;
آشپزیسبک زندگی

طرز تهیه سمنو خانگی بدون آرد گندم+ فواید و خواص سمنو

طرز تهیه سمنو: سمنو از عصاره جوانه گندم تشکیل می شود و یکی از سین های سفره هفت سین است که خواص فراوانی برای سلامتی دارد. این سین مغذی سفره هفت سین، نمادی از قدرت و برکت محسوب می شود و در روزهای پایانی سال به صورت گروهی در برخی از مناطق کشور طبخ می شود. ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود آن را به یکی از پر خاصیت ترین مواد غذایی تبدیل نموده است؛ در این بخش از سبک زندگی از سری مطالب آشپزی  اموزش طرز تهیه سمنو و خواص سمنو را برای درمان بیماری های مختلف آورده ایم. با مجله گفتنی همراه باشید.

این هم جالبه: کتلت بدون گوشت با طرز تهیه آسان و فوری وقتی حوصله نداری!

مواد لازم در طرز تهیه سمنو

مواد لازم جهت تهیه سمنو بدون آرد
گندم ۵۰۰ گرم
آرد برنج۴۰۰ گرم
مغز گردو و بادامبه مقدار دلخواه

طرز تهیه سمنو بدون آرد گندم

طرز تهیه سمنو، مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه این سمنو ۴-۳ روز است. مقدار مواد اعلام شده در این آموزش یک ظرف متوسط سمنو به شما می‌دهد. درجه سختی تهیه این سمنو در دسته‌بندی متوسط قرار دارد.

خواص سمنو2
طرز تهیه سمنو

مرحله اول: آماده‌سازی گندم

طرز تهیه سمنو؛ گندم را تمیز کنید و بشویید. آن را درون ظرف مناسبی بریزید و با مقداری آب بخیسانید. توجه داشته باشید که باید گندم را با آب سرد بخیسانید. گندم باید به مدت ۲-۳ روز در آب سرد بماند.

در این بازه زمانی هر چند ساعت یک‌بار باید به آن سر بزنید و آب آن را عوض کنید تا گندم بوی ترش کرده و بدی به خود نگیرد. گندم‌ها باید پس از گذشت زمان اعلام شده جوانه بزنند. گندم‌های جوانه زده شده را درون صافی یا آبکش بریزید و آنها را به خوبی بشویید.

این هم بدردت می خوره: فوت کوزه گری برای تهیه همبرگر مرغ رستورانی در منزل

مرحله دوم: سبز کردن گندم

طرز تهیه سمنو؛ گندم‌های جوانه زده شده را درون سینی بریزید و روی سطح آنها را صاف کنید. دستمال تمیز آشپزخانه‌ای را خیس کنید و روی گندم‌ها پهن کنید.

توجه داشته باشید که برای سبز شدن گندم‌ها باید رطوبت پارچه حفظ شود. یعنی هر از چند ساعتی پارچه را خیس کنید و مجدد روی گندم‌ها قرار دهید تا زمانی که گندم‌ها شروع به جوانه زدن کنند. این کار را تا زمانی باید ادامه دهید تا ساقه‌های سفید گندم را مشاهده کنید. پس از مشاهده ساقه‌های گندم باید گندم‌ها را درون صافی یا آبکش بریزید و آنها را به خوبی بشویید.

طرز تهیه سمنو1

مرحله سوم: چرخ کردن گندم‌ها

طرز تهیه سمنو؛ گندم‌های جوانه زده شده را با کمک میکسر یا مخلوط‌کن به خوبی له و پوره کنید. برای آسان‌تر له شدن آنها می‌توانید چند قاشق غذاخوری آب به آنها اضافه کنید.

حال باید گندم‌های پوره شده را درون ظرف مناسبی بریزید و حدود ۱-۱/۵ لیتر آب به آن بیفزایید. کمی زمان دهید تا پوره گندم در آب بماند سپس محلول فوق را درون پارچه نازکی بریزید و عصاره و شیره گندم را بگیرید.

مرحله چهارم: پخت سمنو

طرز تهیه سمنو؛ درون قابلمه مناسبی آرد برنج را بریزید. شیره به دست آمده از عصاره گندم را به آن اضافه کنید و به خوبی به هم زنید تا آرد برنج با عصاره گندم ترکیب شود.

قابلمه را روی حرارت گذارید و حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد. پس از اینکه سمنو به نقطه جوش رسید حرارت آن را کم کنید و ۳-۴ ساعت زمان دهید تا آب اضافی سمنو تبخیر شود و سمنو به غلظت مناسب‌تری برسد. توجه داشته باشید که باید مدام سمنو را به هم زنید.

این هم بدردت می خوره: فوت کوزه گری پختن سریع‌ گوشت که تا الان نمی دونستی!

مرحله پنجم: افزودن مغزها

طرز تهیه سمنو؛ مغز گردو و بادام را در این مرحله به سمنو اضافه کنید و ۱-۲ ساعت دیگر زمان دهید تا سمنو با مغزها به خوبی بپزد و به غلظت مناسب رسد. پس از پخت کامل سمنو حرارت را خاموش کنید و آن را در ظرف سرو بریزید کمی زمان دهید تا سمنو خنک و سفت شود. سمنوی بسیار خوشمزه، سالم و مقوی شما آماده نوش جان کردن است.

سمنو
تزئین سمنو / طرز تهیه سمنو

طبع سمنو در طب سنتی

از نظر طب سنتی دارای طبع گرم و معتدل است. 100 گرم آن سیصد گرم کالری، 0/6 گرم پروتئین و 52 گرم کربوهیدرات دارد. حاوی موادی مانند سلنیوم، فسفر، کرومیوم، روی، آهن، مس و انواع ویتامین های K،E،A و گروه ویتامین های B12,B8, B5, B3, B1 است.

برای تقویت استخوان ها

باعث تقویت عمومی بدن به ویژه استخوان ها می شود؛ زیرا سمنو سرشار از کلسیم و پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. بنابراین افراد میانسال که در معرض پوکی استخوان قرار دارند می توانند با مصرف به اندازه از این بیماری جلوگیری کرده و استخوان های خود را تقویت نمایند.

 برای کودکان

سمنو، از شیره جوانه گندم و آرد، پخته و تهیه می شود و ارزش غذایی آن بسیار بالاتر از برنج و سایر حبوبات است؛ بنابراین برای رشد کودکان و نوجوانان مفید است. مواد مغذی موجود در آن به رشد جسمی و ذهنی کودکان و تقویت استخوان های کودک کمک می کند.

مصرف سمنو را برای زنان باردار به ویژه در سه ماه نخست بارداری برای تکامل سیستم عصبی جنین ضروری و مفید است و از نقص سیستم عصبی جنین پیشگیری می کند. مصرف سمنو در بارداری سبب می شود که جنین به خوبی رشد نماید و استخوان های جنین را تقویت و باعث رشد بهتر آن می شود. سرشار از آهن است ومصرف آن توسط خانم های باردار برای درمان کم خونی آنها مفید است. مصرف در بارداری باعث درمان یبوست در زنان باردار شده و دفع را برایشان آسان می کند.

برای شیردهی و یائسگی

باعث بهبود سختی زایمان، نازایی و شیردهی می شود. مصرف سمنو باعث افزایش شیر در مادران شیرده می شود و نوزادان را قوی می کند.  برای زنان در دوران یائسگی نیز فوایدی دارد و باعث در امان ماندن آنها از عوارض یائسگی و سلامت استخوان هایشان می شود.

فواید سمنو برای کاهش وزن

فیبر بالا سبب می شود که این غذای مقوی برای لاغری مفید باشد، زیرا به دلیل ایجاد سیری طولانی مدت از ریزه خواری جلوگیری کرده واز پرخوری دست برداریم. اما نباید افراد چاق در مصرف آن افراط نمایند، زیرا تعادل در مصرف هر غذایی باعث سلامت جسم می شود.

برای بدنسازی

دارای قند طبیعی و فیبر بالا است و برای بدنسازی و پرورش اندام بسیار مفید است چرا که باعث توان و قدرت بیشتر این افراد شده و همچنین از انقباض و گرفتگی عضلات ورزشکاران نیز جلوگیری می کند.

سمنو 2
تهیه سمنو در روستا / طرز تهیه سمنو

برای بهبود سوء هاضمه و هضم بهتر

فیبر بالای موجود در سمنو، سوء هاضمه را بهبود بخشیده و هضم غذا را بهتر می کند. مصرف سمنو باعث سلامت دستگاه گوارش شده و نقش موثری در درمان سرطان کولون دارد. فیبر موجود حرکات روده ها را بهبود می بخشد و یبوست را درمان می کند.

برای درمان کم خونی

حاوی آهن، اسید فولیک و ویتامین های گروه B است و برای خونسازی و تنظیم هورمون ها مفید بوده و می تواند در رفع خستگی تاثیر گذار باشد.

مفید برای دیابتی ها

در فرایند جوانه زدن گندم برای تهیه سمنو، ویتامین ها و املاح معدنی گندم چند برابر شده و از کالری و کربوهیدرات آن کاسته می شود. پروتئین ها، هضم و جذب بهتری یافته و بر میزان ویتامین C آن افزوده می شود. در این مرحله اگر طعم گندم جوانه زده را بچشید متوجه شیرینی آن می شوید.

زمانی که گندم جوانه نزده است، شیرین نیست و مواد قندی اش به صورت نشاسته ذخیره می شود، اما در فرآیند جوانه زنی، نشاسته تجزیه و تبدیل به واحدهای کوچک تری به نام مالتوز می شود و شیرینی سمنو که طبیعی است پدیدار می شود، مصرف کم برای مبتلایان به دیابت توصیه می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =

دکمه بازگشت به بالا