;
بیماری هاسلامت

قرص آهن باعث چاقی خواهد شد؟ اگر چاقی یا اضافه وزن داریم چه کنیم؟

قرص آهن: آیا می دانید قرص آهن معادل چقدر گوشت می باشد؟ از آنجا که مکمل آهن می تواند موجب افزایش اشتها شود، ممکن است مقداری در افزایش وزن افراد تاثیر گذار باشد. آیا قرص آهن چاق کننده است؟ با بخش سلامت مجله گفتنی همراه باشید.

پیشنهاد می شود: اندومتریوز در زنان، قبل از این‌ که با چالش‌های بزرگی در زندگیتان برخورد کنید آن را بشناسید!

قرص آهن باعث چاقی خواهد شد؟

کم خونی ناشی از فقر آهن با افزایش سن ایجاد می شود و مصرف هر قرص آهن معادل 4 کیلوگرم گوشت قرمز آهن دارد. از علل ایجادکننده کم خونی می توان کمبودهای تغذیه ای، خونریزی، ناهنجاری های ژنتیکی، بیماری های مزمن و مسمومیت های دارویی را نام برد. کم خونی ناشی از فقر آهن در مناطق شمالی کشور به دلیل وجود یک نوع انگل که به انگل خون خوار معروف است، شیوع بیشتری دارد.

شاید جالب باشد: گیاه جوان کننده که پیری را به تعویق می اندازد: کشف جدید پژوهشگران دانشگاه بالتیک

کودکان در سن 2 سالگی به دلیل اینکه در معرض رشد قرار دارند و نیازهای بدنشان به خوبی تأمین نمی شود.دچار کم خونی های حاد می شوند، کودکان و دانش آموزانی که دچار کم خونی فقر آهن هستند، همیشه احساس خستگی و ضعف می کنند، این افراد اغلب از ورزش و فعالیت های بدنی دوری می کنند و در هنگام ورزش خیلی زود خسته می شوند، در این افراد تغییرات رفتاری به صورت بی حوصلگی و بی تفاوتی مشاهده می شود.

کم خونی فقرآهن به علت تأثیر بر قدرت یادگیری و کاهش آن، موجب افت تحصیلی دانش آموزان شود که این دانش آموزان باید از سنین 12 سالگی به بعد هفته ای 4 الی 5 وعده از گوشت در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

شاید جالب باشد: دمنوش های مفید برای مشکلات گوارشی یا عطش و تشنگی که بسیار مفید هستند!

قرص آهن1

مادران شیرده باید تا سن یک سالگی کودکانشان قرص آهن مصرف کنند،مادران باید به صورت مداوم از قرص های آهن استفاده کنند، زیرا کودک از مادر تغذیه می کند و اگر او دچار کمبود آهن باشد، کودک نیز به این عارضه دچار خواهد شد.همچنین مادران باردار نیز باید از ماه چهارم بارداری خود تا سن یک سالگی کودکانشان برای پیشگیری از کم خونی مصرف این قرص ها را در کنار قرص اسید فولیک ترک نکنند.

همچنین جالب است: تقویت مغز و هوش جنین: باید برای هوش جنین چه بخوریم؟

منظور از کم خونی های تغذیه ای کم خونی هایی است بر اثر دریافت ناکافی مواد مغذی ایجاد می شوند که برای درمان کم خونی بهترین و کم خطرترین راه استفاده از مکمل های خوراکی است.

درمان با نمک های ساده آهن، همچون سولفات آهن خوراکی، کاملاً مؤثر بوده و به شکل قرص، کپسول یا مایع است که مصرف آن ها باید تا چند ماه ادامه یابد. چنانچه این قرص ها با معده خالی مصرف شوند، جذب آنها بهتر و بیشتر صورت می گیرد ولی در این حالت می تواند موجب تحریک معده و بروز مشکلات گوارشی شود.

عوارض گوارشی ناشی از مصرف آهن نظیر تهوع، دل پیچه، سوزش قلب، اسهال یا یبوست را می توان به حداقل رساند؛ به شرطی که آهن را به میزان کم مصرف کرده و به تدریج به میزان آن افزود تا به حد مورد نیاز بدن برسد.

بهتر است قرص آهن آخر شب قبل از خواب استفاده شود تا عوارض ناشی از آن کاهش یابد. همچنین مادرانی که قبل از بارداری دچار کم خونی نیستند، باید مصرف آهن را در طول بارداری در برنامه غذایی دارویی خود جای دهند.

شاید مفید باشد: خواص روغن اسطوخودوس اگر از فشار خون بالا و بی خوابی رنج می برید!

قرص آهن2

آیا قرص آهن باعث چاقی صورت و بدن می شود

از آنجا که مکمل آهن می تواند موجب افزایش اشتها شود، ممکن است مقداری در افزایش وزن افراد تاثیر گذار باشد. بنابراین برای افرادی که کمبود آهن دارند و از اضافه وزن و چاقی نیز رنج می برند، پیشنهاد می شود مکمل آهن را در ساعات پایانی شب و قبل از خواب و پس از گذشت چند ساعت از مصرف آخرین وعده غذایی (شام) مصرف کنند و برای افرادی که اشتهای کمی دارند و لاغر هستند بهتر است مکمل آهن را صبح (با معده خالی) میل کنند.

از آنجا که مکمل آهن می تواند موجب افزایش اشتها شود، ممکن است مقداری در افزایش وزن افراد تاثیر گذار باشد. بنابراین برای افرادی که کمبود آهن دارند و از اضافه وزن و چاقی نیز رنج می برند، پیشنهاد می شود مکمل آهن را در ساعات پایانی شب و قبل از خواب و پس از گذشت چند ساعت از مصرف آخرین وعده غذایی (شام) مصرف کنند و برای افرادی که اشتهای کمی دارند و لاغر هستند بهتر است مکمل آهن را صبح (با معده خالی) میل کنند.

مطالبی که دیگران پسندیدند:

همچنین بخوانید: گیاه جوان کننده که پیری را به تعویق می اندازد: کشف جدید پژوهشگران دانشگاه بالتیک

 کاهش وزن در ماه رمضان چطور امکان دارد؟

کنترل قندخون با 15 روش طبیعی: این کارها به کنترل دیابت کمک می کنند

حفظ وزن در تعطیلات: چند راهکار برای اینکه در تطیلات چاق نشوید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × سه =

دکمه بازگشت به بالا