خود را بدون بیان کردن آن نشان می دهند
ویژگی افراد کاریزماتیک: افراد کاریزماتیک نه تنها در زمان صحبت کردن، بلکه زمانی که شنونده هستند هم احساسات خود را نشان می دهند، به ویژه احساساتی را که مربوط به صحبت های شخص مقابل می شوند. افراد کاریزماتیک زمانی که کسی درباره ی موضوع ناراحت کننده ای صحبت می کند لبخند نمی زنند. در واقع بدون آنکه شاید حتی کلمه ای را به زبان بیاورید چهره ی شما می بایست ناراحتی و همدردی تان را نشان دهد. به این ترتیب شخص مقابل می تواند پیوند میان خودش و شما را احساس کند.
۸- شکل حرکت دست هایشان رو به بالا و تأثیر گذار است
ویژگی افراد کاریزماتیک: در زبان بدن، آن دسته از حرکاتی که رو به بالا هستند مثل بالا نگهداشتن سر، بالا کشیدن گوشه های دهان و بالا بردن بازوها برای حرکات دست ها، شما را شخصی شادتر و مثبت تر نشان می دهند. نه تنها در اینصورت برای دیگران شخص جالبی به نظر می رسید بلکه این احساس در خود شما هم به وجود خواهد آمد. این حرکات مواد شیمیایی ای شبیه به هورمون اندورفین در بدن تولید می کند که باعث بهبود روحیه می شود.
۹- ارتباط چشمی خود را حفظ می کنند بدون آنکه حالت نامناسبی داشته باشند
ویژگی افراد کاریزماتیک: تماس چشمی متمرکز نشان می دهد کاملا به صحبت های شخص مقابل گوش می دهید و توجه دارید. اما اگر نگاه تان خیره باشد شخص گوینده احساس ترس یا معذب بودن می کند. البته کار دشواری است و مرز میان تماس چشمی مناسب و خیره شدن بسیار باریک است. اما افراد کاریزماتیک نه فقط از قدرت تماس چشمی بلکه از لبخند زدن و تکان دادن سر هم استفاده می کنند.
این هم جالبه: بهترین رابطه زن و شوهر در شب: قبل خواب این 5 کار را با شوهرت انجام بده!
۱۰- در خواندن احساسات دیگران مهارت دارند
ویژگی افراد کاریزماتیک: یکی از مهارت های افراد کاریزماتیک، تنظیم احساسات خود متناسب با موقعیت های مختلف است. اما تا زمانی که از صحبت های دیگران به احساسات آن ها پی نبرید قادر نخواهید بود خود را با موقعیت مورد نظر وفق دهید. تنها به حالات چهره ی افراد اکتفا نکنید چون اولین چیزی است که افراد تلاش می کنند برای پنهان کردن احساسات شان آن را کنترل کنند. افراد کاریزماتیک به چیزی فراتر از حالت های صورت شخص مقابل توجه دارند و به دنبال سرنخ های ظریف و تناقض ها هستند. برای مثال، ممکن است متوجه مصنوعی بودن لبخند شخص مقابل شوید یا این نکته را در نظر داشته باشید که عصبی بودن شخص مقابل می تواند ناشی از ناراحتی زیاد او باشد.
۱۱- زمان زیادی را صرف سلام و خداحافظی با دیگران می کنند
ویژگی افراد کاریزماتیک: اگر زمانی زیادی را صرف سلام و احوالپرسی یا خداحافظی با دیگران کنید، این کار نشان می دهد شما واقعا از دیدن آن ها هیجان زده هستید و رفتارهایتان صرفا بر اساس آداب و تشریفات نیست. این زمان را صرف کنید و واقعا با شخص مقابل ارتباط برقرار کنید و از او بخواهید درباره ی خود صحبت کند. وقتی به کسی احساس ویژه بودن می دهید، این کار شما را هم ویژه نشان می دهد.
۱۲- تنها با عده ای خاص ارتباط برقرار نمی کنند
ویژگی افراد کاریزماتیک: اگر با افرادی از نسل ها و فرهنگ های مختلف ارتباط برقرار کنید، این کار از شما شخصیتی کاریزماتیک می سازد. هرچه با افراد بیشتری ارتباط برقرار کنید، بیشتر به متفاوت بودن آدم ها پی می برید. همه ی افراد عکس العمل های یکسانی ندارند. به این ترتیب شما این توانایی را به دست می آورید که خود را با موقعیت های مختلف بهتر وفق دهید.
۱۳- از تأثیر دست ها غافل نمی شوند
ویژگی افراد کاریزماتیک: زمانی که از ملاقات با کسی لذت برده اید یا سخنرانی او را دوست داشته اید، با یک تماس مختصر در «منطقه ی امن» او (از نوک انگشتان تا آرنج ها) می توانید خود را تبدیل به شخصی به یادماندنی کنید. این کار خونگرمی و مهربانی شما را نشان می دهد و باعث می شود شخص مقابل احساس ویژه بودن کند. البته در محیط های کاری باید رفتار حرفه ای داشت و اگر در محل کار شما هر شکلی از تماس غیر قابل قبول است، از این کار پرهیز کنید.
۱۴- تصور دقیقی ایجاد می کنند
ویژگی افراد کاریزماتیک: اگر در زمان صحبت کردن تصویر دقیق تری به وجود آورید دیگران صحبت هایتان را بهتر به خاطر خواهند آورد. برای مثال زمانی که شیئی را با جزئیات توصیف کنید در مقایسه با زمانی که تنها توضیحی کلی درباره ی آن بدهید، دیگران بعدها آن شی را دقیق تر به خاطر خواهند آورد. افراد کاریزماتیک هم با مثال زدن و به وجود آوردن یک تصویر، شنوندگان را مجذوب صحبت هایشان می کنند.
کارهایی که باید برای داشتن شخصیت کاریزماتیک انجام دهید
۱. بهتر گوش کنید
ویژگی افراد کاریزماتیک: افرادی که شخصیت کاریزماتیک دارند در حین ارتباطگیری واقعا به صحبت شما گوش میدهند. اگر میخواهید بیشتر اینگونه باشید، باید تمرین کنید بیشتر گوش دهید و کمتر صحبت کنید. مطمئن باشید اصلا آسان نیست.
برخی از افراد مشکل زیادی با گوش دادن به حرفهای دیگران دارند و بدون اینکه متوجه باشند، مدام وسط حرف دیگران میپرند. آنها ممکن است بیش از حد در مورد زندگی و تجربیات خود هیجانزده باشند که اغلب هنگام گفتگو با دیگران گوی سبقت را از آنان بربایند. این واقعاً بد است، و همه باید تمرین کنیم شنوندهی بهتری باشیم.
۲. بیشتر دهنده باشید تا گیرنده
ویژگی افراد کاریزماتیک: اگر میخواهید شخصیت کاریزماتیک داشته باشید، خودخواه نباشید. زمان بیشتری را صرف کمک کردن به دیگران، و زمان کمتری را صرف چیزهایی کنید که فکر میکنید باید آنها را به دست آورید. شاید بتوانید به یک مؤسسه خیریه کمک کنید یا برای همسایگانتان کارهایی انجام دهید.
با توجه به اینکه جامعهای که در آن زندگی میکنیم ممکن است این را به طور مداوم به ما القا کند که باید همهچیز را برای خودمان نگه داریم، برای به دست آوردن صفت ازخودگذشتگی به تمرین نیاز داریم. بخشندگی همچنین روش خوبی برای تقویت جنبههای کاریزماتیک شخصیت شماست.
۳. پذیرای تغییر باشید
ویژگی افراد کاریزماتیک: تغییر آسان نیست، اما برای اینکه کاریزماتیک باشید، باید یاد بگیرید چگونه با اتفاقاتی که در اطرافتان میافتد، سازگار شوید. در ابتدا یاد بگیرید چگونه بهجای قضاوت درباره دیگران، نظرات آنها را بپذیرید. هر فرد یک شخص مستقل و سزاوار احترام است، حتی زمانی که شما با آنها موافق نباشید. تغییر یک فکر، تغییر محیط در صورت لزوم، و حتی تغییر در زندگی شخصی خود را بپذیرید. افراد قدرتمند میتوانند این کار را انجام دهند.
۴. سعی کنید مثبتاندیش باشید
ویژگی افراد کاریزماتیک: نگرش مثبت یکی دیگر از ویژگیهای افرادیست که کاریزما دارند. اگرچه نمیتوان در هر لحظه از زندگی خود مثبتاندیش بود، تلاش برای داشتن نگرش مثبت، هر زمان که بتوانید و امکانپذیر باشد، خوب است. این نگرش باعث میشود احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید. وقتی ناامید میشوید باعث میشود حس کنید در دنیا امید وجود دارد. روی احساسات مثبت خود کار کنید تا ببینید این کار طرز فکر شما و دیگران را تغییر خواهد داد یا نه.
جمع بندی
ویژگی افراد کاریزماتیک: حرکت به سمت ساختن شخصیت کاریزماتیک برای هرفردی مفید است، زیرا تأثیرگذاری مثبت، خوب گوش دادن به دیگران و مهربان بودن هیچ ضرری ندارد. در واقع، این نوع رفتارهای شخصیت کاریزماتیک میتواند زندگی فرد را تا حد زیادی بهسمت بهتر شدن سوق دهد. میتوانید در مسیر تمرین برای تبدیل شدن به یک شخصیت کاریزماتیک خودتان را هم بهتر بشناسید.
این مطلب هم جالبه: طرز تهیه کیک آنشرلی که خیلی ساده درست میشه!
جمعبندی شیوههای افزایش کاریزما در یک نگاه
ویژگی افراد کاریزماتیک: تا اینجا یادگرفتیم که کاریزما چیست و چگونه میتوانیم کاریزماتیک باشیم، حال در جدول زیر، تمام تکنیکهای افزایش کاریزما گردآوری شده است.
تکنیکهای افزایش کاریزما | ||
قوانین نانوشته افزایش کاریزما | بهصحبت گرفتن افراد کمحرف | بدگویی نکردن از دیگران |
ورود نکردن به موضوعات چالشبرانگیز | نخندیدن به اشتباهات دیگران | |
بیان ویژگیهای مثبت دیگران | توجه به قدرت کلمات | |
بهکار بردن خاطرات گذشته | تحسین کردن | |
بهخاطر سپردن و بیان نام مخاطب | حساسیت اجتماعی | |
تناسب رفتار و گفتار | کنترل اجتماعی | |
پاسخهای کامل | متانت اجتماعی | |
قصهگویی | خوشرویی | |
سورپرایز کردن | ||
فنبیان قوی | بهخاطر سپردن جزئیات | استفاده از حکایات |
بیان هیجانی در چهره | گفتوگوی قابل فهم | |
استفاده از عناصر صدا | تلفظ روشن | |
استفاده از استعاره | وقفه بهموقع | |
تقویت مثبتگرایی | استفاده از حکایات | ورزش |
گفتوگوی قابل فهم | نوشتن افکار سپاسگزاری | |
تلفظ روشن | مقایسه نکردن خود با دیگران | |
وقفه بهموقع | پوشیدن لباس مناسب | |
بیان ویژگیهای مثبت دیگران | ||
حضور کامل | بیصدا کردن وسایل الکتریکی | ایجاد وقفههای دو ثانیهای |
راحتی فیزیکی | فکر نکردن به پاسخ | |
تواضع | ذهنآگاهی قبل از جلسه | بیان نقاط مثبت موجود |
زیادهروی نکردن در بیان موفقیتها | سپاسگزاری از فعالیتهای دیگران | |
تشکر از افراد دخیل در موفقیتها | تحسین موفقیتهای دیگران | |
ایجاد ارتباط غیرکلامی | بیان نقاط مثبت موجود | ارتباط چشمی معنادار |
سپاسگزاری از فعالیتهای دیگران | بزرگتر نشان دادن خود | |
تحسین موفقیتهای دیگران | تحرک داشتن | |
خم شدن بهسمت مخاطب | لبخند زدن | |
سرتکان دادن | استفاده از دستها | |
هوش هیجانی بالا | ادراک و توجه به هیجانات | مهارتهای اجتماعی |
کنترل و تنظیم هیجانات | همدلی | |
شناخت خود | انگیزه | |
افزایش اشتیاق و انگیزه | هدفگذاری | تعریف موفقیتها |
تجزیه اهداف | جشن گرفتن موفقیتها | |
ثبت موفقیتها | ||
تقویت اعتمادبهنفس و قاطعیت | کنترل سرعت حرف زدن | مقایسه نکردن خود با دیگران |
تمرکز بر مطلب | مقابله با افکار سرزنشکننده | |
خواب کافی | ||
کاهش استرس | نوشیدن آب | تنفس عمیق و دیافراگمی |
گوش دادن به موسیقی آرامشبخش | جویدن آدامس | |
تمرینات ذهنآگاهی کوتاه | ||
مهارت ارتباط کلامی | سؤالات با پایان باز | کنار گذاشتن افکار غالبی ناعادلانه |
احترام به احساسات دیگران | بهاشتراک گذاشتن حوزههای مورد علاقه | |
ایجاد اعتماد | گفتگوی باز | بیان دردها و آسیبپذیریها |
احترام به مخاطب | استقبال از تجربیات جدید | |
مشخص کردن مرزها | پذیرش اشتباهات | |
صحبت در مورد نگرانی ها | پایبندی به تعهدها |
معمولاً افراد دارای شخصیت کاریزماتیک ویژگیها و رفتارهای خاصی را از خود نشان میدهند که باعث جذب افراد بسیاری به آنها میشود. هرکسی می تواند با انجام تمرینات خاصی به این شخصیت برسد. در این مطلب توضیح دادیم شخصیت کاریزماتیک چیست و چگونه تشخیص داده میشود، همچنین کارهای لازم برای تبدیل شدن به یک شخصیت کاریزماتیک را ذکر کردیم. اگر سؤال یا نظری دربارهی این مطلب دارید، با ما در میان بگذارید.
این مطالب هم جالبن:
کدر شدن ظروف در ماشین ظرفشویی + راهحل
با همسر بدبین چطور رفتار کنیم؟
رازهای مهم زندگی که نباید به هیچکس بگویید!
نشانه های مرد وفادار: مردانی که هرگز خیانت نمیکنند را بشناسید!