آرایش و زیباییمد و زیبایی

ماسک زغالی و بهبود آکنه+ طرز تهیه ۳ ماسک زغال خانگی

ماسک زغالی: این روزها زغال فعال به یکی از مواد محبوب در دنیای زیبایی تبدیل شده است. محصولات حاوی شارکول یا همان زغال فعال طیفی از پاک‌کننده‌های صورت و شامپو تا صابون و اسکراب را تشکیل می‌دهند. از آنجا که به نظر می‌رسد زغال فعال می‌تواند باکتری‌ها و آلودگی‌ها را از روی صورت پاک کند، ماسک زغال فعال یکی از محصولات پرطرفدار است. در مد و زیبایی امروز، علاوه بر آشنایی با فواید این ماسک، با روش تهیه ۳ ماسک زغال خانگی نیز آشنا می‌شویم. تا انتهای مقاله با گفتنی همراه باشید.

جالب است: حلزون تراپی روشی برای جوان‌سازی و زیبایی پوست به سبک کره ای!

فواید ماسک زغال

زغال یا کربن فعال نوعی پودر سیاه‌رنگ بی‌بو است که با حرارت‌دادن زغال به دست می‌آید. این حرارت فضا یا سوراخ‌های داخلی کوچکی در زغال ایجاد می‌کند که توانایی جذب زغال را افزایش می‌دهد و می‌تواند مواد شیمیایی و سموم را در خود به دام بیندازد. از آنجا که تحقیقات کمی درمورد فواید پوستی زغال فعال انجام شده، بسیاری از خواص ذکرشده برای ماسک زغال فعال بر اساس اسناد غیرموثق است که می‌توان به فواید زیر اشاره کرد:

۱. حذف ناخالصی‌ها از پوست

به‌دلیل توانایی زغال فعال در جذب باکتری‌ها و سموم موجود در بدن، بعضی از متخصصان بر این باورند که ماسک زغال فعال می‌تواند ناخالصی‌های پوستی را از میان ببرد. این شواهد غیرموثق ادعا می‌کنند زغال فعال با حذف آلودگی و باکتری‌های به‌دام‌‌افتاده در پوست می‌تواند به پاکسازی پوست و داشتن چهره‌ای سالم‌تر و شاداب‌تر کمک کند.

همچنین جالب است: جراحی پلک صورت انجام بدهیم یا نه؟ چقدر روی زیبایی چهره تاثیر دارد؟

۲. بهبود آکنه

آکنه با تجمع سلول‌های مرده پوست، چربی و باکتری‌هایی ایجاد می‌شود که درون منافذ پوستی به دام می‌افتند. باکتری‌های عامل آکنه می‌توانند جوش و سایر ضایعات التهابی را ایجاد کنند که موجب التهاب، قرمزی و ورم می‌شود. ویژگی‌های آنتی‌باکتریال زغال فعال ممکن است به برداشتن باکتری‌های پوستی کمک کند و موجب کاهش یا درمان آکنه و بهبود ظاهر کلی پوست شود.

۳. کنترل چربی پوست

زغال فعال با حذف سلول‌های مرده پوست و جذب چربی اضافی نوعی طراوت و شادابیِ بدون درخشندگی اضافی را به پوستتان هدیه‌ می‌دهد.

شاید جالب باشد: 5 ترفند زیبایی دم دست و جینگول که زنان را خواستنی و جذاب می کند!

۴. درمان نیش حشرات

نیش و گزش حشرات می‌تواند موجب ورم و خارش پوست شود. بر اساس اسناد غیرموثق، زغال فعال می‌تواند با خنثی‌کردن سم موجود در نیش به درمان آن کمک کند.

مفید است: ۱۰نشانه اعتیاد به آرایش: آیا می توانید بدون آرایش جایی ظاهر شوید؟

ماسک زغالی برای انواع پوست:

می‌توانید خودتان ماسک زغال را در خانه تهیه کنید یا ماسک آماده را از فروشگاه لوازم آرایشی یا داروخانه تهیه کنید. اگر از نوع آماده استفاده می‌کنید محصولی را انتخاب کنید که مواد موجود در آن برای پوستتان مناسب باشد.

ماسک برای پوست چرب: از زغال فعال حاوی خاک رس استفاده کنید. این ماده می‌تواند چربی اضافی روی پوست شما را جذب کند. همچنین، می‌تواند به پاکسازی منافذ و جلوگیری از رشد آکنه کمک کند.
ماسک برای پوست خشک: ماسک حاوی مواد آب‌رسان مثل هیالورونیک اسید، روغن زیتون یا روغن جوجوبا انتخاب کنید.
ماسک برای پوست حساس: از ماسک حاوی مواد معطر، رنگ، پاربن و سایر مواد شیمیایی که موجب حساسیت پوستی می‌شود دوری کنید.
برندهای ماسک زغال فعال حاوی مواد مختلفی هستند؛ بنابراین قبل از خرید، برچسب روی محصول را به دقت بخوانید.

شاید جالب باشد: پیری زودرس پوست با کارهای اشتباهی که انجام می دهیم+راه حل

ماسک زغالی

ماسک زغالی در خانه

برای تهیه ماسک زغال به کاسه، پیمانه، دستمال کاغذی و مواد زیر احتیاج دارید:

۲ قاشق چای‌خوری آب؛
نصف قاشق غذاخوری عسل؛
۱ قاشق چای‌خوری پودر زغال فعال؛
۱ قاشق چای‌خوری خاک رس بنتونیت؛
۱ قطره روغن ضروری (در صورت تمایل).
اگر مراقب نباشید، تهیه این ماسک ممکن است کمی کثیف‌کننده باشد. از آنجا که پودر زغال به‌راحتی به اطراف پخش می‌شود، بهتر است ماسک را در محلی آماده کنید که از تهویه و پنجره دور باشد. همچنین، می‌توانید سطوح اطراف را با دستمال بپوشانید تا چیزی به وسیله پودر زغال رنگی نشود. برای تمیزی بیشتر، می‌توانید از کپسول زغال فعال استفاده کنید. می‌توانید به‌جای یک قاشق چای‌خوری پودر زغال، یک کپسول زغال فعال را باز کنید و محتوای آن را درون مخلوط ماسک صورت بریزید.

جالب است: بهترین ترفندهای رژگونه زدن با توجه به فرم صورت!…

روش اول ماسک زغالی:

برای آماده‌کردن ماسک زغال فعال مراحل زیر را انجام دهید:

آب و روغن ضروری (مثل روغن لیمو، روغن درخت چای یا روغن اسطوخدوس) را در کاسه‌ای ترکیب کنید؛
خاک رس بنتونیت را به ترکیب آب و روغن اضافه کنید. اجازه دهید برای چند دقیقه به خورد هم بروند؛
پودر زغال فعال و عسل را به کاسه اضافه کنید. تمام مواد را ترکیب کنید تا به شکل خمیر دربیاید.

روش دوم ماسک زغالی:

اگر تمایل دارید از مواد مختلف استفاده کنید، می‌توانید دستورالعمل‌های زیر را امتحان کنید.

۱. ماسک زغال فعال و سرکه سیب
۱ قاشق چای‌خوری خاک رس بنتونیت؛
۱ قاشق چای‌خوری سرکه سیب اصل؛
۱ قاشق چای‌خوری پودر زغال فعال؛
۳ قطره روغن درخت چای.
همه مواد را درون کاسه‌ای باهم مخلوط کنید تا شکل خمیر به خود بگیرد. در صورت نیاز، چند قطره آب به آن اضافه کنید تا قوام موردنظر را به دست آورد.

همچنین بخوانید: خشکی پوست دست: اگر پوست دست‌هایتان خشک می‌شود این کارها را انجام دهید

روش سوم ماسک زغالی:

۲. ماسک زغال فعال و ژلاتین بدون طعم
نصف قاشق چای‌خوری خاک رس بنتونیت؛
۱ قاشق چای‌خوری ژلاتین بدون طعم؛
۱ قاشق چای‌خوری پودر زغال فعال؛
۲ قاشق غذاخوری آب جوشیده.
ژلاتین، پودر زغال فعال و خاک رس بنتونیت را درون کاسه بریزید. آب جوشیده را به آن اضافه کنید. همه مواد را باهم مخلوط کنید تا به‌شکل خمیر دربیاید.

همچنین جالب است: چرا دختر شب در دنیای مدلینگ غوغا به پا کرده است؟

نحوه استفاده از ماسک زغالی

قبل از استفاده از ماسک، صورتتان را تمیز کنید. استفاده از ماسک روی صورتی که به‌تازگی تمیزنشده چرک و آلودگی‌ها را به دام می‌اندازد و از نفوذ ماسک به پوست جلوگیری می‌کند. یک صورت تمیز کمک می‌کند زغال فعال به منافذ پوست نفوذ کند؛
ماسک را به‌طور یکنواخت روی صورت از جمله پیشانی، چانه، بینی و گونه بزنید. به‌آرامی با انگشت یا یک براش نرم ماسک را روی صورتتان ماساژ دهید. ماسک را به چشم و دهانتان نزنید؛
اجازه دهید ماسک ۱۵ دقیقه روی صورتتان خشک شود. سپس آن را با آب گرم بشویید؛
به‌آرامی صورتتان را خشک کنید، سپس از مرطوب‌کننده صورت استفاده کنید.
تعداد دفعات استفاده از ماسک زغال
مانند سایر ماسک‌های صورت بهتر است یک یا دو بار در هفته از ماسک استفاده کنید. اگر پوست حساسی دارید یا بعد از استفاده از ماسک پوستتان خشک می‌شود تنها یک بار در هفته یا یک هفته درمیان از ماسک استفاده کنید؛
از آنجا که باید ماسک ۱۵ دقیقه روی صورتتان بماند، شاید راحت‌تر باشید که برای برنامه روتین پوستی شبانه از ماسک استفاده کنید؛
اگر صبح از ماسک استفاده می‌کنید، می‌توانید قبل از شست‌وشوی صورت ماسک بزنید و سپس آن را بشویید.

همچنین بخوانید: بهترین روغن های ابرو: با این روغن ها ابروهای خود را پر پشت کنید!

ضرر استفاده از ماسک زغالی

در حال حاضر، تحقیقات بسیار کمی در رابطه با خطر استفاده از این ماسک موجود است. به‌طور کلی، این ماسک به‌نظر بی‌خطر است؛ هرچند استفاده زیاد از آن ممکن است موجب خشکی پوست، قرمزی و حساسیت پوستی شود.

قبل از اینکه برای اولین بار از ماسک زغال فعال استفاده کنید، بهتر است محصول را روی قسمت کوچکی از پوست داخل آرنج امتحان کنید. اگر ظرف چند ساعت احساس خارش یا قرمزی نداشتید، احتمالا استفاده از آن روی پوست شما خطری ندارد. حتی اگر گمان می‌کنید زغال فعال با پوستتان سازگار است، نکات ایمنی زیر را به خاطر داشته باشید:

از زدن ماسک به چشمتان خودداری کنید: زغال فعال می‌تواند سطح چشم‌هایتان را بخراشد.
از ماسک زیاد استفاده نکنید: هفته‌ای ۱ یا ۲ بار کافی است. استفاده بیشتر از ماسک زغال پوست شما را خشک می‌کند.
نسبت به علائم حساسیت هشیار باشید: علائم واکنش آلرژی یا حساسیت شامل سوختگی، خارش، قرمزی یا ورمی است که بعد از گذاشتن ماسک روی صورت اتفاق می‌افتد. اگر هرکدام از این موارد اتفاق افتاد از ماسک زغال برای صورت استفاده نکنید.
سخن پایانی
در سال‌های اخیر، زغال فعال به یکی از محصولات پرطرفدار در حوزه آرایشی و بهداشتی تبدیل شده است. با اینکه تحقیقات درمورد اثر زغال فعال چندان زیاد نیست، بسیاری از افراد نتایج مثبتی در استفاده از ماسک زغال فعال برای تمیزی و حفظ سلامت پوست به دست آوردند.

برای کسب نتایج بهتر، از ماسکی استفاده کنید که مناسب پوست شما و حاوی مواد طبیعی و فاقد رنگ، پاربن و سایر مواد شیمیایی باشد. همچنین، می‌توانید با استفاده از مواد کاملا طبیعی ماسک را در خانه تهیه کنید. اگر پوستتان خیلی حساس است یا سؤال خاصی درمورد ضرر ماسک زغال فعال دارید، قبل از استفاده از ماسک زغال فعال با پزشک یا متخصص پوست صحبت کنید.

مطالبی که دیگران در حال دیدن هستند:

همچنین ببینید: چروک دور لب را با این ماسک ها از بین ببرید!

آرایش مخصوص جای جوش که اگر رعایت کنید واقعا جواب می دهد!

کانسیلر رنگی یک روش سریع و موقتی برای پوشاندن مشکلات پوست

راهکارهای خانگی برای نگهداری و تقویت ناخن‌ها را یاد بگیرید!

سارا محبی

سارا محبی هستم فارغ التحصیل سینما از دانشگاه علم و فرهنگ علاقه زیادی به دنیای سینما و اخبار و مطالب این حوزه دارم. دوست دارم جدیدترین اخبار مرتبط با سلبریتی ها رو دنبال کنم و اون ها رو با شما عزیزان هم به اشتراک بگذارم. سایر علایق: نوشتن، نقاشی و یوگا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − سه =

دکمه بازگشت به بالا