
پشه های آئدس، حشرات کوچکی هستند که می توانند ناقل بیماری های جدی مانند تب دنگی، تب زرد، و زیکا باشند که بتازگی در شهر رشت و انزلی شناسایی شدند
مدیرگروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان از شناسایی پشه آئدس در دو نقطه محدود از رشت و انزلی خبر داد و گفت: هیچ یک از پشه های صید شده بیماری زا نبوده اند.
راه اندازی ایستگاه های شناسایی
محمدرضا امینی مدیرگروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار کرد: سالهاست در بسیاری از نقاط اروپا گونه ای از پشه به نام آئدس شناسایی و از سال ها پیش با رویکرد پیشگیرانه، ایستگاهه ای صید حشره در برخی شهرستانهای گیلان راه اندازی شده است.
تاکنون اینگونه پشه در دو نقطه از بندرانزلی و رشت شناسایی و صید شده که این پشهها آلوده به ویروس و یا ناقل بیماری نیز نبوده اند.
اقدامات مراقبتی
مدیرگروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه در شهرستانهای بندرانزلی و رشت، مه پاشی و بهسازی محیط و به موازات آن مراقبتهای حشرهشناسی صورت میگیرد، گفت: این اقدامات جاری و پیشگیرانه برای جلوگیری از ازدیاد این پشه است و جای نگرانی از بابت ازدیاد پشه و شیوع بیماری وجود ندارد.
پشه های آئدس چه موجوداتی هستند
پشههای آئدس حشرات کوچکی هستند که میتوانند ناقل بیماری های جدی مانند تب دنگی، تب زرد، و زیکا باشند، این پشهها در سراسر جهان یافت می شوند، اما بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رایج هستند.
پشه های آئدس حدود ۵/۰ تا ۷/۵ میلیمتر طول دارند و بدن آنها با الگوهای سیاه و سفید مشخص میشود، آنها در آبهای راکد زندگی میکنند و معمولاً در صبح و شب فعال هستند. آنها به انسانها و سایر پستانداران گزیده می شوند و در هنگام گزیدن، ویروس های بیماریزای را میتوانند منتقل کنند.
تب دنگی، زرد و زیکا چیست
تب دنگی: تب دنگی یک بیماری ویروسی است که میتواند منجر به تب شدید، سردرد، درد عضلانی، درد مفاصل، و بثورات پوستی شود و در موارد شدید، میتواند منجر به خونریزی داخلی و نارسایی احتقانی قلب شود.
تب زرد: تب زرد یک بیماری ویروسی است که میتواند منجر به تب شدید، سردرد، درد عضلانی، درد مفاصل، و بثورات پوستی شود و در موارد شدید، تب زرد میتواند منجر به زردی پوست، کبد، و کلیهها شود.
زیکا: زیکا یک بیماری ویروسی است که میتواند منجر به تب خفیف، سردرد، درد عضلانی، درد مفاصل، و بثورات پوستی شود، زیکا همچنین میتواند باعث نقص مادرزادی در نوزادانی شود که مادرانشان در دوران بارداری به این بیماری مبتلا شده اند.
علائم گزش پشه آئدس
علائم بیماری های منتقل شده توسط پشه آئدس می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد، برخی از افراد ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تب، سردرد، درد عضلانی، درد مفاصل و بثورات پوستی را تجربه کنند، در موارد شدید، بیماریهای منتقل شده توسط پشه آئدس میتواند منجر به مرگ شود
روش پیشگیری از گزش آئدس
● استفاده از حشرهکشها
● پوشیدن لباسهای محافظ
● استفاده از پشهبند
● جلوگیری از جمع شدن آب راکد
● خالی کردن آب استخرها و مخازن آب از هرگونه آب اضافی
● پوشاندن مخازن آب با درپوش
● استفاده از طعمه های پشه
مکان زندگی پشه های آئدس
پشههای آئدس در آبهای راکد زندگی می کنند، این آبها میتوانند شامل آبهای جمع شده در ظروف، گلدانها، لاستیکهای قدیمی و سایر مکانهای مشابه باشند.
اگر در منطقهای زندگی میکنید که پشههای آئدس وجود دارد، مهم است که از اقدامات احتیاطی برای پیشگیری از بیماریهای منتقل شده توسط این پشهها استفاده کنید.
این مطالب هم جالب هستند:
دیابت و نوشیدن آب: روزانه چند لیوان آب بخوریم؟
۱۰ پول های ارزشمند جهان در سال ۲۰۲۳ که نمی دانید
این برنامه های دوستیابی با استفاده از هوش مصنوعی شما را عاشق می کنند!
روشن شدن لامپ با گوجه فرنگی: اختراع لامپ های جدید با منبع انرژی گوجه فرنگی
ترفندهای عضله سازی در باشگاه اگر نتیجه دلخواهتان را نمیگیرید!