;
فرهنگ و هنرهنرمندان

بازی چراغ خاموش‌کنی ناصرالدین شاه با زنان حرمسرا

بازی چراغ خاموش‌کنی ناصرالدین شاه: تاج‌السلطنه یکی از دختران ناصرالدین قاجار است که به سبک پدر، خاطره نویسی برای آیندگان انجام داده است. یکی از این خاطرات به برق‌بازی اختصاص دارد که تاج‌السلطنه خودش اول تا آخر آن را شرح داده است. با بخش فرهنگ و هنر از سری مطالب مجله گفتنی همراه باشید.

بیشتر بخوانید: تولد علی دایی 54 ساله در کنار دو دختر زیبایش+ عکس

این دختره چه خوشگل شده: ای پوم در سریال متشکرم یک دختر رعنای 25 ساله شد+ عکس و بیوگرافی

بازی چراغ خاموش‌کنی ناصرالدین شاه

بازی چراغ خاموش‌کنی ناصرالدین شاه، بازی با کلید برق را خیلی‌ها انجام داده‌اند برای خنده و شوخی ولی برق‌بازی اختراعی ناصرالدین شاه وضع دیگری داشت و به‌روایت دخترش چنین بود: «یکی از بازی‌هایی که من خیلی دوست داشتم و مایل بودم در تمام شب‌ها که این بازی دایر است حضور داشته باشم بازی‌ای بود که پدرم اختراع نمود و اسم آن بازی را چراغ خاموش‌کنی گذاشته بودند.

این خیلی جالبه: احمد ایراندوست بازیگر غول برره چه رابطه ای با احلام داره+ عکس

تاج السلطنه
تاج السلطنه دختر ناصرالدین شاه

چراغ گاز در اندرون صد عددی بود لیکن چراغ الکتریک تازه اختراع شده بود و تمام عمارات سلطنتی را چراغ الکتریک کشیده بودند. محل این بازی تالار ابیض بود و به واسطه وسعت مکان، آن نقطه را پدرم برای این کار انتخاب کرده بودند.

در شبی که این بازی شروع می‌شد از عصر به خانم‌ها خبر می‌دادند که امشب چراغ خاموش‌کنی است. زن‌های محترم و خانم‌های بزرگ اغلب حاضر نمی‌شدند چون برای خود یک وهن عظیمی می‌دانستند. لیکن سایرین حاضر و با کمال بشاشت این بازی را شروع می‌کردند.

بیشتر بخوانید: زهرا جواهری دختر دنیای شیرین در 46 سالگی+ عکس و بیوگرافی

این بازی که آن‌قدر اهمیت داشت و همه دوست می‌داشتند بازی کودکانه‌ای بود در ظاهر، در باطن پدر من مقصود عظیمی از این بازی داشت: اولا می‌خواست از داخله حرمسرا، کاملا مستحضر و مسبوق باشد دیگر اینکه می‌خواست بداند کدام خانم‌ها با هم دشمن و کدام دوست هستند و این بهترین وسایل برای فهم این کار بود.

زنان حرمسرای قاجار

در اوایل که ابدا این خانم‌ها مطلب را نفهمیدند سهل است، در اواخر هم نفهمیدند مقصود چه بود. فقط با یک سطحی تماشا کرده، این را هم یک مثل اشتغالی خیالی تصور می‌کردند. این بازی عبارت بود از خاموش کردن چراغ.

در تاریکی، حکم قطعی در آزادی داشته؛ همدیگر را ببوسند، کتک بزنند، گاز بگیرند، کور کنند، سر بشکنند، دست بشکنند، مختار بودند و تمام این خانم‌ها در اول شروع بازی در میان تالار می‌نشستند پدرم در روی صندلی پهلوی دکمه‌ چراغ می‌نشست همین‌طور که این‌ها مشغول صحبت بودند چراغ را خاموش می‌کرد.

بازی چراغ خاموش‌کنی ناصرالدین شاه

بیشتر بخوانید: همسر عرب مصطفی زمانی و عکس های جدیدشان در کنار هم

یک مرتبه هرج و مرج غریبی ظاهر، صداهای فریاد استغاثه و فحش و ناسزا بلند، فغان برپا؛ هر کسی مشغول کاری. اگر بااخلاق بود فورا به گوشه‌ای خزیده خود را در زیر نیمکت یا میز یا صندلی مخفی کرده جانی به سلامت می‌برد.

اگر وحشی بود کتک می‌زد و کتک می‌خورد… پس در همین بین‌ها که صدای هیاهو شیون می‌کرد و تاریکی مطلق بر عظمت آن‌ها می‌افزود و یک محضر غریبی به حاضرین می‌نمود، مثل یکی از زاویه‌های جهنم که انسان منتظر هزاران خطر است، ناگهان چراغ روشن و هر کسی به هر حالتی بود، دیده می‌شد؛ اغلب لباس‌ها پاره‌پاره، گونه‌ها و صورت‌ها خون‌آلود… صورت‌ها موحش، موها پریشان، چشم‌ها سرخ و غضبناک…

بیشتر بخوانید: همسر بهنام بانی+ عکس های جدید خانوادگی

تعجب در این ا‌ست به محض روشن‌شدن چراغ، تمام مشغول خنده شده، دوباره این کار شروع می‌شد و پس از اینکه تقریبا دو ساعت این بازی امتداد داشت، بالاخره مجروحین مورد الطاف و اشخاصی که لباس‌هاشان پاره و بی‌مصرف شده بود به اعطای پول سرافراز؛ مجلس ختم».

این مطالب هم جالبه: اولین عکس لو رفته از عروسی سردار آزمون+ عکس

ناصرالدین که بود؟

ناصرالدین‌شاه (۱۷ ژوئیهٔ ۱۸۳۱ – ۱ مهٔ ۱۸۹۶) چهارمین شاه ایران از دودمان قاجار بود. او از ۱۸۴۸ تا ۱۸۹۶ میلادی با نزدیک به ۵۰ سال پادشاهی، طولانی‌ترین دورهٔ پادشاهی در میان تمامی شاهان قاجار را داراست. او به‌افتخار نیم قرن سلطنت بر ایران، خود را «صاحبقران» نامید.

دوران حکومت ناصرالدین شاه آخرین حکومت در ایران با شیوهٔ پادشاهی مطلقه بود. او نخستین پادشاه ایرانی بود که در رأس هیئت حاکمه عازم اروپای نوین شد. سید علی‌محمد باب، مؤسس آئین بابی به‌دستور او تیرباران شد. ناصرالدین شاه نخستین صدراعظم خود امیرکبیر را که اصلاحات اداری، مالی و فرهنگی مهمی انجام داده بود، به قتل رساند. ناصرالدین‌شاه در سال ۱۲۷۵ خورشیدی و در آستانهٔ مراسم پنجاهمین سال پادشاهی‌اش به‌ضرب گلوله در سن ۶۴سالگی توسط میرزا رضا کرمانی که یکی از پیروان سید جمال‌الدین اسدآبادی بود، ترور شد. او را در حرم شاه عبدالعظیم در شهر ری در جنوب شهر تهران به خاک سپردند. در اوایل دههٔ هفتاد زمانی که موزهٔ گلستان در کاخ گلستان بازگشایی شد مقبرهٔ او توسط صادق خلخالی از حرم شاه عبدالعظیم در شهر ری در این موزه به نمایش عمومی درآمد.

 

برایتان جالب خواهد بود

نگین میرزایی مترجم شکور در سریال پایتخت کارمند بی حجاب شبکه جم! + عکس

علت طلاق بهاره رهنما: بیش از اندازه جذابم!+ بیوگرافی و تصاویر جدید

افسردگی ستاره سادات قطبی مجری تلویزیون

بیوگرافی بازیگر کودکی دونگی در 25 سالگی+ تصاویر مدلینگ

اسمت به قاجاری چی میشه؟ ببین فامیل کدوم خاندانی؟

بازیگران مشهوری که باور نمی کنید از نوادگان قاجار هستند+ عکس

برای اولین بار: ژست های منشوری زنان حرمسرای ناصرالدین شاه قاجار+ تصاویر رنگی

عصر قاجار؛ از عکس یادگاری در مکتب‌خانه تا قدیمی‌ترین عکس خیمه‌شب‌بازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 6 =

دکمه بازگشت به بالا