کنترل فشار چشم با روش های طبیعی: ناحیه قدامی چشم ما حاوی مایع است. زمانی که این مایعات به طور مناسبی از چشم های شما تخلیه نشوند، ممکن است درون آن ها فشار به وجود آید. داشتن فشار بالاتر از حد نرمال در چشم، فشار چشمی نامیده می شود. افزایش فشار چشمی ممکن است منجر به بیماری هایی از جمله گلوکوم شود. به همین دلیل است که معاینه منظم چشم جهت بررسی فشار در چشم ها اهمیت دارد.
این مقاله در بخش سلامت از مجله اینترنتی گفتنی با نگاهی به علت افزایش فشار چشم چگونگی درمان آن به روش های طبیعی و ساده را بررسی می کند.
این را هم بخوانید: آشنایی با خواص درمانی رازیانه در زنان یائسه و دوران قاعدگی
علت تغییرات و بالا رفتن فشار چشم
فشار داخل چشم با تغییرات ضربان قلب و یا تنفس، تغییر میکند و ممکن است توسط ورزش و مصرف مایعات نیز تحت تاثیر قرار بگیرد. مصرف الکل و کافئین نیز میتواند باعث تغییرات موقت در فشار داخلی چشم شود.زیراکه میتواند سرفه،استفراغ یا فشار خون را به همراه داشته باشد. بلند کردن اجسام سنگین هم باعث تغییر در فشار داخلی چشم میشود. تغییرات قابل ملاحظه ای در فشار داخل چشم وجود دارد که به طور مداوم و بدون درمان باقی میمانند،در نهایت میتوانند باعث مشکلات بینایی شوند.
فشار های غیر طبیعی چشم معمولا این نشانه ها را ایجاد نمیکنند. به همین دلیل رفتن به چشم پزشکی به طور مرتب،مهم میباشد.زیرا تغییرات فشار چشم طی جلسه بعدی ممکن است ،تغییر کند. اگر به فشار چشم مبتلا هستید، خواندن ادامه این مطلب به شما در کاهش و از بین بردن این مشکل کمک خواهد کرد.
این هم مفیده: بهترین زمان مصرف قرص ویتامین D: اینجوری بخور
1. ماساژ چشم ها
ماساژ چشم و پلک ها به صورت روزانه با افزایش گردش خون در پلک و به خصوص ماهیچه های اطراف چشم موجب ایجاد احساس آرامش در این نواحی و رهایی از فشار چشم می شود. پیشنهاد ما استفاده از روغن زیتون است. برای این کار به مدت 30 ثانیه و به کمک انگشتان دست، پلک ها و ماهیچه های بالای ابروی خود را ماساژ دهید. سپس همین کار را بر روی پلک پایین، استخوان گونه و شقیقه هایتان تکرار کنید. این کار را 2 الی 3 مرتبه در روز انجام دهید.
این هم جالبه: ۴ روش درمان سیاتیک در خانه که کاربردی و راحته
2. لمس با کف دست ها
این کار یک راه حل مناسب برای افرادی است که مدت زمان زیادی را به صفحه رایانه یا تلویزیون خیره می شوند. برای این کار کف دست ها را از طریق مالیدن به یکدیگر گرم کنید. سپس بدون لمس کردن پلک ها کف دست هایتان را بر روی چشمان خود قرار دهید. به مدت 30 ثانیه در همین حالت بمانید. سپس دست ها را برداشته و چشمانتان را باز کنید. این کار را 3 تا 5 مرتبه در روز تکرار کنید.فقط یادتان باشد هنگام این کار دستهایتان تمیز باشد.
3. نور خورشید
نگاه کردن به خورشید با چشم غیر مسلح در ساعت های اولیه صبح یکی از بهترین روش ها برای کم کردن فشار چشم و افزایش ویتامین دی بدن است. بدین منظور بین ساعت های 8:00 الی 10:00 صبح در یک فضای باز بنشینید، چشمانتان را ببندید و اجازه بدهید نور خورشید برای 10 دقیقه و به صورت مستقیم به صورت و چشمانتان بتابد.
این مطلب هم مفیده: ترجمه جواب آزمایش خون: اگر می خواهید از جواب آزمایش سر در بیارید!
4. ورزش دادن چشم ها
ورزش دادن چشم ها به صورت منظم علاوه بر کم کردن فشار چشم ها به بهبود گردش خون و بالا رفتن قدرت تمرکز و حافظه نیز کمک می کند. برای انجام این کار ابتدا یک مداد یا خودکار را با فاصله یک بازو در مقابل چشمانتان نگه دارید و به آن خیره شوید. سپس بدون از دست دادن تمرکز به آرامی مداد را به چشمانتان نزدیک کنید. در مرحله بعد مداد را به آرامی از چشمانتان دور کنید. این کار را 10 الی 15 مرتبه تکرار کنید. هر چند ساعت یک بار یا در زمان استراحتتان این کار را انجام دهید.
5. آب سرد
آب سرد می تواند با افزایش گردش خون و کاهش درد و ناراحتی در ماهیچه های اطراف چشم ها به کاهش فشار کمک کند. برای این کار هر زمان که در چشم ها احساس فشار و خستگی کردید، مقداری آب سرد بر روی صورت خود بپاشید. در روش دیگر می توانید یک حوله را در آب سرد قرار داده و روی چشمانتان بگذارید.
فقط یادتان باشد این راه ها شما را از رفتن به چشم پزشک معاف نمیکند و چکاب سالیانه توسط چشم پزشک حتما باید صورت بگیرد چون معاینه منظم چشم جهت بررسی فشار در چشم ها اهمیت دارد.
این مطلبم جالبه:
6 روش استفاده از نمک خوراکی؛ از درمان درد پا تا کاهش پف دور چشم