;
تازه هاعلم و فناوری

سنت قربانی کردن انسان که برخی از قربانیان پس از کشته شدن، خورده می شدند!

سنت قربانی کردن انسان: قربانی کردن انسان از جمله مراسم مذهبی تمدن آزتک بود. بیشتر تاریخ شناسان بر این باورند که قربانی کردن انسان یکی از اصول اساسی قوم آزتک بود و حتی برخی از قربانیان پس از کشته شدن، خورده می شدند.

مراسم قربانی کردن انسان در میان آزتک ها بخشی از یک فرهنگ دیرینه بود که از دیرباز در نواحی آمریکای مرکزی (جایی که دو قسمت شمالی و جنوبی قاره به هم می پیوندد) حکمفرما بود و توسط اقوام مایا و برخی از اقوام سرخ پوست نیز انجام می شد.

بر پایه این فرهنگ، تمام خدایان به خاطر این که نسل بشر بتواند به حیات خودش ادامه دهد، خودشان را قربانی کرده بودند. به این ترتیب، قربانی کردن انسان بالاترین مرحله از یکسری پیشکش هایی بود که انسان ها به وسیله آنها، دین خود را به خدایان ادا می کردند و عقیده داشتند که شخصی که قربانی می شد، در حقیقت «انجام وظیفه» کرده است.

سنت قربانی کردن انسان1

قربانی کردن خود نیز عمومیت داشت، به این معنا که مردم معمولا اشیایی را به پیشگاه خدایان پیشکش می کردند که با خون خودشان آغشته شده بود؛ خونی که با زخمی کردن زبان، گوش یا سایر قسمت های مهم بدن شان بر روی آنها ریخته شده بود. به علاوه، قربانی کردن حیوانات نیز رواج بسیار داشت و آنها حیواناتی را از ابتدا مخصوص مراسم قربانی در پیشگاه خدایان پرورش می دادند.

عمومی ترین شیوه قربانی کردن انسان، دریدن سینه و بیرون کشیدن قلب بود. اجساد قربانیان، مایملک خدایان شمرده می شد؛ جمجمه، استخوان و پوست شان نقاشی شده و به نمایش گذاشته می شد یا برای ساخت و تزئین ماسک های مراسم جادوگری و پیشگویی شان از آنها استفاده می کردند.

پیشنهاد فیلم با محوریت سنت قربانی کردن انسان آزتک ها

اگر می خواهید بیشتر درباره داستان این سنت آزتک ها بدانید حتما فیلم آپوکالیپتو (به انگلیسی: Apocalypto) به فارسی آخرالزمان، یا مکاشفه فیلمی حماسی به کارگردانی مل گیبسون محصول سال ۲۰۰۶ را ببینید. 

سنت قربانی کردن انسان2

داستان فیلم آپوکالیپتو (سنت قربانی کردن انسان)

سربازان یک تمدّنِ مهاجم، به روستاها و نواحیِ مجاور، وحشیانه حمله می برند و پس از ویرانگری و غارت و کشتار ساکنان، باقیمانده ی زنان را به اسارت و بردگی گرفته و مردانِ اسیر را به قُربانگاه می برند. اما در یکی از این حملات…

فیلم روایت‌گر انقراض تمدن مایا است و به زبان غیر انگلیسی ساخته شده‌است. کیفیت پوشش و زندگی مردم مایا به سبک انسان‌های اولیه به تصویر کشیده شده‌است و توحش مردم و بیگانگی فیلم از مظاهر مدرنیته گواه بر این مدعاست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + پانزده =

دکمه بازگشت به بالا