;
رابطه و ازدواجسبک زندگی

شوهرم بهم پول نمیده، احساس حقارت می کنم…

برخی از زنان شکایت و گله می‌کنند که «شوهرم بهم پول نمیده. هر بار که بخوام ازش پول بگیرم باید هزار بار بهش بگم، توضیح بدم و خواهش کنم تا یکم بهم پول بده.» اگر شما هم از این موضوع ناراضی و گله‌مند هستید، این مقاله را مطالعه کنید. ابتدا دلایل اینکه برخی از مردان به همسرشان خرجی نمی‌دهند را توضیح می‌دهیم و سپس به راهکارهای حل این مشکل می‌پردازیم.

چرا شوهرم بهم پول نمیده؟

دلایل مختلفی برای این موضوع وجود دارد که شاید بیشتر مواقع، چند دلیل در کنار هم باعث می‌شود که این مشکل پیش بیاید.

شما شاغل هستید و شوهرتان دیگر لزومی نمی‌بیند به شما خرجی بدهد

برخی از مردان معتقد هستند که وقتی زن برای خودش کار می‌کند و شاغل است، دیگر لزومی ندارد که خودشان به او خرجی بدهند. خودش می‌تواند از پول خودش خرج کند. این طرز تفکر اشتباه است چون در یک زندگی مشترک که شما با هم زن و شوهر هستید، درست نیست که مرد برای خودش خرج کند و زن برای خود. بهتر است مدیریت مالی خانه به کمک و مشارکت زن و شوهر انجام شود و هر دو در شرایط نیاز، به هم پول بدهند. اینکه زن و مرد کار می‌کنند، دلیل بر این نیست که دیگر مرد به زن خرجی ندهد و یا پولش را برای کارهای شخصی خانم خرج نکند.

شوهر خسیس

مردانی که خسیس هستند و دوست ندارند از پول‌شان خرج کنند و یا به سختی زیاد و فقط در شرایطی که واقعا لازم باشد، پول‌شان را خرج می‌کنند، از جمله مردانی هستند که به همسرشان خرجی نمی‌دهند، مخصوصا اگر همسرشان شاغل باشد، با خود می‌گویند:«چه بهتر. زنم کار میکنه و دیگه نیازی به پول من نداره.» بنابراین خساست هم می‌تواند یکی از این دلایل باشد.

تربیت خانوادگی

شاید شوهرتان در خانواده‌ای بزرگ شده است که در آن مردان خانواده به همسران‌شان پول و خرجی نمی‌دهند و پول مرد و زن از هم جدا است و هر طور که هر کدام‌شان بخواهند خرج می‌کنند. اگر به این صورت باشد، پس دلیل اینکه همسرتان به شما خرجی نمی‌دهد، این است که از خانواده‌اش این را یاد گرفته است و در زندگی مشترک‌تان نیز به همین صورت پیش می‌رود.

می‌خواهد خودتان پول در بیاورید و برای خودتان خرج کنید

برخی از مردان به همسرشان می‌گویند:«خودت برو کار کن، پول در بیار و برای خودت خرج کن.» این افراد یا می‌خواهند از خودشان سلب مسئولیت کنند و خودشان نیاز مالی شما را بر عهده نگیرند و یا فکر می‌کنند با این کار، شما فردی خودساخته و مستقل خواهید شد که برای رشد شخصیتی‌تان خوب است.

خودش درآمد کمی دارد که کفاف خرج‌های شما را نمی‌دهد

درآمد برخی از مردان آن قدر کم است که شاید فقط کفاف اجاره خانه و خرج‌های زندگی و پرداخت قبوض خانه را بدهد و دیگر واقعا پولی برایشان نمی‌ماند که بخواهند ماهانه به شما خرجی بدهند.

شوهرم هر ماه چقدر باید به من خرجی بده؟

هر فردی برای این پرسش، پاسخ مشخصی دارد و نمی‌توان یک قانون قطعی تعیین کرد که به عنوان مثال هر زن باید از شوهرش ماهی یک میلیون تومان بگیرد. بنابراین جواب این سوال را باید خودتان تعیین کنید اما با در نظر گرفتن چند نکته باید این را مشخص کنید و از شوهرتان بخواهید:

درآمد ماهانه او چقدر است؟
خرج خانه ما چقدر است؟
آیا شوهرم قسط و وام و… برای پرداخت به بانک و یا اشخاص مختلف دارد؟
نیازهای من چیست و به چقدر پول در ماه نیاز دارم؟
آیا نیازی که من دارم با درآمد و خرج و مخارج زندگی و آنچه که برای همسرم باقی می‌ماند هم خوانی دارد یا خیر؟
این موارد را بررسی کنید و سپس تعیین کنید که در ماه چقدر باید خرجی از شوهرتان بگیرید. همیشه شرایط او را در نظر داشته باشید و خواسته‌تان را با توان مالی او و خرج و مخارج زندگی‌تان تطبیق دهید تا مشکلی پیش نیاید و او هم بتواند این میزان پول را بدهد.

دلیل اینکه شوهرتان به شما خرجی می‌دهد چیست؟

ابتدا از دلایلی که در این مقاله توضیح دادیم، دلیل اینکه شوهرتان به شما خرجی نمی‌دهد را پیدا کنید تا با راهکار و واکنش مناسب جلو بروید و موفق شوید با همسرتان صحبت کنید و درباره خرجی دادن، به توافق برسید. هر یک از دلایل فوق، می‌تواند راه حل خاص خود را داشته باشد. حتی اگر خودتان دلیلش را نمی‌دانید، می‌توانید از او بپرسید که چرا این کار را نمی‌کند؟ با این پرسش و گفتگو، متوجه طرز تفکر او در این زمینه می‌شوید.

بخش زیادی از درآمدتان را پس انداز کنید

اگر دلیل شوهرتان این است که چون حقوق زیادی می‌گیرید دیگر نیازی نیست به شما خرجی بدهد، سعی کنید هر ماه بخش زیادی از درآمدتان را پس انداز کنید و بعد از شوهرتان خرجی بخواهید و به او بگویید که شما پس اندازها را با حقوق خودتان انجام می‌دهید و چیزی که برای شما می‌ماند کم است و گاهی نیاز دارید که از او پول بگیرید. با او صحبت کنید که نمی‌خواهید تمام حقوق‌تان را خرج کند، به همین دلیل او هم باید کمک خرج شما باشد.

از چیزهایی که برایتان می‌خرد بسیار زیاد تعریف کنید و از او قدردانی کنید

زمانی که همسرتان برای شما چیزی می‌خرد حتما از او تشکر و قدردانی کنید، بسیار زیاد از سلیقه‌اش تعریف کنید و بگویید که چقدر دوست دارید وقتی او برایتان چیزی می‌خرد. وقتی هدیه‌تان را می‌گیرید، به شدت خوشحالی‌تان را نشان دهید و حتی اگر هدیه باب میل‌تان نبود، این موضوع را مستقیما به او ابراز نکنید و در این صورت هم تشکر و قدردانی کنید. اگر این کار را انجام دهید، شوهرتان احساس می‌کند شما دوست دارید او برایتان خرج کند و چیزی بخرد و قدردانی می‌کنید بابت پولی که برای شما خرج کرده است، به علاوه دفعات بعدی نیز برای دیدن مجدد خوشحالی‌تان، برایتان هدیه‌هایی خواهد خرید چون از واکنش خوب‌تان خودش هم لذت می‌برد. پس انجام دادن این کار باعث می‌شود او بیشتر برایتان بخرد و یا هزینه‌ای که برای شما می‌کند را بی‌فایده نداند و بیشتر برایتان هزینه کند.

وقتی از او پول می‌خواهید، هدف‌تان از گرفتن پول را هم بیان کنید

وقتی از او پول می‌خواهید، بگویید که چرا نیاز دارید و سعی کنید با این جملات مثل «تو مرد زندگی منی، از تو پول نگیرم، دیگه از چه کسی باید پول بگیرم؟» یا «من به کمک تو نیاز دارم در خرید این وسیله.» درخواست‌تان را بیان کنید. با این جملات، شما به شوهرتان مقام و ارزشمندی می‌دهید و باعث می‌شود او از اینکه به او اعتماد به نفس دادید و به او نیاز دارید، خوشحال شود و به شما پول لازم را بدهد. این نکته را بدانید که مردان به هدف هر کار، بسیار زیاد توجه می‌کنند، به همین دلیل است که باید حتما هدف از آن کار را بدانند. پس گفتن اینکه قصدتان از پول گرفتن از او چیست، مهم است.

شما نمی‌توانید تربیت خانوادگی‌اش را تغییر دهید

فرزندان از خانواده‌شان چیزهای زیادی می‌آموزند و شما قادر نیستید این تربیت خانوادگی را تغییر دهید. همیشه وقتی می‌بینید خانواده یک نفر عادات بد یا متفاوتی را دارد، باید بدانید که احتمال اینکه این فرزندان هم این عادات را داشته باشند، زیاد است. پس اگر خرجی ندادن را از خانواده‌اش آموخته است و قبل از ازدواج هم شما این موضوع را دیده بودید، تغییر دادنش آسان نیست و بدون اینکه خودش بخواهد، شما نمی‌توانید تربیت خانوادگی و طرز تفکرش را تغییر دهید. سعی کنید با این موضوع کنار بیایید و با راهکارهایی که در این بخش آورده‌ایم روی شوهرتان تاثیرگذار باشید تا گاهی به شما خرجی بدهد.

کم کم شروع کنید

شما نمی‌توانید بعد از اجرای این راهکارها، ناگهان از او ماهی ۵ میلیون پول بگیرید. از چند هزار تومان شروع کنید تا کم کم او به این روال عادت کند و مقاومت نداشته باشد.

در دادن خرج‌های خانه با او همکاری کنید

گاهی شما هم از درآمد خودتان خرج کنید برای دادن اقساط و یا خرج‌های خانه تا شوهرتان ببیند که شما در کارهای او همکاری و مشارکت می‌کنید. خودش نیز شاید یاد بگیرد که در کارها و خرج‌های شما متقابلا مشارکت کند. در مقابل اگر شما بگویید:«خرج خانه کامل با خودته و من از حقوقم خرج نمی‌کنم.» او هم شاید بگوید که خرج‌های خودتان کامل با شما است اما وقتی یک فضای مشارکتی در خانه حاکم باشد، این مشکل حل می‌شود.

به شوهرتان برچسب نزنید

هرگز از این جملات استفاده نکنید: «تو آدم خسیسی هستی.»، «تو مسئولیت‌پذیر نیستی.» یا «تو تنبلی و زورت میاد برام خرج کنی.» هرچقدر شما با لحن و کلمات بد صحبت کنید، شوهرتان در برابر تغییر بیشتر مقاومت خواهد کرد و مشکل حادتر می‌شود. پس مراقب چیزهایی که می‌گویید باشید.

توقعات‌تان را تنظیم کنید

توقعات و خواسته‌هایتان را طبق شرایط شغلی و درآمد او، خرج و مخارج خانه و… تنظیم کنید تا با خواسته‌های زیاد، به شوهرتان فشار نیاورید و باعث شوید که اصلا او دیگر نخواهد خرج کند.

از مشاور کمک بگیرید

صحبت با زوج درمانگر در بروز مشکلات در زندگی مشترک ضروری و کمک‌کننده است. به جای اینکه خودتان با شوهرتان کلنجار بروید و برای حل مشکلات، زندگی مشترک‌تان را خراب کنید، می‌توانید از زوج درمانگر کمک بگیرید تا راه حل‌های درست و منطقی را دریافت کنید و مشکلات‌تان بدون تنش حل شود.

سخن پایانی

برخی از زنان از شوهرهایشان شکایت می‌کنند که شوهرشان به آنها خرجی نمی‌دهد و انتظار دارد خودشان کار کنند و برای خودشان خرج کنند و یا به خاطر طرز تفکر و تربیت خانوادگی، اصلا خرجی دادن را قبول ندارند، بلکه می‌گویند:«هرچی میخوای بگو من برات می‌گیرم.» اگر می‌خواهید این مشکل را حل کنید، باید ابتدا دلیل این مشکل را پیدا کنید که مثلا به دلیل خساست همسرتان است یا به خاطر تربیت خانوادگی و… با همسرتان گفتگو کنید و از او دلیلش را بپرسید و بعد سعی کنید کم کم او را تشویق کنید و به او احساس مردانگی و غرور بدهید تا برای شما خرج کند و وقتی هدیه‌ای برایتان می‌گیرد، خوشحالی‌تان را نشان دهید و قدردانی کنید تا احساس کند خرج کردن برای شما سودمند است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − سیزده =

دکمه بازگشت به بالا