;
سرگرمی

داستان ضرب المثل تو بِدَم، بمیر و بِدَم | پسر تنبلی که از صاحب کارش می خواست خوابیده کار کند!

داستان ضرب المثل تو بِدَم، بمیر و بِدَم: مردی بود که پسر جوانی داشت که به سن کار رسیده بود اما پسر تنبلی می‌کرد و سرکار نمی رفت. هر روز پدر شغلی را انتخاب می کرد ولی پسر با بهانه ای آن را رد می کرد.

اینم جالبه: بازی فکری: با دلیل بگویید کدام فرد مسوول دزدی پول ها از گاوصندوق می باشد؟

داستان ضرب المثل تو بِدَم، بمیر و بِدَم

مردی بود که پسر جوانی داشت که به سن کار رسیده بود اما پسر تنبلی می‌کرد و سرکار نمی رفت. هر روز پدر شغلی را انتخاب می کرد ولی پسر با بهانه ای آن را رد می کرد. به این ترتیب پسر شانه از زیر بار کار کردن خالی می کرد و دوباره روز از نو روزی از نو و با تنبلی روز را به شب می رساند.

پدر که از این وضعیت خسته شده بود روزی در کنار دوستانش شروع به درددل کردن کرد.او از اوضاع نا به سامان پسر و دل نگران خودش گفت. مرد آهنگری صحبت های پدر را شنید به نزد مرد رفت و گفت او می تواند با پسر راه بیاید و پسر را سر کار نگه دارد.

کار آهنگری

پدر خوشحال شد و به خانه رفت و به پسر گفت که برایش کاری پیدا نموده است و از فردا باید سر کار برود پسر با بی میلی قبول کرد و فردا صبح آن روز به نزد آهنگر رفت در مغازه به او آن‌قدر کار سپردند که تا شب فرصت تنبلی نداشت، چند روزی به همین روال گذشت تا این که کار سبک تر شد. دوباره پسر فرصت از زیر کار در رفتن رو پیدا کرد و از هر فرصتی برای تنبلی استفاده می کرد.

داستان ضرب المثل تو بِدَم، بمیر و بِدَم 1

در یکی از روزهایی که کار کم‌تر بود استاد آهنگر به پسر گفت برود و مواظب باشد تا کوره خاموش نشود.  پسر به سمت کوره رفت و پشت دم ایستاد.  او هر چند دقیقه یک بار دم را می فشرد تا آتش کوره جان بگیرد. بعد از مدت کوتاهی پسر خسته شد و خطاب به آهنگر گفت می شود بنشینم و دم را بزنم.  آهنگر اجازه داد پسر نشست و با یک دست مشغول به کار شد.

باز هم چند دقیقه ای نگذشت که باز پسر تنبل استاد را خطاب قرار داد و گفت: استاد لم بدهم . استاد کمی شاکی شد ولی باز هم اجازه داد . در نهایت پسر جوان و تنبل که خسته شده بود خمیازه ای کشید و گفت اوستا دراز کشیده بدمم؟ آهنگر از دست پسر تنبل به ستوه آمد و با عصبانیت گفت تو بدم ، بمیر و بدم…..

کاربرد ضرب المثل تو بِدَم، بمیر و بِدَم

این ضرب المثل زمانی استفاده می شود که فردی از زیر مسئولیتی که بر عهده اوست به نحوی بخواهد در برود و بهانه بیاورد. معنی این ضرب المثل این مفهوم را به آدم تنبل و بهانه گیر می رساند که تو نمی توانی از زیر کار در روی و در هر شرایطی که برایت پیش بیاید موظفی کارت را انجام دهی.

امیدواریم از داستان ضرب المثل تو بِدَم، بمیر و بِدَم لذت برده باشید. شما هرروزه در مجله اینترنتی گفتنی مطالب متنوعی از انواع حکایت و ضرب المثل و داستان را می توانید ببینید و لذت ببرید. همچنین می توانید در شبکه های اجتماعی مانند Entertainment اینستاگرام و فیس بوک گفتنی ما را دنبال کنید.

 

این مطالب هم جالبن:

ضریب هوشی خودت رو با به دست آوردن معادله هوش ریاضی ارزیابی کن

مهتاب منصوری

مهتاب هستم، فارغ التحصیل رشته گرافیک از دانشگاه سوره تهران علاقه بسیاری به شخصیت های کارتونی و انیمیشنی دارم و اوقات فراغتم رمان های عاشقانه رو دوست دارم مطالعه کنم. من از زمستان 1402 به خانواده گفتنی پیوستم و در همین مدت کوتاه خیلی چیزها یاد گرفتم و دوست دارم مهارت هام رو روز به روز افزایش بدم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − ده =

دکمه بازگشت به بالا