سلامتدرمان خانگی و گیاهان دارویی

تاثیر خاکشیر بر بهبود عملکرد کبد + تایید علمی و روش مصرف اصولی

بهبود عملکرد کبد با خاکشیر: خاکشیر گیاهی یکساله یا دو ساله از تیره شب بویان است که در اصطلاح عامیانه به آن خاکشی نیز می گویند و در دشت و کوهستان ها می روید. تخم این گیاه ریز و کمی دراز است و به دو رنگ قرمز و قهوه ای وجود دارد که رنگ قرمز آن طعم تلخی دارد.

با مطلب بهبود عملکرد کبد با خاکشیر و یک درمان خانگی از بخش سلامت مجله اینترنتی گفتنی همراه باشید.

این هم مفیده: راهکارهای معجزه آسا برای درمان واریس پا

ارزش غذایی (100 گرم) خاکشیر

  • کالری :0
  • پروتئین :27.5 گرم
  • چربی :33 گرم
  • فیبر :0

بهبود عملکرد کبد با خاکشیر

خاکشیر که با نام علمی آن “Descurainia sophia” شناخته می‌شود، گیاهی جزو خانواده «براسیکاسه» محسوب می‌شود. خاکشیر از دیرباز به عنوان بخشی از درمان‌های خانگی در طب چینی، هندی و ایرانی مورد استفاده قرار گرفته است.

به طور معمول، دانه‌های خاکشیر برای رفع یبوست، تخفیف علائم آسم و سرفه‌های شدید استفاده می‌شود؛ همچنین گل و برگ این گیاه نیز به عنوان یکی از منابع مناسب ویتامین C در نظر گرفته می‌شود. بررسی‌ها بیانگر این است که مصرف عصاره دانه‌های این گیاه سبب بهبود سطوح آنزیم‌های کبدی ALT, AST, ALP می‌شود. همچنین کاهش سطح «بیلی‌روبین تام» و کاهش سطح ماده «مالون دی‌آلدئید» “MDA” به عنوان یک نشانگر التهاب درونی و آسیب اکسیداتیو در بیماران مبتلا به آسیب کبدی شده است.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، به دلیل اینکه در شرایط اختلالات کبدی مانند کبد چرب نیز با سطوح افزایش‌یافته و مختل آنزیم‌های کبدی مواجه هستیم، احتمال دارد مصرف خاکشیر بتواند در فرآیند کنترل التهاب ناشی از کبد چرب کمک‌کننده باشد. می‌بایست دقت شود که به این منظور، مصرف خاکشیر نباید به صورت شربت‌های قندی و شیرین صورت گیرد؛ چرا که دریافت بالای قندهای ساده و شیرینی‌جات مانند شربت‌های فروکتوز از اصلی‌ترین علل ابتلا و تشدید کبد چرب به حساب می‌آید.

مصرف خاکشیر می‌تواند در کنار درمان‌های اصلی بهبود کبد چرب، به عنوان جزئی از طب مکمل در بهبود التهاب کبدی کمک‌کننده باشد.

بهبود عملکرد کبد با خاکشیر 1

این هم جالبه: درمان نیش پشه آئدس: پشه آئدس به تهران رسید!+ عکس

عوارض و مضرات خاکشیر

اگر این گیاه دارویی را در حد اعتدال مصرف کنید خطری برایتان ندارد؛ ولی برای برخی از افراد، مصرف زیاد آن ممکن است باعث سردرد یا استخوان‌درد شود. افرادی که دچار سردرد می‌شوند می‌توانند این شربت را به همراه کتیرا مصرف کنند. افرادی که دچار استخوان‌درد می‌شوند یا بلغمی هستند و یا به بیماری‌های مثل روماتیسم دچارند، نباید از این گیاه استفاده کنند. طبع سرد و تر خاک شیر باعث بروز این مشکل می‌شود. این افراد نباید زیاد خاک شیر مصرف کنند.

اگر بعد از مصرف خاکشیر دچار عوارض شدید، حتما با متخصص طب سنتی مشورت کنید.

مصرف خاکشیر در بارداری

هیچ تحقیقات علمی ثابت نکرده است که مصرف متعادل و کم خاک شیر برای حاملگی ضرر دارد؛ اما بهتر است این شربت را زیر نظر پزشکتان میل کنید. از آن جایی که خاک شیر در ماه آخر بارداری باعث القای زایمان و آمادگی رحم برای زایمان می‌شود، ممکن است پزشکتان توصیه کند مصرف خاکشیر برای باز شدن دهانه رحم را شروع کنید.

 

این مطالب هم جالبن:

علائمی که در سوزش زبان در طب سنتی باید خیلی جدی بگیرید!

خواص درمانی پسته در طب سنتی؛ از این آجیل گرانقیمت نگذرید!!!

بیماری اوتیسم چیست + علائم و نشانه ها

درمان سریع کم خونی با روشهای خانگی!!!

خواص شگفت انگیز خرما برای آقایان!

برای جلوگیری از یائسگی زودرس چه بخوریم چه نخوریم؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + شانزده =

دکمه بازگشت به بالا