آنقدر گفتید «خوبی مامانم؟ چیپس میخوری؟» که طلاق گرفت! چرا مردم بی شخصیت شده اند؟!
بعد از پربازدید شدن ویدئویی در شبکههای اجتماعی از یک بچه ۲ یا ۳ ساله که مادرش با لحنی خاص به او میگفت: «خوبی مامانم؟ چی میخوری؟ چیپس میخوری؟ آره؟» دابسمشهای زیاد و حتی ریمیکس چند آهنگ هم با آن ساخته شد. حالا کاربری به نام دکتر راد در توئیتر ادعا کرده که آن خانمی که ویدئوی گفتوگو با فرزندش در شبکههای اجتماعی پربازدید شده بود، در آستانه طلاق قرار دارد.
او در این توئیت نوشته: «اون صاحب صدای «خوبی مامانم؟ چیپس میخوری»؟ داره طلاق میگیره سر همین مسخره بازیهای ملت. گویا شوهره گفته من خجالت میکشم همه جا تیکه بارونم می کنن و دعواشون شده.
هرچند امیدواریم این ادعا اشتباه باشد و زندگی یک خانواده سر این موضوع متلاشی نشود؛ اما فارغ از این، چرا انتشار این ویدئوی ۲۰ ثانیهای اشتباه بود و بیتوجهی به حریم خصوصی خانواده چه عواقبی دارد؟
چرا انتشار چنین ویدئوهایی پرطرفدار است؟
فضای مجازی در سالهای اخیر به شدت مورد استفاده همگان قرار گرفته است. فضایی که استفادههای مفیدی میتوان از آن داشت؛ مثلا اطلاعات، اخبار و…را دنبال کرد و آموزشهای کاربردی در آن را فرا گرفت.
اما از همین فضاهایی که بالقوه مفید هستند، برخی اشتباهات باعث میشود که افراد مورد سوءاستفاده قرار بگیرند. مشکلات مربوط به انتشار مسائل حریم خصوصی و خانوادگی از این دست است. بدبختانه لذتبردن از کانون خانواده در بین بعضی افراد فدای فضای مجازی شده است.
کمبودها و کاستیهایی را که برخی افراد در خود حس میکنند و سعی در پر کردن آن دارند، موجب میشود بیشتر تمایل پیدا کنند که در این فضا خودی نشان دهند. کاستیهایی مانند تمایل بیش از حد به دیده شدن یا خود بزرگ بینی یا خود کوچک بینی و حقارت و … همه و همه میتوانند در ایجاد جریانات هیجانی در فضاهای مجازی نقش داشته باشند.
البته عدهای هم به دنبال جذب فالوئر و در پی آن گرفتن تبلیغ و کسب درآمد با به اشتراک گذاشتن خصوصیترین مسائل زندگی خانوادگیشان برای دیده شدن، تایید و لایک گرفتن از افراد در فضای مجازی هستند.
بعد از فرونشستن آن پشیمان شوید و حتی پستتان را پاک کنید، اما همچنان رد آن در فضای مجازی مانده است. وقتی بیش از حد از زندگی شخصیتان عکس و فیلم میگذارید و از عشقهای آتشینتان میگویید یا از شیرینبازی کودکتان، بعد از ایجاد مشکل، خودتان را در معرض قضاوتهای تلخ و پرشمار دیگران قرار خواهید داد که برایتان دردسرساز خواهد شد.
معمولا والدین یا بزرگ سالی که تصمیم به انتشار ویدئویی از کودک دارد، خودش هم به نتایج انتشار آن بیتوجه است. اگر شما هم فکر میکنید خب این فقط انتشار یک ویدئوی بامزه است و بس، آیا با خودتان فکر کردهاید که گاهی انتشار ویدئوی خندهدار فرزندمان شبیه این است که او را میان جمعیتی بیش از جمعیت ورزشگاه آزادی رها کردهایم تا همه به او بخندند؟
آیا میدانید ممکن است افرادی تا هفتهها بعد از دیدن این ویدئو وقتی کودک را میبینند، او را دست بیندازند؟ و … . به هر حال قرار نیست با فناوری بجنگیم و آن را رد کنیم، قرار است درست استفاده کنیم و در کنار آن اصل زندگی را که کانون خانواده است به باد ندهیم.
این مطالب هم جالب هستند:
ماجرای شوهر سواستفاده گر: مجبورم می کرد دوستان مجردم را با او آشنا کنم و بعد…
عشق در فضای مجازی: فکر نمی کردم دختر بدی باشد اما…
برای شوهرم درخواست دوستی فرستادم و دیدم که…
گول مردی را خوردم که ظاهری فریبنده داشت و می گفت پلیس است اما…