سلامتتناسب اندام و تغذیه

برای کاهش خطر ابتلا به دیابت در دوران بارداری، مصرف سیب زمینی را کاهش دهید!

خطر ابتلا به دیابت با مصرف سیب زمینی: زنان بارداری که سابقه ابتلا به دیابت نوع اول در خانواده خود دارند توصیه می شود سیب زمینی را کاملا پوست بکنند. در کشورهایی که میزان مصرف سبزیجات ریشه ای بالا است میزان ابتلا به دیابت نوع اول هم بالا است.با بخش سلامت از سری مطالب تناسب اندام و تغذیه در مجله گفتنی همراه باشید.

این مطلب را هم ببینید: فواید ماکارونی غنی شده و چقدر ارزش غذایی دارد؟

خطر ابتلا به دیابت با مصرف سیب زمینی

نتایج تحقیقات دانشمندان استرالیایی نشان داده است که مصرف زیاد سیب زمینی توسط زنان باردار خطر ابتلا به دیابت نوع اول را در فرزندان افزایش می دهد.

پژوهشگران موسسه بین المللی دیابت در ملبورن معتقدند که ماده سمی بافیلومایسین که در سیب زمینی و دیگر سبزیجات ریشه ای یافت می شود می تواند در کودکانی که زمینه ابتلا به دیابت نوع اول را دارند باعث بروز این بیماری شود.

خطر ابتلا به دیابت با مصرف سیب زمینی-1

این مطلب را هم ببینید: برای کاهش اثر مخرب پرخوری این خوراکی ها را بعدش مصرف کنید!

مبتلایان به دیابت نوع اول با این بیماری متولد می شوند در حالی که دیابت نوع دوم با چاقی و شیوه زندگی مرتبط است.

مبتلایان به دیابت نوع اول باید از نظر قند خون و انسولین تحت نظر قرار گیرند. این افراد بیشتر در معرض خطر نابینایی، قطع عضو، بیماری کلیوی و قلبی قرار دارند.

محققان دریافتند موشهای بارداری که مقادیر اندکی بافیلومایسین دریافت کردند احتمال اینکه نوزادان آنها بعدها به دیابت نوع اول دچار شوند بیشتر است.

بین 5 تا 10 درصد از مردم حامل ژنی هستند که آنها را مستعد ابتلا به دیابت نوع اول یا دیابت وابسته به انسولین می کند. 15 درصد از استرالیایی ها به این بیماری مبتلا هستند و معمولا در کودکان 5 تا7 سال یا در دوران بلوغ تشخیص داده می شود.

پل زیمت بیوشیمیدان و مدیر موسسه بین المللی دیابت گفت:نتایج این مطالعه را قابل کاربرد در مورد تمام زنان باردار نیست.

تنها کسانی که از نظر ژنتیکی در برابر این عامل محیطی آسیب پذیر هستند به دیابت نوع اول دچار می شوند. بنابراین بیشتر مردم می توانند بدون نگرانی سیب زمینی بخورند.

خطر ابتلا به دیابت با مصرف سیب زمینی-2

این مطلب را هم ببینید: بهترین منبع پروتئین برای جایگزین گوشت سفید!

از آنجایی که دستگاه ایمنی بدن جنین کاملا تکامل نیافته بیشتر از یک کودک در معرض خطر است.

زیمت گفت:مرتبط دانستن دیابت با تغذیه باعث تغییر نگرش نسبت به این بیماری خواهد.

13 درصد از سیب زمینی های عرضه شده در بازار استرالیا حاوی ریشه است که نشانه وجود بافیلومایسین است. این ماده سمی با پختن نابود نمی شود.

بالاترین میزان ابتلا به دیابت در جهان متعلق به کشور فنلاند و ایالت ساردنی در ایتالیا است. فنلاندی ها خیلی سیب زمینی می خوردند و ساردنی ها هم چغندر زیاد مصرف می کنند معمولا این دو نوع سبزی این نوع آلودگی را دارند.

زیمت به زنان بارداری که سابقه ابتلا به دیابت نوع اول در خانواده خود دارند توصیه کرد سیب زمینی را کاملا پوست بکنند. در کشورهایی که میزان مصرف سبزیجات ریشه ای بالا است میزان ابتلا به دیابت نوع اول هم بالا است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 5 =

دکمه بازگشت به بالا