(تصاویر) بیوگرافی، عکس های شخصی و زندگی خصوصی الهام نامی
الهام نامی بازیگری خوش ذوق در عرصه بازیگری تئاتر، سینما و تئاتر است که علاوه بر هنر بازیگری به فعالیت هایی از قبیل نویسندگی و گویندگی مشغول است. این چهره، تحصیل کرده ی رشته ی تئاتر از دانشگاه تهران است.
الهام نامی زاده ی 8 اردیبهشت 1365 در تهران می باشد. وی فارغ التحصیل رشته ی تئاتر در دانشکده ی هنر در تهران است.
الهام نامی، بازیگری نقش پذیر و با سابقه در حوزه های بازیگری و نویسندگی است که نخستین بار با ایفای نقش در فیلم “چراغ های نا تمام ” وارد عرصه سینما شد.
وی در سی و پنجمین جشنواره ی تئاتر فجر برنده ی جایزه ی بازیگری برای هنرنمایی در تئاتر”پرسه های موازی” شد.
الهام نامی نیز مانند اغلب بازیگران دیگر فعالیت خود را از تئاتر آغاز کرده است
الهام نامی فعالیتش در تئاتر را از سال 1383 شروع کرد و به عنوان بازیگر نامی تئاتر شناخته می شود. همچنین شروع فعالیت او در سینما از سال 1395 و با ایفای نقش در فیلم “چراغ های ناتمام” شروع شد، اما با این حال اولین اکران رسمی اش با هنرنمایی در فیلم “کار کثیف” به کارگردانی خسرو معصومی در سال 1396 می باشد.
ایشان با بازی در سریال “رمضانی” به کارگردانی سامان جلیل و سریال “نجوا” در سال 1396-1397 وارد تلوزیون و صدا و سیما شد.
مجرد یا متاهل بودن الهام نامی هنوز مشخص نیست
وضعیت ازدواج و همسر الهام نامی
از وضعیت تاهل ایشان اطلاعات دقیقی در دسترس نیست اما به نظر می رسد که همچنان ازدواج نکرده و مجرد است.
سبک بازی الهام نامی
الهام نامی : من همواره تلاش می کنم نقش های چند وجهی و متفاوت را بازی کنم. از زمانی که وارد این حرفه شده ام برایم پیش آمده که نقش های رئالیستی هم بازی کرده باشم اما معمولا ترجیح می دهم که با نقش کلنجار بروم و زاویه های مختلفش را کشف کنم.
الهام نامی: اولویت اصلی من تئاتر است
در تمام سال های حضورم الویت اصلی من تئاتر است ، به همین دلیل تا سال 1395 پیشنهادات تصویری را قبول نمی کردم ، همچنان نیز علاقه مند به بازی در تئاتر و سینما هستم. اگر کار خوبی از تلویزیون پیشنهاد شود حتما بازی می کنم.
الهام نامی در شهرزاد
در فصل سوم سریال شهرزاد، نقش همسر دوم و صیغه ای هوشنگ بر عهده ی ایشان بود که به خوبی توانست از عهده ی این نقش بر بیاید و هنر خود را نمایان سازد.
الهام نامی به همراه نسیم ادبی
الهام نامی سپس در سریال جیران با حسن فتحی همکاری کرد. او در نقش شکوه السلطنه، همسر سوم ناصرالدین شاه و مادر مظفرالدین شاه ظاهر شد و به شهرت رسید.
همیشه دوست داشتم در نقش هایی بازی کنم که شخصیت متفاوتی داشته باشد
ایشان درباره حضورش در فیلم چراغ های ناتمام گفته است:
نقشی که در این فیلم برعهده ی من بود شاید از لحاظ کمی بسیار نباشد اما قالب متفاوت این نقش برایم جذابیتی دارد که آن تداخل میان خیال و واقعیت است، شخصیتی که تمام زندگی اش در خیال نویسنده می گذرد. همیشه دوست داشتم در نقش هایی بازی کنم که گریم ها و شخصیت های متفاوتی داشته باشد و شخصیت شهربانو که در فیلم «چراغ های ناتمام» بازی می کنم این ویژگی ها را دارد.
الهام نامی همیشه بازی در نقش های متضاد و متفاوت را دوست داشته است
مصاحبه های جذاب و خواندنی با الهام نامی
راجب خودتان برایمان بگویید
الهام نامی هستم. تئاتر را از اواخر دهه هفتاد شروع کرده ام اما در سینما تازه کارم و اخیرا کارهای سینمایی انجام می دهم که حاصل این دوران چند فیلم کوتاه و پنج فیلم سینمایی است.
اولین کار سینمایی ام اثری تجربی بود به اسم سیاووشیان و به کارگردانی آقای محمد علی سجادی که همچنان به اکران نرسیده و احتمال دارد که در گروه هنر و تجربه اکران شود.
اگر بخواهید خودتان را توصیف کنید، در وصف خود چه می گویید
به نظر خودم آستانه صبر و تحملم در مقابل سختی ها بسیار بالا است. آدم درون گرا و خونسردی هستم، اما در مقابل بد قولی خیلی بهم میریزم و از بابرنامه بودن و با نظمی نهایت لذت را می برم.
در زمینه حرفه و شغلم بسیار ایده آلیست و کمال گرا ام. هنگامی که ذهن بهم ریخته و آشفته ای دارم به اسب سواری و دوچرخه سواری می پردازم و آرامش از دست رفته ام را باز می گردانم.
اکثر مخاطبان شما به واسطه ی نقش هایی که در سینما و تلوزیون بازی کرده اید می شناسند. آیا بازی در تئاتر هم برای شما دغدغه ای جدی است؟
من در رشته ی تئاتر تحصیل کرده ام و در تئاتر به عنوان نویسنده و بازیگر حضور داشته ام.برای من اولویت اصلی تئاتر است. به همین جهت تا چند سال قبل پیشنهادات تصویری را قبول نمی کردم، شاید بخاطر حضورم در چند فیلم این سوال برای شما مطرح شده باشد.
خانوم نامی لطفا از قابلیت ایفای نقش در سنین مختلف که تعداد معدودی از بازیگران توانایی اجرای آن را دارند برای ما توضیح دهید.
من تلاش می کنم جزو معدود بازیگرانی باشم که نقش های چند وجهی و متفاوت بازی می کند. البته برایم پیش آمده که نقش های ساده و رئالیستی هم بازی کرده باشم. اما همواره ترجیح می دهم نقشی که عهده ی اجرای آن با من است را از زاویه های مختلف کشف کنم.
بوف کور از جمله رمان هایی است که طرفداران و محبوب بسیاری دارد و در عین حال به واسطه ساختار سیالش کار بسیار دشواری برای اجرا است.نظر شما چیست؟
تقریبا یکسالی طول کشید تا محمدعلی سجادی روی این متن کار کرد و قرار بود طبق نوشته اش فیلمی بسازد. در آخر به این نتیجه رسید که متن برای اجرای صحنه مناسب تر است. از همان اول که برای اجرای این کار دعوت شدم متوجه سختی کار شدم. اکنون نیز که این اجرا به نمایش گذاشته شده، این پیچیدگی احساس می شود و خیلی دوستش دارم.
بعد از مطالعه متن این نمایش نظر خودتان راجع به این نقش ها چگونه بود؟
زمانی که جوان تر بودم رمان بوف کور را مطالعه کرده بودم. من به گفته ی کارگردان عمل کردم و به حرف هایش گوش دادم. طبیعی است که در اجرای بعضی از رفتار های شخصیت اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد که خوشبختانه با بحث منطقی به جمع بندی رسیدیم. به روز شدن شخصیت های نمایشی توسط کارگردان به من کمک کرد تا درست بازی کنم و برای اولین بار از زن بوف کور تصویر جدید نمایشی ارائه کنم.
الهام نامی بازیگر
به غیر از حرفه های تئاتر و نویسندگی، مشغول کار دیگری هستید؟
از همان اول اولویت من بازیگری بوده اما در کنار بازیگری کار دوبله هم می کنم و هر زمانی که شرایطش را داشته باشم در تلوزیون کار دوبله را هم انجام می دهم.
دوبله به طور چشمگیری به بازیگری ام کمک کرد، زیرا در دوبله این شرایط برایم مهیا است که خودم را به جای بازیگران بزرگ و سرشناس که در فیلم های جهانی می درخشند بگذارم و نکته های بازیگری را در نقش آنها مرور کنم.
الهام نامی بازیگر تئاتر
فیلم های تلویزیونی الهام نامی
لارو (1399) | نجوا (1397) | نفس (1395) |
ساعت صفر (1393) | جست و جو گران (1388) | – |
فیلم های سینمایی الهام نامی
تابو(1393) | جامه دران( 1393) | چراغ های ناتمام(1395) |
دختری با شال قرمز( 1395) | کار کثیف (1396) | سمفونی نهم (1397) |
خانه ماهرخ (1399) | – | – |
سریال های پخش خانگی الهام نامی
شهرزاد فصل 3 (1396)
جیران (1400)
تله فیلم های الهام نامی
این هنرمند خوش ذوق و پر تلاش در زمینه تئاتر نیز هنرنمایی هایی داشته است که عبارتند از:
• گویندگی
• دیوان حافظ
• گلستان سعدی
• شعرهای فروغ فرخزاد
• قصه های صمد بهرنگی
آلبوم تصاویر الهام نامی
منبع: بیتوته