سلامتبیماری ها

فیبروم رحم چیست و چگونه آن را درمان کنیم

فیبروم رحم: بین 20 تا 50 درصد از زنان در سنین باروری ممکن است فیبروم رحم داشته باشند. انجام معاینات سالانه نزد متخصص زنان، کلید تشخیص آن است.

فیبروم رحم چیست و چگونه آن را درمان کنیم

 فیبروم رحم تومورهای خوش خیم (غیر سرطانی) هستند که در بافت رحم رشد می کنند. آن ها در میان جمعیت زنان در سنین باروری شایع هستند و در بیشتر موارد علائمی ندارند. با این حال، معاینه پزشکی برای تعیین شدت آن یا در صورت لزوم حذف آن ها ضروری است.

شاید جالب باشد: ترفندهای لاغری سلبریتی ها: این چهره های هالیوودی به روش های جالب و آسانی وزن کم کردند!

اندازه فیبروم‌ها می‌تواند متفاوت باشد و می‌تواند از بسیار کوچک، تقریبا غیرممکن برای تشخیص، یا بزرگ باشد. در حالت دوم باعث التهاب در رحم می شود و حتی به نظر می رسد که زن باردار است. میوم ها می توانند به تنهایی یا به صورت چندتایی رشد کنند.

حتما بخوانید: آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا خوابیدن با پاهای بیرون از لحاف بهتر است؟

جالب است بدانید: چرا هنگام خواب دست ها بی حس می شوند؟

انواع فیبروم رحم

فیبروم های رحم را می توان به سه گروه بزرگ، بسته به محل تقسیم کرد:

ساب سروزال: در قسمت بیرونی رحم رشد کرده و از آن خارج می شوند.
داخل دیواره : بیشترین فراوانی را دارند و در داخل دیواره رحم رشد می کنند و باعث گشاد شدن آن بیش از حد طبیعی و ایجاد بیشتر علائم می شوند.
زیر مخاطی: در زیر دیواره حفره رحم ظاهر می شوند و اثر اصلی آنها افزایش خونریزی در دوره قاعدگی ، علاوه بر مشکلات دیگر مانند ناباروری یا سقط جنین (در موارد بسیار جدی) است.
حداکثر 20 درصد از فیبروم ها نیاز به درمان دارند. همه چیز به اندازه، محل و مقداری که بیمار ارائه می دهد بستگی دارد. سن معمول بروز فیبروم رحم بین 30 تا 40 سال است و ربطی به مادر بودن یا نبودن زن ندارد.

جالب است بدانید: خطاهای پزشکی: 9 مورد از فاجعه بارترین اشتباهات پزشکان با عواقب جبران ناپذیر

پزشکان نشان می دهند که ظاهر آن به دلیل عملکرد هورمون زنانه استرادیول بر روی میومتر، یعنی عضله رحم است. به همین دلیل است که زنان مبتلا به فیبروم در دوران پیش از یائسگی بیشتر از دوران نوجوانی هستند. همچنین می توانند در طول بارداری تعداد آن ها افزایش یابد.

علائم فیبروم رحم

علائم مختلفی وجود دارد که در مورد ظهور فیبروم رحم هشدار می دهد. شایع ترین علائم هشدار دهنده به شرح زیر است:

1. تغییرات در طول دوره قاعدگی

این می تواند میزان خونریزی را افزایش دهد ( هیپرمنوره )، قاعدگی طولانی تر (منومتروراژی) طول بکشد و در زمان های دیگر چرخه (متروراژی بین قاعدگی) خونریزی داشته باشد.

بخوانید: قاعدگی نامنظم: آن چه باید بدانید؟

بخوانید: پولیپ روده بزرگ و علائمی که باید بدانید

2. دردها

آن ها در طول قاعدگی (دیسمنوره)، هنگام آمیزش جنسی (دیسپارونی) و در هر زمان از روز یا ماه در ناحیه کمر یا لگن، بدون هیچ تلاش، ورزش یا حرکت بدی رخ می‌دهند.

حتما امتحان کنید: با این خوراکی ها سریعا لاغر می شوید! تا حالا روغن نارگیل خوردی؟

3. کم خونی

این را می توان با آزمایش خون مشخص کرد، اما علائم رایج نیز خستگی مفرط، خستگی مزمن، کمبود قدرت برای بلند شدن، خواب‌آلودگی بسیار یا کسالت عمومی است.

حتما بخوانید: چرا همیشه بی حالم؟+علل خستگی و بی حالی مفرط

علائم شامل مشکل در شروع ادرار، ادرار دردناک، احساس پر بودن مثانه اما ادرار ناکافی و یبوست است. ناباروری، عقیمی، سقط جنین و زایمان زودرس. از دیگر علائم فیبروم هستند.

اگر فقط یکی از علائم ذکر شده در بالا را دارید، به این معنی نیست که شما به طور غیرقابل جبرانی فیبروم دارید. همان طور که گفته شد، در بیشتر موارد این آسیب شناسی چنین علائم مشخصی ندارد.

حتما مطالعه کنید: من نقاط قرمز زیادی روی پوستم دارم آیا باید نگران این خال های قرمز باشم؟

تشخیص و درمان فیبروم رحم

تشخیص فیبروم رحم از طریق مطالعه تاریخچه پزشکی بیمار، معاینه معمول زنان و زایمان انجام می شود و در صورت یافتن فیبروم می توان اعمالی مانند لاپاراسکوپی ، هیستروسکوپی یا سونوگرافی را انجام داد.

اگر فیبروم‌ها کوچک هستند و رشد نمی‌کنند، درمان توصیه‌شده این است که چک‌آپ سالانه نزد متخصص زنان انجام شود. اگر در آن دوره زن هر یک از علائم را مشاهده کرد، مشاوره تکمیلی ضروری است.

با این حال، اگر فیبروم بزرگ باشد یا به درمان پاسخ ندهد، پزشک دستور جراحی را می‌دهد. این را می توان به دو روش انجام داد: با میومکتومی یا با برداشتن قسمتی یا تمام رحم (که هیسترکتومی نامیده می شود ).

لینک های مرتبط:

5 علامت دیابت که کمتر شناخته شده: از شوره سر تا بهبود بینایی

همه چیز درباره‌ درد شکم

انواع اختلالات خواب: مدتی است بی خواب شده ام چکار کنم؟

چرا زخم های افراد دیابتی به سرعت خوب نمی شود؟

 

سارا محبی

سارا محبی هستم فارغ التحصیل سینما از دانشگاه علم و فرهنگ علاقه زیادی به دنیای سینما و اخبار و مطالب این حوزه دارم. دوست دارم جدیدترین اخبار مرتبط با سلبریتی ها رو دنبال کنم و اون ها رو با شما عزیزان هم به اشتراک بگذارم. سایر علایق: نوشتن، نقاشی و یوگا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − پنج =

دکمه بازگشت به بالا