;
تناسب اندام و تغذیهسلامت

چرا با اینکه کم می خورم چاق می شوم؟!

افزایش وزن ناگهانی و غیرقابل توضیح منجر به افزایش توده بدن می شود. بسیاری از افراد ممکن است با این اتفاق نگران شوند و بخواهند بدانند چرا علی رغم عدم تغییر در رژیم غذایی دچار چنین مشکلی شده اند. آن ها ممکن است در مورد دلایل این افزایش تعجب کنند، حتی اگر تغییر خاصی در رفتار غذایی یا کاهش فعالیت بدنی وجود نداشته باشد.

در این قسمت از سلامت، ما به 9 دلیل اشاره می کنیم که می تواند هشدار دهنده و علت افزایش وزن ناگهانی تان باشد. وب سایت گفتنی را دنبال کنید.

این مطلب را هم بخوانید: بهترین دمنوش برای کبد چرب؛ چاقی و کم تحرکی!

افزایش وزن ناگهانی

افزایش وزن ناگهانی، می تواند خیلی از ما را ناامید کند، به خصوص اگر در حال رژیم گرفتن باشیم و به تازگی ورزش را شروع کرده باشیم. قبل از نگرانی مطمئن شوید که در رژیم غذایی تان مشکلی وجود نداشته باشد. همچنین در طول دوره رژیم، بدن توقف های وزنی را تجربه می کند و این امری طبیعی است، اما اگر با وجود تمامی این ها، وزن تان مدام بالاتر رفت به موارد زیر توجه داشته و حتما به پزشک مراجعه کنید.

علل افزایش وزن ناگهانی:

یائسگی

استروژن پایین که به عوامل دیگری مانند کمبود خواب یا نوسانات خلقی مرتبط است، می تواند منجر به افزایش وزن حدود 0.8 کیلوگرم در سال بین 42 تا 50 سال شود. برای جلوگیری از هوس مکرر قند، در تماس با پزشک خود برای مشاوره در مورد رژیم غذایی خود تردید نکنید.

بیخوابی

کمبود خواب باعث افزایش وزن در سطوح مختلف می شود. این محرومیت می تواند منجر به تولید بیش از حد کورتیزون و انسولین شود و خطر تجمع پوندهای جدید را افزایش دهد. همچنین فریب دادن ذهن خسته با مصرف محصولات در دسترس (اغلب چرب یا شیرین) نیز آسان خواهد بود.

دیابت

این بیماری مزمن منجر به غلظت بیش از حد قند در خون می شود. انسولین که سطح قند خون را تنظیم می کند، گاهی اوقات به اندازه کافی مؤثر نیست یا به مقدار کافی وجود ندارد تا سطح قند خون به حالت عادی بازگردد. این تجمع می تواند منجر به افزایش وزن شود. مهم است که به پزشک خود مراجعه کنید، او یک برنامه سبک زندگی را برای شما تنظیم می کند که با شرایط شخصی شما سازگار باشد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

این بیماری هورمونی که تقریباً از هر 10 زن یک نفر را مبتلا می کند، منجر به افزایش سطح تستوسترون در خون می شود. زنان ممکن است از اختلالات تخمک گذاری و باروری، آکنه، ریزش مو، حساسیت مفرط و همچنین سندرم متابولیک (که می تواند باعث دیابت شود) رنج ببرند. بنابراین افزایش وزن نیز در این بیماری شایع است.

این را هم بخوانید: قرص آهن باعث چاقی خواهد شد؟ اگر چاقی یا اضافه وزن داریم چه کنیم؟

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید ممکن است مسئول افزایش وزن باشد.
کم کاری تیروئید نوعی اختلال در غده تیروئید واقع در گردن است. وقتی هورمون های تیروئید کافی تولید نمی کنید، برخی از عملکردهای بدن کند می شوند. این پدیده علائمی مانند خستگی جسمی و فکری، کندی ضربان قلب، یبوست، افزایش وزن، چرخه نامنظم زنانه، دمای بدن پایین یا حتی از دست دادن حافظه یا مشکل در تمرکز را به همراه دارد.

مشکلات کلیوی

هنگامی که کلیه ها به درستی کار نمی کنند، مایع را در خود نگه می دارند و سپس به بافت ها نشت می کنند. تورم معمولا در ساق پا، پا یا مچ پا ظاهر می شود. مشکلات کلیوی باعث افزایش وزن می شود، اما اختلالاتی مانند مشکل در ادرار کردن یا تمرکز، خستگی، از دست دادن اشتها، گرفتگی عضلات یا تحریک پذیری نیز می تواند منجر به افزایش وزن شود.

ترک سیگار

ترک سیگار (حتی اگر به طور منظم نباشد) اغلب منجر به افزایش وزن در ماه های بعد از ترک می شود. دو پدیده می توانند این رشد را توضیح دهند: نیکوتین موجود در سیگار، تا آن زمان، تمایل به کاهش احساس گرسنگی داشت. علاوه بر این، از شیر گرفتن یک دوره استرس زا است و ممکن است باعث شود یک فرد سیگاری سابق بیش از حد معمول غذا بخورد.

نارسایی قلبی

نارسایی قلبی زمانی رخ می دهد که قلب دیگر قادر به عملکرد صحیح نباشد. دیگر به طور موثر پمپاژ نمی کند و بقیه اندام ها دیگر مواد مغذی و اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. این بیماری منجر به تسریع ضربان قلب، تنگی نفس، درد در کبد، افزایش اندازه رگ‌های خونی و ظهور ادم می‌شود. این احتباس مایع افزایش وزن سریع را توضیح می دهد.

درمان های دارویی خاص

افزایش وزن می تواند از عوارض جانبی داروها باشد. این امر به ویژه در مورد برخی از قرص های ضد بارداری، داروهای ضد افسردگی، کورتیکواستروئیدها یا داروهای ضد روان پریشی صدق می کند.

این را هم بخوانید: چرا خوردن در اواخر شب باعث چاقی می شود؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + پنج =

دکمه بازگشت به بالا